„Adored TV“: Net kai AMD laimėjo, jie pralaimėjo

Kompiuterijos pasaulio entuziastai tikrai žino ar bent yra girdėję „Youtube“ kanalą „Adored TV“. Vyrukas, su gan keistu akcentu, bando žvelgti į AMD ir „nVidia“ kovą vaizdo plokščių rinkoje kitu kampu. Daugelis jį iš karto apšaukė AMD fanatiku, bet jo požiūris į viską tikrai įdomus.

Gaila, nauji video jo kanale dabar ne tokie dažni, kaip prieš keletą mėnesių, bet naujausiame iš jų, kuris ir be to gan ilgas, žvelgiama į neseną istoriją vaizdo plokščių rinkoje. Video pradedamas 2008 metų įvykiais. Tuo metu pasaulį išvydo „HD 4870“ ir „GeForce GTX 280“. Nors AMD turėjo geresnį produktą, bet „nVidia“ tai nesutrukdė parduoti daugiau GTX 200 serijos vaizdo plokščių.

Tuo pačiu kalbama, kaip AMD kažkada turėjusi vos ne metų persvarą paleidžiant naujos litografijos lustus, tai dabar pavirto į vos ne metų atsilikimą. Nes nesvarbu, ar AMD turėjo geresnį produktą, ar ne, dauguma vis tiek rinkdavosi „nVidia“. O palaipsniui išsekus pinigams AMD tiesiog nebegali lygiavertiškai konkuruoti su „nVidia“ kurdami naujus grafikos procesorius. Ką dabar ir matome. AMD neturi tiesioginio atsako į GTX 1070/1080. Specialiai pasirinko kovoti tik vidutiniame segmente. O atsakymas į GTX 1080 mūsų laukia tik 2017 metais.

„Adored TV“ autorius pažymi, kad asmeninių kompiuterių žaidėjus reikia saugoti pačius nuo savęs, nes visas šis segmentas keliauja į susinaikinimą. Nes bet kokia sritis be konkurencijos ateities neturi. Netiesiogiai užsimenama, kad entuziastai turi šviesti nenusimanančius kokius komponentus rinktis. O entuziastas yra ne  tas, kuris apsikarstęs i7-6700K ir GTX 1080 Ti, bet tiesiog nusimanantis, kokie produktai kiekviename kainų segmente yra optimaliausi.

 

50 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Neturėjau laiko anksčiau pasižiūrėt video. Bet, kad ir kiek vėliau, manau, gal kam pravers biški apsišviest kaip istorija susiklostė GPU rinkoj. Lauksime Vega ir Zen gerų. Jei bus geri produktai, nepamirškite paprotinti mažiau nusimanančių, gero sekmadienio visiem 🙂

  2. kernel_panikuoja parašė:

    Paziurejes video prisiminiau dar ir Pentium 4 vs Athlon 64 2003-2006m situacija. Tris metus AMD’as pirmavo, bet „Pentium“ brand’as bendrai masei taip buvo iauges, kad juos noriai pirko, ir dar pakankamai brangiai.

  3. PhaNtoM parašė:

    Labai liūdna istorija, bet dar su šypsena pamenu, kaip vos už 500lt įsigyta 4850 traiškė žaidimus. 🙂
    Ohhhh, jei tik AMD būtų turėję finansų palaikyti technologinį tobulėjimą..? Ar dar egzistuotų nVidia? 😀

    • ziogzzz parašė:

      Čia kai bobutes pasakoje butu kas but. Tiesiog yra kaip yra ir visiem tik i nauda jei AMD pozicija sustipretu. Nes AMD fanas, nesu ir jos priesininkas, jei eiseiti pvz vienodus FPS renkancios kortos ir viena is ju kainuotu 50 EUR maziau zinom aAMD imciau, plius Freesync monikai pigesni. Bet kadangi taip nebuvo pasirinkau G-sync ir nvidia, ir nematau del ko man cia reiktu gailetis.

