Samsung sukuria vandeniliu „varomą“ mobilųjį telefoną

Viena iš didžiausių atminties lustų, elektronikos, telekomunikacijų bei buitinės technikos gamintojų pasaulyje, Korėjos bendrovė Samsung vakar pranešė sukūrusį vandeniliu maitinimą mobiliojo telefono prototipą. Kompanija tikisi, kad greitu metu sukurs ir rinkai skirtą, serijinio modelio variantą.

Naujoji technologija įrenginyje įgyvendinama panaudojant vandenilio generatorių ir miniatiūrinę kuro kamerą. Kuomet telefonas yra įjungiamas, generatoriuje reaguojant metalui ir vandeniui susidaro vandenilio dujos, kurios vėliau keliauja į kuro kamerą. Ten, oksidacijos procesų metu, yra išlaisvinama energija, kuri papildomų įtaisų pagalba yra paverčiama elektros srove. Produktyvesnės technologijos versijoje, kurios pagrindu kompanija ir sukūrė minėtąjį prototipą, vietoje vandens yra naudojamas metanolis.

Samsung kuro kamera geba pagaminti tik 3 W elektros energijos, tačiau to pilnai užtenka, kad telefonas ar kitas mobilusis įrenginys be pertraukimo veiktų 10 valandų. Pagrindinis naujosios technologijos trūkumas yra būtinybė keisti kasetes su metanoliu. Pavyzdžiui, žmogui besinaudojančiam telefonu keturias valandas per parą, kasetę reikėtų keisti kas penkias dienas. Korėjos gigantas taip pat pranešė apie planus sukurti ir pagaminti variantus be kasečių, kuriose kaip ir buvo planuojama iškart , metanolį pakeistų vanduo. Pirmieji vandenilio pagalba maitinami Samsung telefonai rinkoje pasirodyti turėtų ne ankščiau 2010-ųjų metų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.