AMD tiki, kad gali pasiekti 50 % diskrečių vaizdo plokščių rinkos

AMD generalinė direktorė, Lisa Su, tiki, kad per tam tikrą laikotarpį jos kompanija sugebės užimti 50 procentų diskrečių vaizdo plokščių rinkos. Tokie pasisakymai skamba labai optimistiškai, nes dabar AMD užima vos 27 % diskrečių grafikos spartintuvų rinkos.

94a2dfe2708f

Lisa Su mano, kad per pirmus šių metų ketvirčius AMD pasiekė gerą progresą grafikos spartintuvų segmente. Teigiamų ženklų buvo pastebima tiek mažmeninėje rinkoje, tiek bendradarbiaujant su partneriais pardavinėjančiais kompiuterius. Lisa, pasidžiaugė, kad AMD rinkos dalis nuolat augo, todėl nemato priežasties kodėl kažkada negalėtų užimti 50 % diskrečių vaizdo plokščių rinkos dalies. Tam pasiekti AMD žada nuolat gerinti santykius su savo klientais, nes jie mano, kad tai padeda verslui augti.

Lisa Su teigia, kad dabar vaizdo plokščių rinka yra didžiuliame pakilime, o jų strategija stengiasi aprėpti visą rinką. Lisa mano, kad jau pradėjo atsikovoti mažmeninę rinką, štai kodėl „Polaris“ jiems šiemet yra toks svarbus. „Kai mes žengsime į aukščiausios spartos segmentą su sekančios kartos „Vega“ architektūra, jūs sužinosite, kad mūsų nauja „geležis“ (angl. hardware) yra labai konkurencinga.“

2016-03-15-00_18_56-AMD-Capsaicin-GDC-2016-event-live-updates-_-VideoCardz.com_-1200x602

17 Komentarai

  1. Stipena parašė:

    Nieko tas nepakeis, pilkoji masė kaip rinkosi taip ir tesirinks nv. Labai gerai jis čia viską išdėstė. https://www.youtube.com/watch?v=uN7i1bViOkU

    • kernel_panikuoja parašė:

      2010m AMD GPU share’as buvo ~50%, taip kad tai jau buvo jiems pavyke padaryti.

    • Minde parašė:

      Nu kalbi apie inercija. Tik inercija yra ribota. Labai daznai visi kalba kad AMD ten geriau uz kaina ar panasiai. Kai as rinkausi, susideliojau pliusus minusus ir man Nvidia gavosi geriausias produktas tuo metu uz ta kaina.

      Cia panasiai kaip Butkevicius nesupranta, kodel jo neisrinko.

      As uz gerus produktus. Laimes AMD – puiku.

      • IFeelYou parašė:

        Manau ištikrųjų AMD ir nVidia kaina pagal greičio/kainos santykį yra gana panašios, AMD gal tik nežymiai pigesnė, tačiau man visada nusvers tai, kad monitoriai yra žymiai pigesni FreeSync nei G-Sync. Tas labai pakoreguoja kainas. Be to AMD profesionalams skirti produktai yra pigesni, geresni FP64 skaičiavimai ir Dual GPU sprendimai. O jeigu tik žaidimams – nVidia bent jau kol kas geriau atrodo.

        • Minde parašė:

          tas taip. Bet tikrai nera kad nori pvz tureti apie 60 fps, issirenki minimaliai sia riba pasiekiancias kortas is AMD ir Nvidia ir AMD bus automtiskai pigiau. O jei ir kapeika pigiau, tai ten buvo atvejis kad ant jos ne tik kiausiniene galejai kepti bet ir kalakuta padekos dienai.

          Ka as noriu pasakyti, kad nereikia blameinti kad kazkas myli Nvidia. Gal tiesiog Nvida turi savu pliusu kurie patinka pirkejams ?

          • IFeelYou parašė:

            Pilnai sutinku su Tavim. Juokingos man tos kovos nVidia vs AMD, Intel vs AMD, Apple vs Pasaulis. Kaip maži vaikai. Kiekvienas renkasi ką jis nori ir kas jam patogiau.