  4. zirnis parašė:

    AMD pagaliau turi nustoti meluoti ir daryti ka pazada. Vasara AMD sukure hype su RX480, tada itikejau, kad uz 200 doleriu, bus gera vaizdo plokste, bet tokiu kainu net nera, uztat buvo net x1,5 didesnes kainos..

    Nereik prisigalvoti, kad kainas ispucia tiekejai, HW pardavimai nera turgaus lygio varkes, kad kazkurioje pardavimo grandies dalyje gamintojas prarastu kontrole, jo itaka yra visur. Jei AMD noretu, to net nebutu, visi oficialus distribiutoriai dirba pagal AMD nurodymus ir kainas nustato, kaip AMD paliepia, bet kazkaip mistiskai galutinis pirkejas zadetu kainu nesulaukia.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Kalbant apie kainas Lietuvoje reikia nepamirsti PVM’o, muito ir vietiniu parduotuviu antkainiu skirtumu lyginant musu kainas su uzsieniu. Dar islieka tiekeju tier’u klausimas – ar tikrai GNT/Acme ir pan. perka tiesiai is gamintojo? Nezinau, kazkada lyg kazkur girdejau, jog veza is tai Lenkijos ar kazkur aukstesnes grandies tiekeju – bet cia tiksliau pasakytu kas dirba su pardavimais.
      Nevadinciau AMD’o nei melagiu, nei IT „sventuoju“ – kaip ir kiekviena kompanija turi savo marketingo metodika ir ja taiko.

      • Stipena parašė:

        Yra iš kelių tiekėjų. Iš Lenkijos tiekėjų gaunasi pigesnės prekės nei Lietuvos. Bent man taip buvo su Asus monitoriumi, iš lenkų už 540€ pardavė, bet jis man sugedo, tai keičiant, to pačio modelio lenkijoj nebebuvo sandėliuose, Lietuvoj buvo, bet kaina jau 40€ didesnė.

      • zirnis parašė:

        Pirmiausia, muitai Europoje HW retoje valstybeje egzistuoja, Lietuvoje ju irgi praktistkai nera, neskaitant video irasymo technikai kazka taiko, prekes perkamos is treciu saliu be PVM, ES didmenoje prekes juda irgi be PVM, PVM susimoka galutinis pirkejas pagal tos valstybes tarifa.

        FAKTAS, kad Lietuviai didmenininkai perka taip, kaip mums numate gamintojas. Turbut mes ir neturim oficialiu distribiutoriu, bet musu didmena vistiek yra supazindinama, kaip turi buti atstovaujama kiekvieno gamintojo produkcija. Zodziu viska gamintojai zino ir gali sureguliuoti. Bet ko mes galim tiketis Lietuvoje, kai net didziosiose ES rinkose nera tu zadetu kainu, kur tikrai yra oficialus distribiutoriai??

        Kaip geras pvz, kaip gamintojas deda ant kaikuriu rinku yra Sony, pasiziurekit PS4 pasiulymus UK ir pas mus, amazon.co,uk net nesiuncia dalies itin geru pasiulymu i Lietuva, nes tokia gamintojo politika..

        • kernel_panikuoja parašė:

          As kazko nesuprantu… Jeigu neegzistuoja HW muitai, tai kodel perkant ne is EU ribu uz ~150eu ar daugiau (pvz., is aliexpress, ebay, whatever) ji paskaiciuoja, arba sustabdo gaunamas prekes kol nesusimoki mokesciu? Nebent tu kalbi konkreciai apie didmenine prekyba ir distributoriam nereikia moketi muitu isivezant prekes i EU didmeniskai – tai man svetimi dalykai.
          Kad ir kaip ten butu, nepamenu, kad AMD butu akcentaves „200$ worldwide“ – greiciausiai jie snekejo apie pigiausius RX480 pasiulymus JAV rinkai. EU siaip beveik visas HW yra gerokai brangesnis nei USA, AMD cia tikrai ne isimtis.

          • zirnis parašė:

            sustabdo, kai itaria, kad prekes verte virsina 22 ar 23EUR, tada gauni moketi muitines tarpininkui uz ismuitinima + nuo tos sumos tu gauni moketi PVM, o ne muita.

