MK-13 – pirmasis Prolimatech vaizdo plokštės aušintuvas

Į aušintuvų rinką su savo procesorių aušintuvais įsiliejusi Prolimatech ruošia ir rimtą konkurentą vaizdo plokščių aušintuvus gaminančioms kompanijoms. MK-13 yra pirmasis grafikos plokščių aušintuvas iš šios kompanijos, skirtas daugumai sparčiausių šiandienos plokščių.

Savo išvaizda ir konstrukcija MK-13 labai primena Thermalright T-Rad2. Aušintuvo pagrindas pagamintas iš vario, o radiatoriau plokštelės – iš aliuminio. Visas aušintuvas padengtas nikelio sluoksniu. Iš pagrindo į radiatorių eina šeši šiluminiai vamzdeliai, tačiau atrodo, jog didelių kompromisų siekiant sumažinti gaminio aukštį gamintojas nesiekė. Aušintuvo matmenys siekia 205 x 99.87 x 43.5 mm, o masė – 555 g. Kartu su įprasto, 25 mm aukščio 120 mm skersmens ventiliatoriais, vaizdo plokštė su šiuo milžinu užims bent tris praplėtimo lizdus.

Prolimatech pasistengė palaikomų vaizdo plokščių sąrašą kaip įmanoma labiau prailginti. Iš Nvidia stovyklos palaikomos plokštės nuo Geforce 6800 iki GTX 285, o ATI suderinamų plokščių sąraše matome plokštes nuo Radeon x1600 iki HD5800 serijos.

Kartu su aušintuvu gamintojas prideda daug įvairių radiatorių atminties ir įtampos valdymo moduliams aušinti. Deja, ventiliatoriai prie aušintuvo nepridedami. MK-13 kaina siekia 49 eurus.

Daugiau nuotraukų rasite TechPowerUp tinklapyje.

7 Komentarai

  1. Arturcix parašė:

    Grazuolis, manau bus tikrai vienas geriausiu ausintuvu vga. Toks milzinas + pvz noctua ventiliatorius ir vuolia, puikiausias vga ausintuvas 🙂

  2. GAndrius parašė:

    Tai cia pasyvus aushintuvas, ar prie jo galima jungti cooler\’i????

    Savo Club3d HD4850 plokstei planuoju zalmana uzdet, o gal palaukt, shio, kol prekyboje pasirodys?

  3. suck4it parašė:

    Nu as tai nelaukciau.

  4. diskou80boy parašė:

    galima naudoti ir passive jai pas tawe korpuse geras ausinimas vyksta taip kaip kokiame antec 902 pvz, reiksmes turi ar labai stresuoji vaizdo plokste ar tik naudoji ne pilnai apkrauta , o jai reikia gali uzdeti 1x 120mm, arba 2 x 92mm , patarceu naudoti noctua fanus , ju beveik nesigirdi

  5. Ambient parašė:

    kokie dar zalman.. http://www.silentpc.lt/scythe-musashi super ausintuvas ir su cooleriais. Asmeniskai naudoju, video temperatura nuo 55 laipsniu nukrito iki ~40 (cia be akrovos), o su apkrova iki ~53. O video 4830, modifikuotas biosas ir uzkeltas voltage, bei stipriai uzturbinta.

  6. GAndrius parašė:

    As nusiziurejas Zalman\’o Z-MACHINE GV1000 http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=283 (naudoja Asus\’as) kaina 155 Lt, arba VF1000 LED http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=276 kaina tokia pati kaip Scythe Musashi 139 Lt.

  7. Ambient parašė:

    vien tai kad pas Scythe Musahi yra 2 ventiliatoriai uztikrina geresni ausinimasi, plius tu ju apsukas atskirai gali reguliuotis.. na tavo teise rinktis 🙂 paieskok inete apie ju testus gal ka rasi ir bus mazdaug aisku 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.