Turėtų pasirodyti Xbox 360 su Blu-Ray grotuvu

Nors Microsoft ir toliau neigia, kad Blu-Ray optinis įrenginys pasirodys Xbox 360 žaidimų kompiuteriui ir šis sugebės skaityti Blu-Ray diskus, pasigirdo kitokia informacija. Kai kurie pranešimai teigia, kad vienas iš Azijos gamintojų jau dirba ties tokiu atnaujinimu žaidimų kompiuteriui.

Tai pranešė portalas DigiTimes cituojantis Kinų kalba leidžiamą laikraštį Economic Daily News, kuris sako, kad viena Asustek pagalbinė kompanija Pegatron Technology, laimėjo teisę gaminti Xbox 360 kompiuterius su Blu-Ray optiniu įrenginiu.

Ankstesnės interpretacijos teigė, kad Blu-Ray įrenginys gali pasirodyti Xbox 360 konsolei, tiesa kaip išorinis įrenginys, taip pat buvo HD DVD grotuvo atveju, bet paskutiniai pranešimai teigia, kad turėsime naują Xbox 360 versiją, kas aiškiai sako – BD-ROM bus vidinis, taip dar labiau konkuruojant su PlayStation 3.

Kaip rašoma laikraštyje, tokio žaidimų kompiuterio pardavimai turėtų prasidėti trečiajame šių metų ketvirtyje, kas Microsoft labai pagelbėtų atostogų sezono laikotarpiu konkuruoti su Sony gaminiu.

Praeitą mėnesį buvo pranešta, kad Lite-On gamina Blu-Ray įrenginį Xbox 360. Tuomet Microsoft skubiai paneigė bet kokius pranešimus apie panašaus produkto vystymą Xbox žaidimų kompiuteriui ir toliau skelbė didinsią Xbox Live HD turinį: „Mūsų vartotojams, kurie nori puikios filmų kokybės, mes siųlome pačią didžiausią kolekciją, kurioje yra HD turinys ir galimybė žiūrėti DVD filmus ypač aukštoje rezoliucijoje“, – pasakė Microsoft atstovas.

Kaip bebūtų keista, PlayStation 3, skirtas žaidimų rinkai, laimi ne čia, o ties „grotuvų“ rinka, o tai reiškia, kad Sony nori užimti tiek žaidėjų, tiek ir filmų mėgėjų televizorius. Nors su žaidėjais sekasi nekaip, tačiau su filmų mėgėjais kuo puikiausiai. ABI tyrimų bendrovė nustatė, kad net 85 procentai Blu-Ray grotuvų yra PS3 ir spėja, kad kartu įprasti grotuvai ir PC Blu-Ray optiniai įrenginiai nepralenks Sony žaidimų kompiuterių bent jau iki 2013 metų. Žinoma, Blu-Ray diskų palaikymas Xbox 360 žaidimų kompiuteriui padėtų geriau įsitvirtinti filmų mėgėjų gretose.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.