            Nuo 150EUR mokami muitai, aisku jei jie yra taikomi tai prekes kategorijai, pvz. rubams, avalynei taikys.

            http://www.radiocool.lt/importo-muitai-perkant-prekes-ne-es-i-jav-kinijos-ebay-dealextreme/
            http://www.muitai.lt/lt/populiarus-muitu-tarifai panasus tarifai ir visoje ES, tiksliau ju beveik nera kompiuterinei HW, todel man ir juokus kelia is kur zmones traukia, kad pas mus egzistuoja kazkokie muitai todel HW brangsta..

            Kad HW brangesnis yra gamintoju kalte, jie tiesiog nenori mums pasiulyti tokiu paciu kainu. Amd galbut sudetingiau reguliuoti GPU pardavimus, kai jie patys parduoda cipus, bet pvz CPU galetu pardavineti internetu, igaliotu servisus atlikti garantini aptarnavima ir valio.

            • kernel_panikuoja parašė:

              Aisku – reiskia as ne taip isivaizdavau tada muitus…

            • IFeelYou parašė:

              Šneki kažkokias nesąmones zirni. Gamintojas Lietuvoje tikrai jokių kainų nereguliuoja, ir apskritai jokioje rinkoje jis jų reguliuot net negali, nes neturi tam jokio teisinio pagrindo. Gamintojas pasiūlo REKOMENDUOJAMĄ kainą, kuri vadinasi MSRP (Manufacturers Suggested Retail Price), ji neturi nieko bendro su ta kaina, už kurią parduoda pardavėjas. Tos pačios prekės kaina skiriasi daugelyje Europos šalių. Palygink RX480 kainą Vokietijoje, Lietuvoje ir Rumunijoje. Juolab kad tikėtis kad MSRP esant 199 doleriam Lietuvoje, kuri gauna 20 plokščių bus 186 eur yra daugiau nei juokinga.

              • zirnis parašė:

                tu neskiri turgaus spekuliacijos, nuo normalios prekybos..

                Suvok, kad gamintojas parduoda preke per oficialu distribiutoriu, kuris jo gamini perka ir parduoda pagal gamintojo nurodytas kainas, ir butent mazmenai nuodoma ta MSRP, o ne didmenoje uz tokia kainas juda prekes. Normaliose rinkose tai yra ispildoma. Jei pas mus nera normalios grandines, tai tik gamintojo kalte, kad nera sudeliota, kaip preke keliaus iki musu.

                Visas brandines prekes kelias iki pirkejo yra kontroliuojamas gamintojo. Nueik ryt i tinkline parduotuve (NORFA nelabai tiks mano pavyzdziui, nes jie patys daug importuoja, apeina oficialius distribiutorius Lietuvoje), pasiziurek kokiu uzsienietisku maisto produktu brandu, tada per google pasiieskok kas ju oficialus distribiutoriai Lietuvoje. Ka gamintojas numato ta ir daro oficialus distribiutorius, mazmenininkas turi tam tikras ribas keisti kaina. Pvz dauguma akciju nekainuoja mazmenininkui, viskas yra kompensuojama is gamintojo, tinklai net nepraranda del to pajamu.

                Jei dar neadeina – brandini produkta tau parduoda pats gamintojas. Tik jis negali turet sandeliu, mazmenos parduotuviu visame pasaulyje. Tam jau atsiranda oficialus distribiutoriai, kurie po to dirba su mazmena, o kad gaunam moketi daugiau nei vakarieciai uz ta pati, tai jau tokia vakariecio gamintojo politika 😉

                • IFeelYou parašė:

                  Vartaisi kaip kokia žuvis keptuvėje ir šneki vėjus. Kur tu matai Lietuvoje oficialų AMD distributorių? Supranti ką reiškia Recommended price? Cituoju „The manufacturer cannot set the price at which dealers sell their goods – they can only suggest a price“. Nėra jokios prievolės pardavinėti mažmenai už tą kainą, kuri yra rekomenduojama ir gamintojas to tikrai nekontroliuoja nei vienoje rinkoje. Prie ko čia apskritai pas mus kažkokia grandinė? Kilobaitas pagal tave kažkoks oficialus AMD distributorius ar kaip?

