Qimonda pasiruošę tiekti GDDR5 grafinę atmintį

Atrodo, kad Qimonda laimėjo šį mūšį dar tada, kai pirmieji pernai metų lapkritį pristatė pirmuosius 512Mb GDDR5 atminties lustų pavyzdžius. Dabar, po šešių mėnesių, atminties gamintojas pareiškė, kad yra pasiruošęs tiekti šią atmintį rinkai.

Qimonda yra pirmieji pateikę GDDR5 tipo atminties pavyzdžius. Mes tai padarėme dar praeitais metais, lapkričio mėnesį. Išbandėme šią technologiją ir dabar tvirtai sakome, kad galime šį produktą leisti plačiajai rinkai kad ir dabar.“, – sako Glenas Halejus (Glen Haley), Šiaurės Amerikos Qimonda susisiekimo direktorius, portalui X-bit Labs.

Galime priminti, kad dabartiniai Qimonda GDDR5 lustai gali dirbti 3,6 GHz, 4,0 GHz ir 4,5 GHz dažniais. Jie gali pasiekti maksimalią 20 GB/s duomenų perdavimo spartą, palyginus su GDDR4 „lubomis“, kurios siekia 16 GB/s. Be abejo, GDDR5 yra projektuotas tam, kad vaidintų didelį vaidmenį ties nauju karu tarp dominuojančių vaizdo posistemių gamintojų.

Manau nevienam teko girdėti ir tai, kad AMD/ATI ketvirtoji serija jau naudos GDDR5 atmintį ir veikiausiai ji bus iš Qimonda. Hynix ir Samsung taip pat sakosi, kad greitu metu išleis savo GDDR5 lustus, nors dabar atrodo, kad priekyje yra Qimonda.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.