Acer jau užsisakė nVidia ION 2 lustų

Kaip pranešama, nVidia jau gavo ION 2 lustų užsakymų iš asmeninių kompiuterių gamintojų. Pastarasis lustas palaikys artėjančią Intel platformą Pineview, kurią sudaro Atom N450, N470, D510 ir D410 centriniai procesoriai, ir susijusius lustų rinkinius iš kompiuterių gamintojo Acer.

nVidia atsisako komentuoti šią situaciją motyvuodama tuo, jog ji neturi pagrindo komentuoti bet kokių rinkos gandų, ką mes visiškai suprantame. Visgi rinkos stebėtojas DigiTimes remiasi kompiuterių gamintojų šaltiniais ir mažai tikėtina, jog ši informacija yra tiesiog „iš piršto laužta“.

Nepaisant to, kad originalioji, tai yra pirmos kartos ION platforma turėjo integruotą grafinį valdiklį, naujoji Intel Pine Trail-M skirta internetiniams nešiojamiesiems ir Pine Trail-D skirta pigiems staliniams kompiuteriams perkels šiaurinio tilto funkcijas į centrinį procesorių, kas reikš atminties kontrolerio ir integruotos grafikos buvimą jame. Tai reiškia, jog nVidia ION 2 skirta Intel platformai turės veikiau ne integruotą grafiką, kas jau bus Atom procesoriuose, bet diskretinį grafinį posistemį. Pranešama, kad nVidia taip pat pritaria minčiai ION pritaikyti VIA kuriamoms platformoms.

Acer susidomėjimas antrąja ION karta iš tiesų nelabai stebina. Kompanija kiek ankščiau pasidžiaugė neblogais Aspire Revo asmeninio kompiuterio pardavimais, o tolimesnis ION pritaikytas Acer produktų serijoje, atsižvelgiant į tai, jog tai vienas iš didesnių kompiuterių gamintojų rinkoje, nVidia ION verslo sektoriui leis toliau augti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.