                • lux parašė:

                  Trumpai, be istrauku i istatymus: nei gamintojas, nei distributorius sandoriams ES negali pasiulyti/nustatyti maziausios kainos ribos. Didziausia – gali. Msrp – neipareigojantis dydis dazniausiai viesai skelbiamas, kad klientas pats zinotu kiek gamintojas vertina preke. Nors maziausios kainos nustatyti negalima, taciau galima nustatyti distributoriu teritorijos apribojimus, pvz., kad UK distributorius i LR parduoti negaletu ir skirtingiem distributoriam (pirminiam) pardavimo kainos gali buti skirtingos, taciau pagristos. Cia pagal LR ir ES Law.

    • adex parašė:

      Pakilo $ kursas euro atzvilgiu, grubiai paemus vienas prie vienos vos neina, +pvm, ir turim kaina kokia turim, kur cia amd melavimas, nuvaziuok i usa ir nusipirksi uz 200$.
      Kada buvo kazkas is amd saltiniu primeluota?
      Pries nvidia burbulu putimus kaip kad skales gradavimas 1.0, 1.1, 1.2 ir t.t. vietoj 4gb 3.5, bet visa tai kazkaip nublanksta pries amd pazadus, kurie paprastai buna net ne officialus o is ivairiu naujienu portalu gandu lygio istraukti

      • zirnis parašė:

        https://www.youtube.com/watch?v=xbrmA5SL-Ro
        pasiziurek paciu AMD video, ju teigimu, dauguma vartotoju perka GPU uz 100-300doleriu, tik beda, kad GPU uz tokia kaina nera pakankamai galingas todel AMD tikslas buvo per kelis metus aprupinti 100 mln vartotoju iperkamu HW, kuris patemtu VR, VISOSE rinkose ir tada pristate RX480, kurios kaina numate 199+ doleriu.

        Pabreziu, kad snekama globaliai apie visus vartotojus ir ju mokama kaina, is 100mln vartotoju tikrai dauguma sudarytu ne JAV rezidentai.

        • adex parašė:

          Ties kuria minute kalba apie vienodas kainas rinkose, nes neturiu nori prapisti valandai laiko senoms naujienoms ziurint.
          Ir tikriausiai jeigu ten kazka apie tai ir kalbejo tai kalbejo apie didmenini tiekima pries vat’us ir ankainius kurie susidaro kai pereina preke per 5 rankas. Nes netieks ir nezais ant tiek sumazintomis kainomis, kad skyteche kaina butu 185 eur ar kiek ten is tu 200 gaunasi. Netgi toks kainu zaidimas rinkose vargu ar butu imanomas ir teisiskai toliaruojamas visokiu tarptautiniu prekybos sutarciu. Greiciausiai tai bus savaip interpretuotas koks nors isireiskimas, na nebent pasakytum kurioje ten vietoje kazka tokio pasako, kas paneigtu interpretavimo savaip teigini

          • zirnis parašė:

            199 uz 4gb 199+ uz 8gb. Ir kalbeta apie kaina, kuria moka vartotojas, as kaip vartotojas perku su PVM, JAV vartotojas pirks su sales tax, cia net neesme.

            Apie kokius teisinius reguliavimus sneki neisivaizduoju, Suprask, kad gamintojo ranka yra visoje prekes tiekimo grandineje ir HW prekyba nera kazkokia mistine vieta kur neaisku kas dedasi, cia ne kokia juodoji rinka, perekupu varke, kur neatseksi kas buvo. Kaip gamintojas pasake, numate taip ir pardavinejama jo produkcija.

            Pvz Lietuvoje oficialiu distribiutoriu brandiniams maisto produktams yra daug, kokias kainas, kiekius nustato gamintojas ta ir ispildo lietuvis distribiutorius dirbdamas su mazmena, net mazmenos (tinklu) atstovai vyksta pas gamintoja i svecias salis, kad susipazinti, kaip kas turi vykti parduodant jo produkcija! komunikacija visoje grandine vyksta nuolat.

