Toshiba žengia į tankėjančią SSD rinką

 

Kietųjų diskų be judančių dalių rinka vis plečiasi ir jau pradedama jausti konkurencija. Pasirodė dar vienas naujas žaidėjas – Toshiba paskelbęs, kad kitų metų pirmąjį ketvirį pristatys naują liniją MLC bei NAND technologijomis besinaudojančių SSD.

MLC NAND lustai naudojami šiuose įrenginiuose yra pagaminti 56nm technologiniu principu ir gali skaityti duomenis 100MB/s, o įrašinėti 40MB/s greičiu. Skaitymo greičiai yra gana panašus į konkurentų iš Samsung ir Mtron, tačiau įrašymo greičiais Toshiba atstovas aiškiai atsilieka. Samsung naujausias gaminys įrašinėja 100MB/s sparta, o Mtron 90MB/s sparta.

Toshiba SATA II SSD diskai bus gaminami 32, 64 ir 128 gigabaitų talpos. Visi jie bus galimi 1.8 arba 2.5 colio bei dirbs maždaug vieną milijoną valandų.

Toshiba tikisi įrenginius pristatyti CES parodoje sausį, o gaminimą pradėti jau pirmąjį 2008-ųjų ketvirtį. Tokios versijos, kaip 128GB pasirodys ne ankščiau kaip gegužę.

Kaip ir su daugelio naujų SSD pristatymu apie kainą nėra kalbama. Jos vis krinta, nes vis daugiau kompanijų pristato šio tipo įrenginius.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.