Samsung taps „Žalesniais“ su 1TB EcoGrenn F1 HDD

Samsung pranešė, kad jos aukštos klasės kietųjų diskų rinka greitu metu išvys naują gaminį. Tai bus 1 TB EcoGreen F1 kietasis diskas, kurį bus galima įsigyti tiek išorinį, tiek ir vidinį.

Pats kietasis diskas bus įprasto dydžio – 3,5 colio. Tačiau esmė ta, kad jis bus daug „žalesnis“ nei kiti. Jis naudos 15 procentų mažiau energijos nei kiti 1 TB kietieji diskai, kurie taip pat orientuoti į tai, kad naudotų mažiau energijos, ir 50 procentų mažiau energijos eikvos už įprastus 1 TB kietuosius diskus.

Kaip sako pats gamintojas, EcoGreen F1 diskinis kaupiklis siūlys didžiausią talpą per vieną plokštelę – net 334 GB. Be šito, kietajame diske taip pat panaudotos SilentSeek ir NoiseGuard technologijos, kurios leidžia sumažinti kietojo disko skleidžiamą garsą. Visi šie HDD jungiami prie pagrindinės plokštė bus pasinaudojant 3,0 Gbps SATA sąsają ir turės 32 MB atminties buferį.

Viskas skamba labai gerai, tiesa? Tačiau čia turime ir vieną minusą – kietasis diskas suksis vos 5400 rpm greičiu, kai tuo tarpu įprastai šis skaičius būną 7200 rpm, ar net 10000 rpm moderniausiuose HDD. Visgi, šis EcoGreen F1 atrodo gerai, kaina dar nėra žinoma, o jis pasirodys jau netrukus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.