Qimonda rimtoje bėdoje

Kompanijos Infineon vadovas Maksas Klėjus (Max Kley) interviu metu teigė, jog antrinė bendrovė Qimonda yra beviltiškoje padėtyje, tad jis ieško galimų investuotojų iš Kinijos.

Tiek darbinės atminties, tiek ir visa puslaidininkių rinka gyvena prasčiausius metus savo istorijoje. Smunkanti produktų paklausa visus stato į keblią padėtį, Infineon neturi ypač daug problemų, tačiau jos dukterinė įmonė, kuri specializuojasi DRAM gamyboje, Qimonda, jų turi. Apie problemas pareikšta buvo jau praėjusį mėnesį, tačiau, pasak vadovo, situacija dar blogesnė. Kompanija galvoja, kaip atiduoti didesnę nei milijardo eurų skolą.

Infineon pareiškė, kad sulaukė keleto pasiūlymų iš senojo žemyno investuotojų, tačiau M. Klėjus esą nematąs logikos priimti jų pasiūlymus. Jam parankiau būti išgelbėtam Kinijos investuotojų, nes šiuo metu bemaž visa kompanijos gamyba yra vykdoma Azijoje. Jis taip pat pabrėžė, kad į šias problemas turėtų dėmesį atkreipti ir vyriausybės – visgi, gamyklos ir bendrovės moka joms mokesčius, o jas uždarius dar nelieka ir darbo vietų, atleidžiami darbuotojai.

1 Komentaras

  1. Crembo parašė:

    1 milijardo euro? Ok, nelabai gerai O_O

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.