            • adex parašė:

              Radai su kuo palyginti, imone kuri daro tiekimus worldwide didmenininkams, ir localiu maisto tiekeju, kur deramasi su kiekvienu pirkeju individualiai del kainu, pagal tos vietoves rinkos salygas. Gal kazkur rytuose savo rinkoje jie ir gali zaisti kainomis kaip nori. Bet manau tikrai yra kazkokie tarptautiniai susitarimai del kainu politikos. Kad ten pvz europai nebutu pardavinejama uz 150$, o jav uz 200$, tokiu susitarimu buvimas yra tikrai realus, nes nera viskas paprasta, kaip kokioje eu sajungoje kad vezi ka nori kur nori ir kada nori. Tiekimo kaina didziausiems pasaulio didmenininkams i visur yra vienoda. Net jeigu ir nupirktu kazkas zymiai pigiau, tai greiciau kitam didmenininkui prastumtu uz ciut mazesne kaina bet uz tad labai dideli kieki, pati rinka tas kainas islygina.

              • zirnis parašė:

                neabejoju, kad kainos yra vienodos nera skirtumo ar i JAV nugabent ar i ES.

                Manyciau, kad per daug tiekeju yra ES, daugiau saliu todel ne tokia efektyvi sistema, todel ir MSRP visada buna didesnis. Anksciau buvo kazkokie gandai, kad oficialiai pirkti tam tikra produkcija i Lietuva galedavo tik is Suomiu sandeliu? Va cia ir prasideda gamintoju zaidimai, pvz koks didelis oficialus distribiutorius Suomijoje dirba i minusa, tai uzdrauskim oficialiai pirkti prekes Pabaltijui, Skandinavams is vakaru distribiutoriu.

                Zodziu, jei gamintojas nerandu budu efektyviai parduoti savo preke galutiniam varotojui tai yra tik jo kalte.

                • adex parašė:

                  Na jeigu sitos tavo pezamos pievos yra tiesa, tai cmon paduok amd i teisma kad del ju kaltes negali nusipirkti vaizdo plokstes uz 200$ lietuvoje 😀 gal tada gausi gerai slapiu skuduru, su visais issamiais issaiskinkmais ir nereikes per forumus, kur nesedi teisininkai, o paprasti zmones eiti ir prota knisti savo isvedziojimais, kuriuos norint paneigti reiketu giliai pasiknisti kas uzimtu laiko, o tokiam kaip tu kazin ar isvis pavyktu ka nors irodyti, jau nekalbant apie tai jog tai daryti nera prasmes

                • IFeelYou parašė:

                  Neįrodysi tu jam nieko, jis žmogus einantis prieš sistemą 🙂 Nenustebčiau jeigu jis AMD tikrai paduotų į teismą, kad kažkoks Dealer’is Lietuvoje (kur nuperkama 10 tokių plokščių per mėnesį) pardavė jam RX 480 už 230 eurų, o ne už 200 🙂

                • zirnis parašė:

                  Dirbu didmenoje. Tai nera isvedziojimai, kad gamintojas per distribiutorius dirba su savo prekemis kiekvienoje rinkoje. Pats pagalvok, brandiniu produktu prekyba tikrai nera turgaus lygio spekuliacija, tai yra pilnas gamintojo atstovavimas parduodant jo produkta.

                  Deja, nezinau, kaip tiksliai dirbama su HW pas mus, kiek domejaus oficialiais rimtu gamintoju distribiutoriais nelabai kas yra, tubut tokiai mazai rinkai ir nebuna tokiu. Betkuriuo atveju, gamintojai zino visa prekes kelia iki galutinio vartotojo. Jei gaunam prekes per aplinkui, tai tik todel, kad gamintojui mes nerupime 🙂

