„Amazon“ valdoma IMDB platforma slepia blogas „Rings of Power“ apžvalgas

„Amazon“ neseniai išleido pirmąsias dvi didelio biudžeto serialo „The Lord of the Rings: The Rings of Power“ serijas, tačiau susidūrė su žiūrovų kritikos banga. Dėl to bendrovei teko laikinai įšaldyti prieigą prie reitingų.

Kol kas „Amazon Prime Video“ transliacijų platforma nerodo reitingo nei registruotiems naudotojams, nei mobiliojoje programėlėje. Šaltinių teigimu, apribojimai buvo įvesti 72 valandoms, siekiant kovoti su daugybe neigiamų atsiliepimų apie produktą dėl tariamų kultūrinių ar politinių problemų, o ne dėl jo tikrosios serialo kokybės. Šis laikas padės atsijoti trolius ir įsitikinti, kad kiekviena apžvalga yra teisėta. Beje, remiantis vidine informacija, „Prime Video“ šią vasarą tokią politiką nustatė visoms savo laidoms.

Be to, IMDb (priklausanti „Amazon“) pradėjo šalinti neigiamas ir net apskritai neutralias apžvalgas, todėl serialo reitingai kyla. Norint paskaityti komentarą su žemesniu nei 6 žvaigždučių reitingų to padaryti nepavyks, nes visi tokie komentarai yra paslėpti.

Tačiau kitose platformose situacija visai kitokia. Pavyzdžiui, „Rotten Tomatoes“ svetainėje „The Lord of the Rings: The Rings of Power“ naudotojų  įvertinimas siekė tik 35 %, o „Metacritic“ – 2,3 balo iš 10.

5 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    tokia realybe…kvotos black aktoriams, nesvarbu ar tai isipaiso i scenariju ar ne
    kvotos net moterims 😀 dabar moterys filmuose gelbeja pasauli

  2. EscO parašė:

    aš nors mėgstu technologijas nemėgstu viskas kas populiaru midijoje. Filmus žiūriu kuriuos pats randu o ne tuos kuriuos reklamuoja.
    Taip darydamas manau turėsiu daugiau kontrolės ką galvoju – o jeigu filmas geras jo vertybės su laiku nenumirs, kaip reklamos kampanija ¯\_(ツ)_/¯

  3. neblogai parašė:

    Metacritic žiūrovų apžvalgose eina beveik vien 0-1-2 balų įvertinimai, kuriuose kaltinama Tolkino sukurto pasaulio negerbimu, nuoboduliu, prastais dialogais, pasaulio perdarymu kad atitiktų įvairumą (diversity) ir t.t. Bet man (perskaičiusiam ir tas knygas) pirmos dvi serijos pasirodė visai neblogos. Viskas vyksta keli tūkstančiai metų prieš Tolkino Žiedų Valdovą, taigi pasaulis tada išties galėjo atrodyti kiek kitaip. Net ir ‘įvairumas’ nerėžia labai akies, nors gal esu užgrūdintas Wheel of Time serialo (taip pat Amazono), kur knygose esminę vietą pasakojime užėmusios lytys ir rasės buvo grynai išprievartautos, kad ‘seksistinį’ kūrinį perdaryti į ‘woke’. O ‘Galios Žieduose’ nieko labai baisaus nepastebėjau. Taip- yra daug pagrindinių veikėjų moterų, tačiau čia kitas pasakojimas, ir dėl to nėra šitame nieko blogo. Na, rasės išmaišytos, kas gal neatrodo labai logiška. Bet 1,9-3,5 balai niekaip neatrodo teisingi. Man susižiūrėjo maloniai.

    • StrelokRTX parašė:

      Nu man irgi visai gerai susiziurejo. Patys filmai irgi buvo į lėtesnę pusę. O žmonės lygina lotr su house of the dragon, manau nesupranta esmės kad Tolkienas kūrė idealistini pasaulį, kur aiškiai nubrėžtos linijos tarp gėrio ir blogio, kai R.R. Martin naudoja fantastikos elementus, bet pats siužetas ir veikėjai nėra idealizuojami.
      Man asmeniškai nemaišo kitos rasės aktoriai, tik nepatinka black washing, kas anksčiau buvo su white washing. O dėl to, kad siužetas ne pagal knygas, tai manau reikia žiūrėti į bendrą kontekstą. Jeigu režisieriai sugeba sukurti gerą ir įdomią istoriją remiantis tos visatos sukurtu loru, aš nieko blogo nematau. Nes pavyzdžiui Netflix Witcher nusivažiavo, ne dėl to kad ne pagal knygas vyksta siužetas, bet pats siužetas ir dialogas durnai parašyti. Kaip ir su GoT nusivažiavo, nes knygos užsibaigė, o režisieriai talento užbaigti neturėjo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.