Skype vertė svyruoja nuo 1,6 iki 3,1 milijardo dolerių

Kiek ankščiau šiandien, internetinių aukcionų milžinas eBay paskelbė apie savo planus „atskirti nuo pagrindinės kompanijos“ internetinės telefonijos paslaugas teikiančią kompaniją Skype. Tačiau iškilo klausimas – kiek ji yra verta?

Vienos garsiausių finansinių konsultacijų įmonės JPMorgan analitikas Imranas Kanas (Imran Khan) numato, kad 2010 metais kompanijos pajamos gali siekti 740 milijonų JAV dolerių, su 156 milijonais JAV dolerių vadinamuoju pelnu prieš palūkanas (EBITDA). Jo siūloma Skype vertė galėtų svyruoti nuo 1,6 milijardų JAV dolerių iki 3,1 milijardų JAV dolerių.

eBay įsigijo Skype 2005 metais už 2,6 milijardų JAV dolerių ir dar išmokėjo 530 milijonų dolerių Skype akcininkams. Kitas įdomus faktas buvo 2007 metais spalio mėnesį kompanijos patirtas 1,43 milijardų JAV dolerių turto nuvertėjimas, tačiau kaip matome iš paskutinių duomenų – Skype nepaveikia net finansinė krizė.

4 Komentarai

  1. xeranas parašė:

    Arba Ebay\’jus per brangiai pirko arba JPMorgan per pigiai dabartinę kainą įvertinos, nes kažkaip galai nesiriša. Skype populiarumas smarkiai išaugo, nuo tų laikų kai ebay\’jus jį pirko.

  2. suck4it parašė:

    Jei nieko nemaisau, tai tais laikas realiu konkurentu skype kaip ir neturejo.. Buvo tik msn kuriam galima budavo tik susirasineti, o ne skambinti.. O dabar ir msn pasitaise, beto kiek girdejau yra kazkoks panasus google kurinys.

  3. ToBeX parašė:

    o as nelabai suprantu is kur skype gauna pelna? turbut ne is lietuvos vartotoju, nes vargu ar kas perka skambucius i telefonus?

  4. sketchy parašė:

    perka ir lietuviai 🙂 ir tikriausiai yra firmu, kurios naudojasi skype suteikiamomis, mokamomis, paslaugomis

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.