„nVidia“ išleidžia „GeForce GTX 1060 3 GB“

„nVidia“ nusprendė paankstinti „GeForce GTX 1060 3 GB“ išleidimo datą, pagal originalų planą ši vaizdo plokštė turėjo debiutuoti rugpjūčio 24 d. Gandų malūnai mala, jog tai galėjo būti padaryta norint atimti spaudos dėmesį iš„Zen“ procesorių renginio.

„GeForce GTX 1060 3GB“ specifikacijos buvo žinomos jau seniai. Ši vaizdo plokštė gavo kiek apkarpytą GP106 grafikos procesorių su 1152 CUDA branduoliais, 72 TMUs ir 48 ROPs. Atminties buferis atskleistas jau pavadinime – 3 GB, o atminties kontroleris yra 192 bit. GTX 1060 3 GB TDP reitingas lygus 120 W, ir jai reikia papildomo šešių kontaktų maitinimo.

Bene geriausiai nuteikianti naujiena su šia vaizdo plokšte tai jos kaina. „nVidia“ nusprendė, kad už „GeForce GTX 1060 3 GB“ reikės pakloti tik 199 JAV dolerius, Europoje tai tikriausiai išsivers į 220-230 €.

„GeForce GTX 1060 3 GB“ apžvalgų kol kas nematyti.

GTX 1060 3GB

33 Komentarai

  1. Wihax parašė:

    3GB VRAM šiais laikais neužtenka, nekalbant tai, kad ateityje vis daugiau jo reikės.

  2. Wihax parašė:

    $199 kainios JAV.
    Europoje apie 20% VAT.
    Taigi, $240 referencinė, o 3rd party GPUs $10-20.
    $240 apie 211 eurų,
    $260 apie 229 eurų.
    Tai čia tikrai E-Sporto GPU?

  3. Wihax parašė:

    Jeigu tam GTX 970 kartais pritrukdavo Vram’o, nes 3.5GB, o čia 3GB ir dabar vis daugiau reikalinga žaidimams.

    • vacoum parašė:

      su GTX 970 buvo kiti bajeriai, kad realiai ji istikruju NAUDOJA ar tiskliau naudojo 4GB ramu, 3.5 savo, ir 0.5 kompo, ir tie kompo buvo leti ir stabdydavo. Stai visi pajuto, su kuo susiduria integruota grafika – su letais kompo ramais. Tad jei GTX 970 butu naudojas tik 3.5 ramu, manau problemu isvis nebutu buve. Idomu kaip yra dabar, kaip ten suzaide driveriai, kad as pats turedamas sia plokste neturiu jokiu problemu.

  4. ZeroFM parašė:

    UK 1:1 kaina tokia kokia ir nurodyta , verčiam į eu = 216eu , žiūrėsim kiek lietuviai užsiplės .
    3GB FHD yra užtektinai (arma 3 max setting 2.8GB)

  5. Wihax parašė:

    Arma III yra 2013 metų žaidimas ir šiaip yra nemažai žaidimų kurie naudoja daugiau nei 3GB VRAM.
    FAR CRY 4 – 3068MB
    SHADOW OF MORDOR – 4767MB
    GTA V – 4077MB
    Nors šie žaidimai nėra naujausi.
    Be to atsimink, kad ir siuntimas kainuoja.

    • vacoum parašė:

      arma 3 siek tiek kreivas zaidimas, ten ir pc smarkiai apkraunamas.

      Plius su naudojimu idomiai yra: vienas dalykas, kad draiveriai dabar uzkrauna i atminti daugiau negu reikia (kaip ir kesavimas gaunasi, kad antra karta krauti nereiktu). Tad jei zaidimas uzkrauna pvz 5GB atminties, nereiskia, kad jam zut but reikia 5 GB vaizdines atminties. 3GB tai 1080 rezoliucijai. Nors atsirastu zaidimu kur ir 4 suvalgytu :).

      Tik 1060 3GB tai isvis dar labiau apkarpyta ir silpnesne, paziurekite i charakteristikas.

    • IFeelYou parašė:

      Visiškai pritariu ZeroFM ir Vacoum. Ir apskritai su tuo vRAM yra marketingo pasakos. Nei reikia to vRamo tiek nei ką. 3 Gb yra visiškai per akis visiems žaidimams ant 1080p.
      Tas pats ir su desktop ram. 8 Gb visiems kurie nebenchmarkina ir nedirba su labai specifinėm programom yra per akis. Realiai ir 4Gb yra per akis. Žaidimuose prarasi 1-2 fps tarp 4 ir 8 Gb ram. Tarp 8 ir 16 Gb skirtumas nulinis.

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Tingiu ieškoti šaltinių, bet 4 GB vs 8 GB jau dabar žaidimuose yra skirtumas, nors jis ne visada matomas vidutiniuose FPS, bet žemiausi FPS su kadrų laikais atskleidžia, kad viskas daug sklandžiau su daugiau ram. Nieko niekam neperšu, bet šiais laikais 4 GB yra minimumas ant 1080, o ateityje žinoma reikės dar daugiau atminties.