            • Stipena parašė:

              Šiaip dažnai būna kad jis pats nesirenka, o už jį jau būna išrinkta, arba dar kitas varijantas, pripudrina smegenis. Kaip pvz draugas paprašė padėti laptopą nusipirkti žaidimam truputi pažaist. Išvardinau maždau kokių specifikacijų pasimti ir salone ten jo tėvo pažystamas ale su nuolaida primygtinai pasiūlė su intelio hd grafika… gerai kad prasinešė ką jam pasiūlė, tai tas pažystamas vos į dantis negavo 😀 o normalų laptopą už ta pačią kainą su normalia GPU iš kito salono nupirkom. Kai žmonės nenusimano jie nieko nesirenka, jiems įkiša to gamintojo prekes kuris už tai susimokėjo. Parduotuvių papirkinėjimas manau jums ne naujiena

              • adex parašė:

                Taigi kad tose parduotuvese konsultantai saliski. Jeigu zen bus vykes, spekit kokius vistiek procesorius siulys parduotuves, nes intel turi sociai pinigu marketingui. Kiekviena karta apsipirkes skyteche gaunu prekes maiselyje su intelio logotipu, nors nieko susijusio su inteliu neperku. Tai kaip gali atsikovoti rinkos dali, net ir turint labai konkurencinga produkta uz mazesne kaina, kai neturi didelio biudzeto marketingui, kai konkurentas turi ir tuo naudojasi

                • Stipena parašė:

                  Su tuo ir pats buvau susidūręs, kišo intelio CPU vos ne per prievartą, liko labai nepatenkintas jog nupirkom 955BE CPU. Įdomu kiek jie už kiekvieną parduotą tokią prekę gauna į kišenę nuo intelio?

                • adex parašė:

                  I kisene tai negauna, tiesiog parduotuves politika tokia valdzia pasako ir visi klauso. O uz tokia politika parduotuve gauna ,,nuolaidas“ tiekiamoms prekems, ir yra priversti imtis intelio kisimo ir reklamavimo politikos, nes kitu atveju nebegaus ,,nuolaidu“ ir sunku bus konkuruoti su kitomis parduotuvemis.
                  Intel jau yra susimokejusi 1.3 milijardo $ bauda uz panasius dalykus vykdytus europoje. Tarp kitko tie veiksmai kuriuos padare intel, amd turejo didele neatitaisoma zala. Na o intel bauda ramiausiai sumokejo ar vis dar apmoka vartotojai isigydami overpriced produkta, del dideles konkurencijos nebuvimo kuri tokiais veiksmais nors ir legaliais bet nelabai saziningais ir padare.
                  Nes amd patyre neatitaisoma zala, nes buvo priversti mazinti tech procesu isisavinimo finansavima ir t.t. kas priverte praktiskai iki konkurencijos nebuvimo

          • Stipena parašė:

            Nežinau, žiūrėjai nežiūrėjai AdoredTV, bet viskas gana aišku. Kai AMD siūlė vos ne dvigubai pigesnes tokios pačios spartos ir dvigubai mažiau ryjančias GPU nvidia vistiek outsell’ino AMD su savo niekam tikusia GTX 260, plius AMD tuo metu Eyefinity sprendimą siūlė. Blaminti tikrai reikia. Turiu pažįstamų tarpe tokių aklų, kurie perka nvidia no matter what. Net jeigu įrodai testų rezultatais jog AMD spartesnė vistiek randą kokią repliką kad ai man nepatinka AMD ir viskas. O tokių kurie dar visgi geba žvelgti savo akimis ir matyti vienos ar kitos pusės pliusus yra tiek mažai kad oj oj.

  2. IFeelYou parašė:

    Na su 50% čia kiek per stipriai, bet manau su Vega turėtų kokius 5% atsikovoti.

