Toshiba ruošia naujus nešiojamuosius su pagalbiniais Cell architektūros CPU (Atnaujinta)

Tikriausiai ne kartą skaitėme apie AMD ir Nvidia grafikos procesorių naudojimą bendrosios paskirties duomenų apdorojimo užduotims atlikti. Bendrovė Toshiba taip pat susidomėjo paralelinio procesoriaus idėja, tačiau kitokiu jos įgyvendinimo būdu.

Liepos mėnesį kompanija į rinką planuoja išleisti du naujus Qosmio serijos nešiojamuosius, tai – G50 ir F40. Kaip praneša PC World, abiejuose kompiuteriuose veiks SpursEngine SE1000 pagalbiniai procesoriai sukurti Cell plačiajuosčio lusto architektūros pagrindu. SpursEngine pagrindas – PowerPC branduolys, sudarytas iš keturių Sinergetinio Apdorojimo Elementų – keliais mažiau nei originaliajame Cell luste. Iš oficialaus Toshiba pranešimo spaudai žinoma, kad SpursEngine veiks per pusę mažesniu taktiniu dažniu (lyginant su Cell), kuris sieks 1,5 GHz. Veikiant tokiu dažniu, procesorius naudos tik 10-20 W energijos.


Qosmio G50

Toshiba inžinieriai sugalvojo daugybę pagalbinio procesoriaus panaudojimo galimybių, tokių kaip vaizdo apdorojimo operacijos (kodavimas, iškodavimas „upscaling‘as“) ar netgi schema, kurios pagalba pasinaudojant kompiuteryje esančia integruota video kamera, lustas gebės atpažinti rankų gestus ir vykdyti jiems priskirtas komandas.

Na, o dabar apie pačius kompiuterius. Qosmio G50 turės 18,4“ įstrižainės ekraną, 500 GB diskinį kaupiklį, du integruotus TV imtuvus, bei WiFi (IEEE 802.11n) palaikymą. Svers šis nešiojamasi 4,9 kg na, o įrenginio baterija atlaikyti turėtų 4 valandas nepertraukiamo darbo. F40 modelis turės kiek mažesnės įstrižainės, 15 colių ekraną bei 250 GB diskinį kaupiklį. Keisčiausia tai, kad G50 kompiuteris turės GeForce 9600M grafikos procesorių su CUDA fizikos skaičiavimų moduliu. Tokiu atveju jei darbas kompiuteriu vyks su programos nereikalaujančios specifinių SpursEngine savybių, pastarasis lustas taps ne tiek naudingas, kiek nereikalingas, kadangi budėjimo režime naudos papildomą kiekį energijos, išskirs papildomos šilumos ir galiausiai nors ir nežymiai padidins nešiojamojo kompiuterio svorį. Tikriausiai Toshiba pasielgs atvirkščiai ir paliks neišnaudotas 9600M plokštės galimybes, kai tuo tarpu SpursEngine perims visą darbą. Iracionalu, bet turėti pagalbinį Cell pagrindu sukurtą procesorių savo „laptope“ yra smagu. Bent jau nepatyrusiems vartotojams pasiryžusiems už šį malonumą sumokėti. Ar tai rinkodaros specialistų triukas įsitikinsime neužilgo.


Qosmio F50

Qosmio G50 ir F40 modeliai, kaip jau minėjau ankščiau, pasirodys liepos mėnesį – pirmiausia gimtojoje Japonijos rinkoje. Brangesnis G50 kainuoti turėtų 290000 Japonijos jenų (2700 JAV dolerius), o F40 250000 jenų arba 2300 dolerių.

Atnaujinta: Kaip praneša naujienų portalas DailyTech, Qosmio G50/F40 kompiuteriuose pagrindinis procesorius, bus vienas iš Core 2 Duo serijos produktų. Tiklsenės informacijos bei kitų kompiuterių specifikacijų kol kas nėra.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.