        Kitas dalykas, kad nuo per mažo ram gal labiau nukenčia AMD produktai, nes pvz R9 390X 8 GB gali būti geriau nei Fury X 4 GB pagal minimalius fps ir kadrų generavimo laiką. Kad patvirtint tą teoriją reiktų pažiūrėt daugiau apžvalgų kaip ten su minimaliais fps GTX 980 Ti vs GTX 980 ar GTX 970.

        EDIT:

        Vokiškai nė velnio nesuprantu, bet lenteles matau. Geri palyginimai, gaila, 1440p, o ne mūsų diskutuojama 1080p rezoliucija. Tai vienur skirtumas dėl ram yra kitur nėra. https://www.computerbase.de/2016-02/grafikkarten-speicher-vram-vergleich-4gb-8gb/

        Dar vienas straipsnis http://www.techspot.com/review/1114-vram-comparison-test/

        • IFeelYou parašė:

          Žmogau, bet tavo pateikta nuorodo iš Techspot tik įrodo kad nėra absoliučiai jokio skirtumo, o kaip matau kai kuriais atvejais su mažiau vRam yra net daugiau FPS 🙂

        • IFeelYou parašė:

          O tam vokiškam testuojamos ne vienodos plokštės, pvz. 970 ir 980, be to 1440p, o ne 1080p, tai nelabai matau ką ten lygint. Realiai iš tų jų grafikų, vienintelis dalykas kuris matosi, tai kad su daugiau atminties kartais pasitaiko labai aukšti FPS pikai, tačiau realios naudos nematau.

          • Mindaugas Klumbis parašė:

            Tai aukšti FPS pikai, bent man, yra svarbiausias faktorius žaidžiant. Aš geriau žaisiu prie stabilių 30 FPS kurie sklandžiai eina, nei prie 40-45 kai vyksta tas tampymasis.

            Techspoto apžvalgoje galima gerai pamatyti ateities perspektyvas kai lyginama 4 GB vs 2 GB. Vienuose žaidimuose dar nėra skirtumo, bet kituose min fps labai blogi. Kai 2012 m. išėjo 7970, 3 GB buvo overkill, dabar minimumas ant 1080p. Jei ne už paskutinius pinigus pirkčiau ir ilgesniam laikui tikrai nesirinkčiau GTX 1060 3 GB ir bandyčiau pritemti iki 6 GB versijos. Nors pripažinsiu, kainų skirtumas nėra toks mažas ir verčia susimąstyti.

            • Minde parašė:

              cituoju: „Aš geriau žaisiu prie stabilių 30 FPS kurie sklandžiai eina, nei prie 40-45 kai vyksta tas tampymasis.“

              Nu zinok kad ne, jokiu budu. Gal turejai omeny stabilus 30 geriau negu 25-35 ?

              • Mindaugas Klumbis parašė:

                Gaila ištryniau Witcherį, tiksliau švarų Windows instalą pasidariau. Prasukčiau testus kaip ms atrodo paleidus laisvai fps ir užlokinus. Gal su nVidia tie tampymaisi mažesni, bet 7970 + i5 4570 neribojant fps pastovus tearing’as ir stuttering’as. Padarius FPS 30, viskas gan neblogai, kiek gali būti gerai prie tokių FPS. FarCry 4 panaši situacija buvo. Daugiau nelabai ką lošiau iš žinomesnių žaidimų per paskutinius metus.

                • Daimonass parašė:

                  Daugiau nelabai ir yra ka zaisti.. 🙂

                • Minde parašė:

                  na kad zinok speju tu susidurei su synchronizavimo problema. Tam chebra ir perka G-sync monikus. Vsyncas kazkaip veikia ant 30 fps , 60 fps. Dar nuo zaidimo priklauso, kaip ten jis padarytas. Tad visai gali buti kad uzlokinus tu naudoji V-synca, kas nuima visokius persipaisymus.

            • Minde parašė:

              Rise of Tomb Raider jau man neuztenka gtx970 ant Very High Texture. Ijungus perspeja kad neuzteks vaizdo atminties, ir kai ijungiu, zaidimas kazkur 32 fps bet slyksts tokie, kazkas trukcioja lygtais.

              • Wihax parašė:

                Su G-Sync ir FreeSync panaikina tuos trukčiojimus, apskritai smooth žaidimas būna net prie 23FPS, štai kodėl perka tuos monitorius, tiek Futute Proof, tiek jeigu nudropintu FPSus nepasijaustu.

                • Minde parašė:

                  nu cia ne tai. Teksturos zaidimuose buna kraunama atskirai nuo fps. Ir objektu perpaisymai vyksta. Gali buti kad susiduriau su 0.5 atminties problema, kad ji daug letesne gtx970 ploksteje. Pasiziurek video, kur gtx970 0.5GB memory issue.