                  Del ieskinio, tai kosmosa siulai daryt. AMD net patys savo interesu neapgina pries nvidia darbelius, nors visi suprantam kokios povandenines sroves yra HW rinkoje. Jie patys irgi dalyvauja rimtam ieskinyje pries juos pacius. Su APU burbulu AMD buvo ispute savo akciju verte ir nuteike investuotojus pirkti akcijas, po to nurase nevykusius APU, del to sumazejo ju akciju verte, ivestuotojai pateike ieskini del to.
                  http://www.kitguru.net/components/apu-components/anton-shilov/amd-faces-massive-securities-fraud-lawsuit-because-of-llano-problems-in-2011/
                  teisiniai procesai dar vyksta, iki sausio 17d tikslinamas ieskovu sarasas.
                  http://www.prnewswire.com/news-releases/to-all-persons-who-purchased-or-otherwise-acquired-shares-of-advanced-micro-devices-inc-stock-300366189.html

                  Nelinkiu AMD blogo, bet atvirai pasakius tikrai pikta ir nesuprantama matyti ju veiksmus. RX480 vasara vel buvo eiline ju nesamonei vos ne kai apple antra karta isrado vaizdo plokste, pakeis visa zaidimu rinka, o realybej nieko panasaus nepadare..

                • zirnis parašė:

                  IFeelYou 2016-12-04 23:30, kokia dar sistema? Nereikia fantazuoti, kad kazkas pagamino HW ir ji keliauja po rinkas, kaip tik gaunas. Normalioje prekyboje taip nera.

                  MSRP+atsivezimas+muitai+antkainis+PVM=Lietuviska kaina cia jau jusu skaiciavimai.

                • Stipena parašė:

                  Tai ir pakeitė. Pusę metų atgal iki RX480 išleidimo nusipirkau GTX 960 už brangiau nei dabar pigiausia RX480 ar GTX 1060 kainuoja. Negi manai Nvidia būtų pardavinėjus dvigubai galingesnę 1060 už tokią kainą? Aplamai price per performance atžvilgiu RX480 buvo stebuklas, ir tik AMD dėka visų GTX 970 980/Ti 1060 kainos krito. Krenta ir 1070 bei 1080 nes po 1060 išleidimo fanbojukai pagaliau sugeba įpirkti savo išsvajotas žaliąsias kortas ir nebereikia taupytis ant 1070.

              • zirnis parašė:

                nesigincysiu del to, realiai net neseku GPU kainu paskutiniais menesiais, dingusi mintis apie PC rinkima.. Vasara tikrai galvojau kitaip.

              • Minde parašė:

                o as manau, kad yra tiesos Zirnio zodziuose. Bet matai, kai kurios salys iki siol mano, kad Lietuva yra Rusijos regiono salis. Pvz turi atsisiusti klientus rusu kalba ir jungtis prie rusijos servaku 🙂 Kitaip tariant AMD dziaugiasi, kad cia bent kazkas tas vaizdo plokstes parduoda.

        • Stipena parašė:

          Nu va video nurodė net jog „starting at 199$“ ir dabar jau pats mini jog 199+ tai nesuprantu ko reikia išvadint melagiais? Kad pradžioj kainos 1,5 karto buvo didesnės? Gal taip visada būna su naujais produktais, juolabiau kad net tų pačių reference dizaino sunku buvo nusipirkt nes visas išgraibstydavo etherium miner’iai.

          • zirnis parašė:

            trumpai tariant, AMD pazadejo, kad RX480 bus biudzetine vaizdo plokste prieinama masems. Nei 300EUR ar 250EUR nera biudzetines klases produkto kaina..

            Visas RX480 pristatymas tik ant to ir ejo, VR prienamuma, 100mln vartotoju turinciu RX480 lygio vaizdo plokstes keliu metu begyje, bet AMD juodai apsimelavo su tuo ka dabar turim

            • Stipena parašė:

              Nesuprantu ką tu čia bandai burti. 84% žmonių perka GPU 100-300$ ribose, tai nuo kada 250 į tą tarpą nepatenka? O kolkas praėjo tik pusmetis, o ne keli metai. Ir kaip minėjo 199+.

            • Stipena parašė:

              Ir šiaip, rx480 galima už 229€ nusipirkti (200$ = ~187,5€ +21% pvm = ~227€) tai kur melas?

