Acer: JAV kompiuterių gamintojų rinkoje nebeliks

Kompanija Acer tapo antra pagal dydį kompanija, kuri praėjusiais metais pardavė labai daug vienetų asmeninių kompiuterį. Gamintojas „užrietė nosį“ ir pareiškė, kad rinkoje išlikti JAV kompiuterių gamintojams nėra jokių šansų.

„Pigių kompiuterių pirkimo tendencija tęsis ir toliau keletą artėjančių metų, tačiau JAV kompiuterių gamintojai nelabai žino, kokius produktus reikėtų pateikti šiai rinkai. JAV kompiuterių gamintojai išnyks per artimiausius dvidešimt metų taip, kaip išnyko bemaž visi JAV televizorių gamintojai.“, – citavo Acer įkūrėjo Stano Shiho žodžius AFP.

Ilgą laiką buvęs pirmoje vietoje gamintojas Dell kuo toliau, tuo labiau praranda pagrindą po kojomis. Kompanijos pardavimai krenta jau keletą metų iš eilės ir trečiajame bei ketvirtajame ketvirtyje Dell liko už HP bei Acer nugaros, tai yra trečiojo vietoje, nors pagal visų 2009 metų pardavimus vis dar išliko antroje vietoje.

Nepaisant to, HP laikosi ypač gerai, o jų būstinė vis dar yra JAV, Kalifornijoje. HP pasaulinė rinkos dalis ne tai, kad krito, tačiau didėjo nuo 18.9 procento 2008 metais iki 20.3% praėjusiais metais. Žinoma, 2008 ir praėjusių metų sėkmė ne būtinai atspindi tai, kas bus po 15 ar 20 metų, tad S. Shiho spėjimas gali pasirodyti esantis teisingas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.