                  G-synco pagrindine uzduotis nuimti tearingus, kur vienam kadrui nebaigus piesti piesiamas naujas.

                • Minde parašė:

                  Pabandysiu paaiskinti, nors fps 32, toks jausmas kad ju 15.

              • Mindaugas Klumbis parašė:

                Tai matyt viskas ten susideda, todėl ir pajungiu vsync, nes kitaip kaip tu sakai šlykštus žaidimas tampa.

        • Minde parašė:

          teoriskai gali buti,kad kai daugiau atminties, kazkiek pakinta atminties perdavimo greitis, panasiai kaip su SSD bajeriai. Bet cia minimaliai. Gali buti,kad su daugiau atminties suveikia kesavimas,kad antra karta nereikia tu paciu teksturu krauti (kas yra labai gerai). As turiu 1900*1200 rezoliucija, ir man kolkas uztenka 3.5 gigu. Tai 1920×1080 rezoliucijai 3GB turetu uztekti.
          Ir kol gyvuoja siu konsoliu karta, tol niekas nesikeis (apie isimtis nekalbu). Tad gtx 1060 3GB (kas yra apkarpyta ir 10% silpnesne ), tai skirta grynai 1080 rezai. Ir manau iki kitos konsoliu kartos, gal kokie 4, 5 metai. O po to speju bus zaidimu kur ir ant 1080p rezos fps nukris zemiau 60. Tad gal ir teks susimazinti nuo ultros iki aukstu – parametrus.

  6. lux parašė:

    Leiskite priminti:

    „Wihax 2016-08-13 12:04
    Jeigu tikrai kaina bus $150 ir galia sieks GTX 970 ar daugiau manau tikrai bus geras variantas. Nors tik 3GB, bet manau užtenka 1080p su truputi mažesniais nustatymais.
    Manau turėtu būt geras variantas kainoje ir manau, kad geresnis variantas nei RX 470 4GB nekalbant tai, kad lietuvoje pigiau gaut Nvidia nei GTX, net žiurint MSRP būna pigesni variantai Nvidia pusėje, o AMD dažnai šiektiek didesni.
    Manau bus puikus Budget GPU.“

    Tai mazai zaidimams 3gb su 1080p rez ar ne? 🙂 kaip cia dabar? Aisku yra kuriem pritruks, bet siai dienai didziajai daliai tikrai uzteks

    • Wihax parašė:

      Jeigu kaina tikrai bus $150 sakiau.
      Dabar $199, ko pasekoje gali konkuruoti su RX 470 8GB ar RX 480 4GB, bet antras variantas geresnis.
      Šios AMD GPU turi ilgesni driverių palaikyma, Vulcan, FreeSync monitoriai žymiai pigiau, daugiau Vramo. Taigi daug geresnis Future Proof iš AMD.
      Be to turėdamas daugiau Vramo mažesnis FPS dropas būna, truputuka stabiliau.
      3GB dabar yra pakankama kaip kada, vienur užtenka, kitur ne, bet tikrai iš jos jokio Future Proof.

      Lyginot ramus. Taip, jeigu tu tesiog perki pure gaming pc with budget užtenka 8GB ramų, bet jeigu klausaisi muzikos tuo pačiu per youtube ir ar torrentus naudoji, o jei seedini tai išvis. Nekalbant tai galbūt dar ką nors naudoji pokalbiams. Nekalbant, kad ramų kainos juokingos.

      Be to Nvidia Fanboys pirks 3GB versija ir galvos, kad taspats kas 6GB tik su mažiau Vramo.
      Na bus mulkinimas tu kurie mažiau nusimano ir žiuri tik į Vramus ir Ramus. 😀

  7. vacoum parašė:

    realiai tai 1050ti vaizdo plokste. Nes ne tik 3GB, bet ir apkarpyta. Tad gaunasi klientu kvailinimas. Vel ta NVIDIA su savo FOKUSAIS ir BAJERIAIS.

  8. Minde parašė:

    nuo siol busiu Minde (vacoum) 😀

  9. Minde parašė:

    jau man pradeda nepavezti gtx 970 ant 1900*1200. Pvz zaidziant Rise of Tomb Raider fps buna nukrenta iki 40 (ant max nustatymu) ir tas labai labai iskart jauciasi. Kai fps nukrenta iki 50 kazkaip normaliai. Gal teks nuimti V-sync. nes speju 40fps su V-sync = 30 praktisku fps.

    Tas pats zaidime The Forest, nakti kai ten zvakiu ir zvakuciu n pristatya, lauzu, tai fps iki 40fps irgi nukrenta, nenustebciau, kad ten kreivas zaidimas biski. Pvz Melal Gear Solid 5 pasakiskas varikliukas (Fox engine).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.