              • zirnis parašė:

                Tarp 200 doleriu ir 230Eur skirtumas yra didziulis, jo kalbeta apie vartotojo mokama kaina globaliai, t.y. 199+ doleriu, + reiskia, kad 8gb versijai numatyta ant ~35 doleriu didesne kaina. RX480 pristatyme vos neverke AMD atstovas, kaip nuostabu, kad vos uz 200$ VR padarys preinama masems visame pasaulyje..

                Blogiausia, kad patys AMD sau kasa duobe su tokiais zaidimais. Tikiuos, kad su Zen pagaliau padarys viska gerai, nes jei vel kuria pasakas, tai galesim rukyti su CPU progresu, skelbimuose sandybridge pardavines uz 100+ EUR..

                • Stipena parašė:

                  Kliedesių kratinyje paskendai. Parodyk kur AMD teigė jog available worldwide for 200$ with taxes included. Nebejuokink ir nebekask sau duobės.

                • zirnis parašė:

                  https://youtu.be/xbrmA5SL-Ro?t=8m33s
                  VR should be everywhere
                  https://www.youtube.com/watch?v=xbrmA5SL-Ro&feature=youtu.be&t=10m32s
                  VR starting at 199 dollars

                  Visur kalbama PC gameri, kalbant niekur neiskirta jokia JAV rinka, kalbama apie 100mln zaideju,. Kalbant apie kainas visada snekama apie MSRP kaina, tai yra mazmenos rekomenduojama kaina ivertinus esamus mokescius, prekybininku antkainius, wholesale kaina yra gerokai mazesne. Visi tada taip ir suprato, kiek buvo naujienu apie plokste uz 200doleriu.

                  Ta tavo aritmetika prie JAV mazmenos kainos dar deti musu PVM galioja, kai pats pirktum is newegg.. O ne perkant Lietuvoje ir daugelyje kitu valstybiu kur AMD paliko isdurusi PC zaidejus

                • Stipena parašė:

                  Na gerai MSRP mokesčiai įskaičiuoti, bet MSRP nenustato griežtos kainos, ji gali būti tiek žemesnė tiek aukštesnė.

                • zirnis parašė:

                  taip, siaip idomus reikalas – prekyba, Lietuvoje ypac.

            • IFeelYou parašė:

              Aš ir nesuprantą ką jis čia taip bando gint. AMD rekomenduojama kaina JAV 199 dol. Lietuvoje galima nusipirkt už 237 eur. Wow, koks didelis skirtumas skaičiuojant transporto bei kitus kaštus.
              http://www.skytech.lt/112600920g-sapphire-nitro-radeon-480-1276e1750m-gddr5-pcie-dual-hdmi-dvid-p-329282.html

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Su RX 480 hypinimu buvo gan keista. AMD patys tikrai to nedarė, bent jau netiesiogiai. Visą darbą nudirbo pagrinde du tinklapiai VideoCardz ir WCCFTech. Kadangi tokie straipsniai sulaukdavo daug dėmesio, būdavo vis daugiau ir daugiau gandų traukiama iš belekur. WCCF patys kainas nuleido iš kontoros VBS (viena bobutė sakė). Kiti tinklapiai ir net mes daug ką perpostinom. Tiesa, AMD biški persitengė žadėdami, kaip visad. Tas biški erzina su kiekvienu kartu.

  5. IFeelYou parašė:

    Kažkur paralelinėje Visatoje:

    Skambutis į Kilobaitą.
    – Laba diena, čia jums skambina Mr. Smithas iš AMD. Mes gavome nusiskundimų iš pono Žirnio, kad jūs pardavinėjate mūsų vaizdo plokštes už 20 eurų didesnę kainą nei mūsų rekomenduojama kaina. Prašome kuo skubiau sutvarkyti šitą reikalą.
    – Sveiki, jokių problemų.

