S. Ballmer: „XP gali ir likti“

Pasirodė keletas svetainių, taip pat fanai sukilo dėl to, kad jau šių metų gegužės mėnesio pabaigoje Microsoft žada pabaigti pardavinėti Windows XP operacinę sistemą. Microsoft direktorius Stevas Ballmeris (Steve Ballmer) sako, kad nereikia perdėti ir jei klientai pageidaus, pasitraukimo planas gali būti peržiūrėtas.

„XP bet kokiu atveju bus pašalintas iš rinkos. Mes jau pažymėjome to įvykio datą. Visgi, jei klientų atsiliepimai skirtųsi, mes galime viską padaryti kitaip, tačiau dabar mes turime XP pasitraukimo planą“, – pasakė S. Ballmeras.

Visgi, kol kas neatrodo, kad kažkas keistųsi – visi didieji pardavėjai jau ruošiasi nuo birželio pradžios baigti pardavinėti kompiuterius su Windows XP sistema. Žinoma, techninis Windows XP palaikymas dar truktų iki 2009 balandžio pradžios, sistemos palaikymas – iki 2014 metų. Tenka priminti tai, kad Windows XP bus vis dar pardavinėjama Home Edition versijos pavidalu ypač pigiems kompiuteriams, kurie nenoriai draugauja su Windows Vista. Nors pastarosios operacinės sistemos pardavimai geri, verslo sektorius vis dar laikosi už Windows XP.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.