Tyrimas su „Asus RTX 2060 ROG STRIX“: ar 6 GB vRAM yra per mažai?

Intro

„nVidia“ išleidus RTX 2060 vaizdo plokštes ne vienam kilo klausimas, ar šiai galingai vaizdo plokštei nebus per mažai 6 GB atminties, jei bus naudojama didesnė rezoliucija, aukštesnės kokybės tekstūros, ar žaidimas šiaip reikalaus daug atminties. Mes būtent ir bandysime išsiaiškinti RTX 2060 situaciją dėl aukštos kokybės tekstūrų naudojant 1440p raišką, nes naudoti didesnę rezoliuciją su šio lygio vaizdo plokšte tiesiog neverta, nes tai tikrai ne 4K grafikos korta. Kiek žinome, RTX 2060 yra daugiau mažiau lygi GTX 1070 Ti vaizdo plokštei, tyrimą būtent ir darysime pasitelkdami šias dvi vaizdo plokštes. Bus įdomu pažiūrėti ar papildomi 2 GB GTX 1070 Ti atminties duoda naudos tose situacijose, kai yra stipriai apkraunama vaizdo plokštės atmintis.

Pagrindinis tyrimo dalyvis bus „Asus RTX 2060 ROG Strix OC Gaming 6 GB“. Tuo pačiu pasižiūrėsime į šią vaizdo plokštę iš arčiau ir aiškinsimės jos stipriąsias ir silpnąsias puses, atlikdami įprastus energijos sąnaudų ir triukšmo testus.

3 Komentarai

  1. koloniukas parašė:

    Su rtx 2060 net nelysčiau į 1440p, tai yra 1080ti/2080 raiška.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tikrai nėra RTX 2060 blogai ant 1440p, na nebent nori, kad AAA lygio žaidimai eitų virš 100 fps. Jei koks vienas ar kitas žaidimas prasčiau atrodo visada galima kokį filtrą numažinti ar kokį nustatymą pakeist, kuris bendrai vaizdo kokybei turės minimalią įtaką.

  2. BC00 parašė:

    Čia jau priklauso nuo norimo komforto. Mindaugas turbūt pasakytų, kad nelabai kaip žaidėsi tik AC Odyssey. Paaukojus kelis settings ir fps mušantį AA filtrą mažiau reikliam geimeriui spėčiau 2060 visai tiktų ir patiktų.

    Šiaip įdomus straipsnis ir puikiai viskas aprašyta, įdedant ms/fps diagramas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.