AMD demonstruoja „Zen“, procesorius nenusileidžia „Broadwell-E“

San Franciske vykusiame renginyje AMD atskleidė nemažai detalių apie „Zen“, o tuo pačiu pademonstruota ir naujojo procesoriaus sparta „Blender“ teste.

AMD-Zen-CPU-Architecture-2-768x318

AMD-Zen-CPU-Architecture-3

Pirmiausia apie spartos bandymus. AMD atliktame teste „Zen“ procesorius nenusileidžia „Broadwell-E“ architektūros procesoriui, abu jie disponavo 8 branduoliais su 16 gijų. Tiesa, yra kabliukas, „Intel“ procesoriaus dažnis sumažintas iki 3.0 GHz, kad abiejų procesorių dažnis būtų toks pats. AMD vykdytame „Blender“ teste procesoriai kovojo įtemtai, bet „Zen“ jį baigė akimirka anksčiau nei „Broadwell-E“. AMD teigia, kad „Zen“ sparta proporcingai augs ir didinant dažnį.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CvwbtAHwILA&w=635&h=388]

AMD taip pat apšvietė kaip atrodo pati „Zen“ architektūra, nebuvo pamirštas ir magiškas 40 % išaugęs instrukcijų per taktą skaičius, tokį spartos šuolį turi pademonstruoti „Zen“ lyginant jį su „Excavator“ architektūra.

AMD-Zen-CPU-Architecture-1

Skaidrėse taip pat galime pamatyti iš ko sudaryta „Zen“ architektūra. Mums bandoma įpiršti, kad viskas daug geriau nei seniau. Nereikia pamiršti, kad „Zen“ yra nuo pamatų sukurta procesorių architektūra, ją pamatysime ne tik galinguose kompiuteriuose, serveriuose, bet ir nešiojamuose kompiuteriuose. AMD teigia, kad „Zen“ gali būti panaudotas įvairiuose rinkos segmentuose.

Kaip iš tikrųjų pasisekė AMD veikiausiai nepamatysime iki oficialaus procesorių išleidimo.

AMD-Zen-CPU-Architecture-6

  AMD-Zen-CPU-Architecture-4 AMD-Zen-CPU-Architecture-9 AMD-Zen-CPU-Architecture-7 AMD-Zen-CPU-Architecture-8 AMD-Zen-CPU-Architecture-5

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oQS8s7TOXsE&w=726&h=408]

2 Komentarai

  1. kernel_p4n1c parašė:

    Regis bent mikroarchitektura yra vykusi. Kitavertus, nieko ypatingai keisto, nes ja dare tas pats zmogus, kuris kure originalu Athlon ir Athlon64…

  2. SoTOP parašė:

    Nereikia daug demesio skirti kol negali nusipirkt pats ir apzvalgu nera. Pvz. tie +40% IPC lyginant su visais buldozerio variantais yra zenkliai permazai pasivyti Intel, bet va Blender’yje jau tipo lygu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.