Sony sukūrė naujo tipo Blu-Ray diskų lazerio galvutes

Sony korporacija, žinoma kaip viena iš labiausiai Blu-Ray diskų standartą palaikančių įmonių, vakar žiniasklaidai pranešė sukūrusi naujo tipo „mėlynojo-lazerio“ galvutes, būtinas BD diskų skaitymo/rašymo/trynimo procesams vykdyti. Anot bendrovės atstovų spaudai, naujoji technologija lems lazerių galvučių dydžio ir jų gamybos kaštų sumažėjimą.

Atrodo kas jau kas, o Sony kompanija tikrai patyrė nuostolių ir finansinių sunkumų dėl „mėlynojo lazerio“ galvučių gamybos technologijos sudėtingumo, kuris lėmė ypatingai dideles Playstation 3 konsolės kainas ir jų trūkumą startavimo globalinėje rinkoje metu. Tad žingsnis sutelkti dėmesį ties jų gamybos ir pačių lazerių technologijos tobulinimu atrodo ganėtinai svarus.

Naujieji „mėlynai-violetiniai“ lazeriai buvo sukurti bendradarbiaujant su Nichia Corporation bendrove. Pagrindinis pasiekimas – lazerio galvučių matmenų sumažinimas, kuris nuo 9 mm pakito iki 3 mm. Tokio dydžio galvutės yra pakankamai mažos, kad būtų integruotos į mobilius įrenginius – nešiojamuosius kompiuterius ar automobilines audio sistemas. Anot Sony naujas dydis leis grotuvų gamintojams sumažinti savo įrenginių storį iki 9.5 mm, kas lyginant su šiuo metu rinkoje esančiais produktais yra didelis žingsnis į priekį. Nepaisant atsivėrusių platesnių pritaikymo galimybių, naujieji lazeriai pasižymi stabilesniu dvisluoksnių Blu-Ray diskų skaitymu bei pigesniais gamybos kaštais.

Sony Computer Entertainment International prezidentas Kazuo Hirai, tiki, kad sulig naujųjų galvučių sukūrimu, bei PS3 konsolėje naudojamo procesoriaus tech-proceso sumažėjimu iki 65 nm, kitų fiskalinių metų startas minėtajai konsolei turėtų būti žymiai lengvesnis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.