  3. bronius parašė:

    Nvidia turi pilnai uzbaigta produktu linija su Pascaliu, ne uz kalnu ir Volta, o visi dar laukia amd atsakymo Pascaliams…. pas amd nuo Tahiti (hd7970) laiku labai dideles probremos su savalaikiu produktu isleidimu i rinka… polaris irgi tik ka pradejo oem kanalais vaiskciot, laptopo su juo irgi nemaciau… gal kas mate?

  4. Deft parašė:

    AMD turi padaryti WIN WIN, kad pradetu kilti rinka, vieno WIN uztektu, jei jis butu overperformintas uz visus Nvidia bent per 30%. Dėl Zen ir konsultantų visiškai pritariu ten didžioji dalis net nežino dabar kas tas Zen, kai išeis ir sklis gandai gal ir pažiurės vieną kitą apžvalgą. Bet tai vyksta ne dėl nekompetencijos, o dėl tikslo į kliento poreikį, jis vistiek mieliau rinksis užrašą Intel, tiesiog geriau ir dažniau žinomesnis, o kam konsultantui siulyt kad ir gera varianta, bet bandyt kovot su vejo malunais ir tupam pirkejui aiskint kas geriau, geriau duos durniui ko nori.

    • kernel_panikuoja parašė:

      As manau, kad is Intel platformu tiesiog daugiau uzdirbama ir tiek. Tam gali buti kelios potencialios priezastys.
      Seniau Intel’is darydavo slaptus susitarimus su PC retailer’iais, kad jeigu jie nenaudos AMD procesoriu, jis savuosius parduos mazesne didmenine kaina ar netgi primokes. Nezinau ar tai vis dar vyksta, bet Intel’is uz tai buvo netgi baustas. Nenustebciau, kad koks nors panasus metodas gali buti taikomas ir siuo metu, tik teisiskai legalus.
      Intelis gamina zymiai daugiau procesoriu del didesnes rinkos dalies, tad tiketina, jog jam savikaina pagal analogiskus parametrus gaunasi mazesne nei AMD’ui, tai potencialiai jis turi daugiau laisves laviruot ir didmenine kaina. Atsizvelgus i galutine kaina, retailer’iai gali tiesiog daugiau uzdirbt.
      Dar galima pamineti platformos kaina. Hipotetiskai, jeigu gali parduoti 7600/7700K ar potencialiai analogiskos spartos Zen’a, tikriausiai labiau apsimokes parduoti Intel’i, nes jo pirkejas beveik garantuotai pirks ir Z270 motka del spartinimo, kuri bus gerokai brangesne nei kokia piguvine B350 motka Zen’ui, kuriom spartinimas nera „uzrakintas“.
      Cia tik mano teoriniai pasvaiciojimai, tiksliau galetu pakomentuoti zmones dirbantys PC pardavimuose…
      O del tu 30% – tai zinoma butu labai smagu, bet tai nera realu. Speciau, kad AMD tiesiog kaip visada pagal kaina agresyviai eis i populiariausias sritis: nesiojamu kompu diskretinius GPU ir desktopinius ties kainom 50-400USD. Netikiu, kad artimiausiu metu jie sugebetu igauti technologini/feature pranasuma pries NVIDIA. Jie gali nebent pasiulyti kitokiu/idomesniu sprendimu, kaip kad planuojami Zen’iniai APU, kur viename package’e bus CPU, Vega fork’inis GPU ir HBM2 atmintis. Visokiems „low budget gaming“ nesiojamiems ar dekstop’ams tai gali buti patrauklu, o piguviniai daiktai gerai parsiuoda rytuose. Matysime…

  5. bronius parašė:

    Possible AMD Radeon RX 490 Performance Numbers Show Up in DX12 AOTS Benchmark – On Par With High-End GeForce GTX 1080

    http://wccftech.com/amd-radeon-rx-490-benchmark-performance-dx12/

    • IFeelYou parašė:

      Na jeigu tai būtų tiesa, ir 490 nebus dual gpu, tada bus puiku. Vega turėtų iš vis gerai pasirodyti. Reikės imti tą Vega 10 Dual GPU su 32 GB HBM2, imsiu visus benchus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.