AMD bando spręsti mobilių procesorių pavadinimų netvarką su oranžiniais lipdukais

Pirkdami nešiojamąjį kompiuterį su „Ryzen 7000“ serijos mobiliuoju procesoriumi, gaunate arba pažangiausią lustą su naujausiais bendrovės „Zen 4“ procesoriaus branduoliais, arba tokį, kuris buvo pervadintas iš ankstesnės „Ryzen 6000“ kartos su „Zen 3+“ branduoliu ar net iš „Ryzen 5000“ kartos su „Zen 3“ branduoliu ir DDR4 atminties palaikymu. Todėl mažiau žinantiems apie AMD pavadinimų makalynę naujausią architektūrą išsirinkti tikrai gali būti sunku.

AMD pabandė pagerinti situaciją, pateikdama naują išskirtinį „Ryzen 7000“ serijos procesoriams su „Zen 4“ branduoliais skirtą korpuso lipduką. Šis naujasis korpuso lipdukas išvaizda nedaug skiriasi nuo „AMD Expo“ logotipo, nes pagrindinis „AMD Ryzen“ prekės ženklas yra oranžinės spalvos fone. Naujas lipdukas yra su sidabriniu rėmeliu, o jo kampe yra 5/7/9 prekės ženklo plėtinys ir pažymėta „7000 serija“. Šis korpuso lipdukas turi būti naudojamas tik su „Ryzen 7040“ arba „Ryzen 7045“ serijomis, kuriose naudojamas „Zen 4“ branduolys. Naujas lipdukas negali būti naudojamas su „Ryzen 7035“ „Ryzen 7030“ arba „Ryzen 7020“ serijomis.

3 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Nežinau ar taip jie ‘išspręs netvarką’- naujus lipdukus gaunantys Dragon Range procesoriai yra labai jau skirtingi, lyginant tiek su Phoenix, tiek su ankstesnės kartos Rembrandt. Bet mano nuomone, seni AMD lipdukai atrodė pigiai ir buvo neryškūs, taigi šie nauji yra teisingas žingsnis.

  2. AsPaulius parašė:

    Anksčiau galėdavai ieškoti CPU laptopo tiesiog pagal kartą: 5600h, 4800h ir t.t.
    O dabar tai išvis neaišku koks tas modelio pavadinimas turėtų būti. Ką jie darys po kelių metų, kai praeis 9000 karta? Kažkokį chaosą lygioje vietoje padarė.

  3. GreenZebra parašė:

    Užtektų 3 skaiciuka su 2 pakeisti vietomis ir buti aiskiau. Pvz su nauju zymejimu kas geriau 7440 ar 7170 , nors pirmas ir turetu maziau branduoliu nes ten ryzen 3 bet bunant keliomis architektūromis aukštesnis jis tures didesni pranasuma prie pirmos kartos zen su ryzen 7

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.