Samsung užpatentuoja rankų gestų valdymo technologiją telefonams

Atrodo viena iš didžiausių telefonų gamintojų, kompanija Samsung ketina užbėgti konkurentams Apple už akių ir netolimoje ateityje pristatyti dar subtilesniu, nei lietimui jautrio ekrano naudojimas, būdu valdomą mobilųjį telefoną. Naujosios technologijos principas – „touch-free“ tipo sąsaja kurios pagrindu, tam tikrais rankų judesiais bus valdomi visi tradiciniai telefono parametrai bei funkcijos.

Sąsajos esmė – rankos, plaštakos ir pirštų judesiai kuriuos priima bei fiksuoja mobiliajame įrenginyje integruota kamera. Duomenys yra apdorojami ir įvykdoma norima komanda. Tačiau skeptikai itin kritiškai žiūri į naująją technologiją grįsdami savo abejones įrenginio valdymo tikslumo, patogumo ir greičio kriterijų kokybės trūkumu. Abejojantys technologijos ateitimi žmonės, mano jog naujoji technologija sunkiai adaptuosis plačiojoje mobiliųjų įrenginių rinkoje, o galbūt to padaryti išvis nepavyks.

Ar inovacija taps sėkminga ir susišluos daugybę pajamų sužinosime ateityje, kuomet Samsung pristatys pirmąjį telefono prototipą su „touch-free“ valdymo sistema. Kada tai įvyks prognozuoti sunku, kadangi technologija egzistuoja tik „ant popieriaus“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.