VIA pristato Isaiah – taupų ir kuklų 64 bitų CPU

Tuo tarpu kai Intel ir AMD tarpusavyje kariauja mušdami procesorių galios rekordus, VIA toliau užsiima kita niša – mažai energijos vartojančių, ne itin galingų ir nebrangių procesorių gamyba. Kaip ligi šiol buvęs VIA C7 apie kurį retas kuris žino. Tokie procesoriai naudojami UMPC (Ultra Mobile Personal Computer) platformose, terminaluose, daugelypės terpės kompiuteriuose, kurie kai kurių entuziastų namuose keičia namų kiną. Taigi – C7 nuo šiol turės pamainą – pasak VIA, maždaug keturis kartus galingesnį, tačiau tiek pat mažai energijos naudojantį (C7 naudojo iki 20 W), ir mažai kaistantį procesorių – Isaiah.

Isaiah bent pradžioje bus pardavinėjamas 2 GHz taktinio dažnio variantuose, su 800 MHz arba 1333 Mhz FSB ir palygint kukliu "kešu" – 64 KB L1 + 1 MB L2.

Gaminys palaikys SSE instrukcijas bei turės šiuo metu sparčiausią slankiojo kablelio skaičiavimų konvėjerį, kas turėtų smarkiai gelbėti dirbant su skaičiavimais, bei daugelype terpe.

Taip pat procesorius pasižymi energijos taupymui skirtų technologijų gausa, kaip antai "kešo" atjungimo galimybė, kuomet juo nesinaudojama.

Dejs šis žaisliukas vargu ar paklius kam nors iš mūsų į rankas. Pirmiausia dėl to, kad jis skirtas daugiau specifiniams poreikiams, o ir pati VIA, bent jau C7 sunkiai "prastumdavo" gamintojams. Kažkada domėjausi nešiojamu kompiuteriu su VIA C7, tai paaiškėjo, kad tėra vos keli gamintojai užsiimantys tokių produktų gamyba ir pardavimu, o patys kompiuteriai prieinami tik JAV. Antravertus, jei UMPC su Isaiah kainuotu panašiai kaip Asus Eee PC ir būtų toks pat prieinamas Europoje aš susimąstyčiau…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.