AMD greitu metu gali išleisti 12 branduolių CPU

Naujasis AMD CPU kodiniu pavadinimu Shanghai, tai procesorius kuris bus pagamintas 45nm pagrindu ir turėtų pasirodyti šių metų pabaigoje. Jis daugeliu aspektų bus panašus į šiuo metu pardavinėjamus B3 revizijos Socket 1207 jungties Opteron procesorius, kurie geriau žinomi Barcelona pavadinimu. Tačiau, kitaip nei Barcelona procesoriuose, Shanghai lustai naudos kitokį HyperTransport 3.0, kuris veiks kaip tarpcentrinio procesoriaus komunikacija.

Be viso šito, AMD turi naują „tikrą šešių branduolių“ procesorių, kuris yra Shanghai vedinys ir žinomas Istanbul kodiniu pavadinimu. Jis turėtų būti neseniai Intel anonsuoto šešių branduolių, 45nm procesu pagaminto Dunnington procesoriaus konkurentas.

Tiesa, AMD planuose yra sujungtu du Istanbul kristalus ir sukurti 12 branduolių procesorių. Tai būtų galima padaryti abu procesorius sujungus HyperTransport 3.0 sąsaja ir integravus keturių kanalų atminties valdiklį. Beje, visi naujieji Shanghai procesoriai turėtų veikti su esamomis Socket 1207 pagrindinėmis plokštėmis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.