    Kitą dieną Kilobaite RX480 kainuoja 199 dol. 🙂

    • IFeelYou parašė:

      Ir šiaip pasigendu ZeroFM komentaro kad AMD šūdas 🙂

    • zirnis parašė:

      Normalaus brandinio gamino pardavimas vyksta elementariai:
      gamintojas>oficialus distribiutorius (saliai, regionui)>mazmenininkas>pirkejas.

      kaip pvz Lietuvoje veikia Eugesta, ju platinama Danone jogurta perki tinkle uz gamintojo numatyta kaina, tinklas nebus uzsimetes belekokios kainos pagal savo nuoziura, tiesiog ne taip vyksa brandiniu gaminiu prekyba.

      Jei pas mus per kelis tiekejus keliauja HW prekes, tai yra tik gamintoju kalte, kad sitaip paleidzia savo prekes i rinka ir leidzia prasideti visokioms spekuliacijoms, greiciausiai jiem net nerupi tos rinkos, nes tedirba su vakaru rinkomis pagal mineta schema. Ka as turiu del to pasidziaugti, kad galybe gamintoju deje ant musu rinku?? Vos neverkia AMD atstovas, kad isgelbes zaidimu industrija, o po to ragai raguciai, net nera tiekimo grandines, kad preke galetu pasiekti vartotoja uz tokia kaina. Po to snekuciai ir pradeda skaiciavimus, kad pas mus perka uz JAV mazmenos kainas, atsiveza, prideda pvm ir todel brangu viskas..

      • neblogai parašė:

        Aš siūlyčiau neužmiršti, kad apgavo tai visa krūva kompanijų. AMD gamina tik GPU- bet ant plokščių juk dar yra ir Micron, Samsung ir Elpida, o jas kuria ir gamina MSI, Gigabyte, Sapphire ir t.t. Tai vat šitie visi yra susivieniję į kartelį, gerų kainų į Lietuvą nepraleidžia. AMD, aišku, visam tam vadovauja.

  6. newdiamond parašė:

    Na del MSRP kainos…kad final kaina butu maziau nei MSRP kazkaip sunku patiketi…

  7. kernel_panikuoja parašė:

    Idomi diskusija, bet priminsiu ta niuansa, kuri buvo paminejes ir zirnis: AMD yra tik chip’u gamintojas, tad techniskai jus snekat apie Asus, Gigabyte, MSI etc. Galbut AMD’as ir turi metodu potencialiai itakoti ju kainas per kazkokius NDA su gamintojais, bet neaisku nei kokie jie nei kiek jie efektyvus. As nemanau, kad kaltinti AMD del to, kad Asus ar kt. vaizdo ploksciu kaina su jo chip’u Lietuvoje yra ne tokia, kokia buvo galima assume’inti is jo reklamines akcijos, yra racionalu.

  8. Mindaugas Klumbis parašė:

    Nors nedirbu nei didmenoj nei mažmenoj, bet čia gerai prilojot apie rekomenduojamas kainas. GPU rinką seku jau nemažai metų, tai galiu pasisakyti iš savo patirties. Pagrindinis reklamis MSRP visada yra ir bus be mokesčių USA rinkai. Po kurio laiko jei pasiseka, būna paviešintas ir oficialus MSRP Europai, kur jau kaina su PVM. Atminkite, kad JAV reikia mokėti mokestį PVM jau prie kasos, priklausomai nuo valstijos, arba kokioje Kalifornijoje visai jo nėra.

    O kaina lengvai visada nuo USA pasiskaičiuoja +- taip. dolerių kiekis konvertuojamas į eurus + PVM. žiūrim kokia maždaug artimiausia graži suma, ta ir bus MSRP Europoj dažniausiai.

    Be to tai ką sakyt apie GTX 1070 379$ kainą? a?

    Lietuvoj jau eilę metų su kainom HW yra negražūs dalykai, jos čia tiesiog didesnės. Vien užtenka pažiūrėt į latvius

    http://www.kurpirkt.lv/cena.php?q=rx+480&p1=170

    http://www.skytech.lt/search.php?sand=0&&sort=5a&grp=0&page=1&pagesize=100&keywords=rx+480&x=0&y=0&search_in_description=0&pagesize=100&

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.