Nutekinti duomenys apie „Kaby Lake“ procesorių šeimą

Pasirodė neoficiali informacija apie staliniams kompiuteriams skirtus „Kaby Lake“ procesorius. Šie atnaujinti „Intel“ procesoriai turėtų pasiūlyti 5-10 % išaugusį instrukcijų apdorojimą per taktą lyginant su „Skylake“.

Naujieji „Kaby Lake“ procesoriai vis dar turės  LGA 1151 jungtį, bet su jais debiutuos nauji 200-osios serijos mikroschemų rinkiniai. Jie nepasiūlys jokių revoliucinių naujovių, bet verta paminėti, kad su jais gausime „Intel Optane“ technologijos palaikymą, kuri išnaudoj ypač sparčią SSD diskams skirtą 3D Xpoint atmintį.

Kalbant apie pačius procesorius, dabar pažvelgsime tik į turinčius atrakintą daugiklį. Serijos flagmanu taps „Core i7-7700K“. Procesorius turės 4 fizinius branduolius, kurie geba apdoroti po dvi gijas. Branduoliai veiks baziniu 4.2 GHz dažniu, o turbo režime jis galės pakilti iki 4.5 GHz. Procesorius disponuos 8 MB L3 lygio spartinančiosios atminties, o TDP reitingas bus 95 W. Kitas spartintojams skirtas gaminys bus „Core i5-7600K“. Šis procesorius taip pat turi keturis branduolius tik be „HyperThreading“ technologijos. Jų bazinis dažnis – 3.8 GHz, turbo režime jis kils virš 4 GHz. Procesorius taip pat turi 95 W TDP, o L3 spartinančiosios atminties kiekis lygus 6 MB.

Kaby Lake lineup

16 Komentarai

  1. samanius1124 parašė:

    kazkokia tendencija turbinimas(intel/nv), negi nebera kitaip jau kelt performansa. titanas atsiausint padoriai negali, reik vandeni montuot, kad nemestu daznio

  2. vacoum parašė:

    kaip bebutu, 4.2 GHz dažniu, o turbo režime jis galės pakilti iki 4.5 GHz yra rekordas is intelio puses pagal dazni, ar klystu ?

    Jei butu 6 branduoliai, net pamastyciau apie atsinaujinima.

    • IFeelYou parašė:

      Jo, mane irgi maloniai nustebino. Galvojau kad Intel jau niekada nebesukurs kažko veikiančiu didesniu dažniu nei i7 4790k.

      • vacoum parašė:

        bingo, minciu eiga pas mane buvo praktiskai indentiska. Dabar mastau, kad jie visada galejo ta dazni siek tiek pakelti. Visgi pardavimas sugebejo paaiskinti, kad reikia ne tik energetika uzsiimti.

    • kernel_p4n1c parašė:

      Buvo dar toks 4,4GHz Xeon’as seniau, bet rodos is pre-production’o neisejo. Panasiai kaip ir 4GHz Pentium 4.
      Apskritai tai pats 4+ GHz daznis nera kazkokia super-naujove. Nekalbu apie AMD buldozerius, bet tokie kaip IBM POWER’iai ir SUN/ORACLE SPARC’ai jau palyginti senai turi auksto daznio variantus. Zinoma, TDP ten irgi atitinkamas, nors nera toks kosmosas pagal sparta, kaip pas kazkuri AMD’a ten 220W ar pan 🙂

      • IFeelYou parašė:

        Geras, 4,4 Ghz Xenonas… Shut up and take my money 🙂

        Tiesiog malonu kad Intel neapleido didelių dažnių, nes paskutiniu metu man pasirodė kad yra tendencija mažint dažnį, ir nors IPC geresnis, tačiau neoverclockinant veikia panašia sparta, kaip ala 4790k vs 6700k. Vienas 4,4 kitas 4,2, bendrai sparta gaunasi panaši jeigu lygint stock vs stock. Žodžiu einama ant architektūrinių optimizacijų, bet dažnis tuo pačių mažinamas kadangi dėl smulkesnio proceso sunkiau jį išlaikyti ant atitinkamo voltažo (jeigu gerai suprantu).

        nVidia to nepadarė ir iškėlus 1080 dažnius iki kosminių aukštumų gauna didžiulę spartą, nors pagal duomenis tai 980Ti turi ir daugiau Cuda Cores, ir didesnį memory bandwitchą.

  3. ZeroFM parašė:

    Na va bus proga atsinaujint į 7700K ^.^ . Nes 6800K pagal mane nevykes ,, pagerėjimas“ vs 5820K .

