AMD atnaujino „Zen 2“ spartinančiąją atmintį, kuri stipriai padės žaidimuose

AMD „Zen 2“ architektūra yra visai kitokia nei „Zen“ ir „Zen+“, tad mes nekantriai laukiame naujų procesorių. AMD praneša, kad procesoriuose atnaujino spartinančiąją atmintį – L3 lygio atmintis padvigubinta. AMD šią atmintį netgi vadina „GameCache“, nes ji pagerina spartą žaidimuose.

AMD skaidrėje pavaizduoja, kaip ši L3 lygio atmintis padidina spartą žaidimuose daugiau nei nuo pereinant nuo 2666 MHz DDR4 atminties prie 3600 MHz atminties. Jau seniai ne paslaptis, kad su greitesne DDR4 atmintimi „Ryzen“ procesoriai turi daugiau spartos žaidimuose. „Zen 2“ architektūra šią problemą sprendžia vien padidinant L3 atmintį.

„Zen 2“ procesoriai taip pat gaus ir atnaujintą atminties valdiklį. Jei seniau „Ryzen“ procesoriams 3200 MHz atmintis buvo geras pasirinkimas, nes kainuodavo ne daug ir visi procesoriai sugebėdavo veikti su tokia atmintimi, tai dabar AMD „Ryzen 3000“ procesoriams rekomenduoja 3600 MHz CL16 atmintį. Tai turi suteikti optimalią spartą, o ir atmintis nekainuos labai brangiai.

Su „Zen 2“ procesoriais galėsime pasiekti ir didesnį nei 4000 MHz atminties dažnį, bet yra vienas bet. Norint didesnio nei 3733 MHz atminties dažnio reikės „Infinity Fabric“/DDR santykį iš 1:1 pakeisti į 2:1. Tai lems, kad „Infinity Fabric“ dažnis sumažės perpus lyginant su atmintimi, bet tai leis pasiekti daug didesnį operatyvios atminties dažnį. AMD skaičiuoja, kad atminties posistemė veikia optimaliau naudojant 1:1 santykį ir 3733 MHz atmintimi, nei su 2:1 santykiu ir 4400 MHz atmintimi. Kaip viskas veikia realiose užduotyse pamatysime šimte būsimų apžvalgų kai tik pasirodys „Ryzen 3000“ procesoriai. Priminsime, „Ryzen 3000“ realus išleidimas bus liepos 7 dieną.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.