    • IFeelYou parašė:

      Klausimas ar bus vykęs 7700k 🙂 Didelis dažnis dar to neįrodo. Šiaip man irgi atrodė kad 6800K nevykęs, bet realiai kai atsirado daugiau review, tai IPC pagerėjimas yra 5-10%, kas realiai nėra labai mažai. Pvz. Cinebench 6800K ant 4,3-4,4 Ghz pasiekia tą patį rezultatą kaip 5820K ant 4,6-4,7 Ghz, skirtumas gaunasi ~300 Mhz. Taip pat geresnis single core rezultatas ~10%. Žaidimuose irgi kiek mačiau skirtumus tarp 6800K ir 5820K tai net nustebino.
      Aišku bendrai paėmus atsinaujinti dėl to gal ir neverta, bet šios toks pagerėjimas yra. Tik tiek kad jis visiškai anuliuojasi dėl labai prastų overclockinimo galimybių 🙂

      • bronius parašė:

        Pas 6800k daug agresyvesnis turbo ir pan, ne tik geresnis ipc…

        • IFeelYou parašė:

          Na atsiliepimų kol kas apie jį daugiau blogų nei gerų. Realiai tas jo agresyvumas yra tiesiog kad jis iškelia single core dažnį tam tikrose programose ir dėl to kai kur (kur nereikia multicore) sparta padidėja. Tačiau beveik tą patį galima nesunkiai padaryt su Intel XTU. Arba tiesiog elementariai pakelti vieno core dažnį.

      • ZeroFM parašė:

        Man užteko pažiūrėt kokie voltage reikalingi tiems varganiem 4.4GHz 1.45v , 4.5GHz 1.5v …
        5820K 4.5GHz 1.275v , 4.8GHz 1.4v
        Žaidimuose būtent tas didelis dažnis ir atlieka didžiausią vaidmenį .

  4. lux parašė:

    Labai idomu kiek overclockinsis i7-7700k, t.y. ar is jo bus galima isspaust daugiau nei nei is i7-6700k, nes jei max overclocko riba isliks kaip 6 kartos (nekalbu apie skystus azotus ir oc tik benchmarkams), tai not so impressive – tiesiog intelio marketinginis ejimas parodyt didesnius skaicius ir paliekant maziau erdves OC.

    • kernel_p4n1c parašė:

      >>ejimas parodyt didesnius skaicius ir paliekant maziau erdves OC.

      Ir labai gerai. Gamyklinis produktas turetu buti isspaustas kiek imanoma daznio prasme ties tam tikru power envelope’u, be jokiu ten „oc erdviu palikinejimu“. As, kaip tingus vartotojas, noreciau nusipirkti gatava 4-4.5GHz CPU, isideti ir nesukti galvos, vietoj to, kad nusipirkti 3.4GHz CPU ir po to tris dienas smaukyt EFI nustatymus ir stabilumo testus tam, kad is kazkokios erdves pasikelt iki 4.5-4.7. Man tai nera joks malonumas, aisku as uz save ir kalbu.

      Suprasciau jei ten butu koks 199eur vertes i5 7200k kuri gali temti iki 4.7 ir gauti chaliavai 370eur vertes daikta. Bet kai perki is karto brangu daikta norisi issilaisvinti is darbo 😀

      • lux parašė:

        As sutinku, kad end-useriui cia geresnis variantas, bet:
        1. Ar daznas zmogus perkanktis i7-6700k nemoka pasinaudoti net motinenes auto oc funkcija, kuri lengvai pakelia tuos 4.5ghz. Aisku manual budu galima isspaust daugiau, su maziau voltazo ir tt…bet mintis ta, kad vidutiniam oc pasiekt siais laikais nereikia beveik jokiu ziniu/pastangu;
        2. Patyres vartotojas nuo tokio marketinginio ejimo beveik nieko negauna…na skirtumas bus kaip tarp 4790k-6700k (cia darant prielaida, kad oc bus isesmes toks pat kaip 6700k).

        Apibendrinant, manau patyres vartotojas daug naudos negaus (jei nekils dazniai oc daugiau kaip 6700k), o pati produkta, bent jau mano nuomone, labiau perka tie, kam reikia maximumo, o ne tie kas negali/nenori bent auto-oc paleist 🙂

        Laikas parodys ar pakils tie cap’ai ar ne.

  1. 2016-08-30

    […] „Intel Core i7-7700K“ turi tokius dažnius (4.0/4.5 GHz) kaip sufleravo anksčiau pasirodžiusi informacija, tad veikiausiai tai jau prekybai paruoštas […]

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.