„Intel Core i7-7700K“ išbandytas SANDRA teste

Panašu, kad „Intel“ jau žengia paskutinius žingsnius prieš pateikiant „Kaby Lake“ procesorius į rinką, nes šios šeimos flagmanas papuolė kažkam į rankas ir buvo išbandytas SANDRA teste.

Bandomas „Intel Core i7-7700K“ turi tokius dažnius (4.0/4.5 GHz) kaip sufleravo anksčiau pasirodžiusi informacija, tad veikiausiai tai jau prekybai paruoštas silicis.

Dabar prie testų rezultatų. „Core i7-7700K“ SANDRA „Processor Arithmetic“ teste surinko 151.94 GOPS. Palyginimui, i7-6700K tame pačiame teste surenka 140.88 GOPS. Kitame „Processor Multimedia“ bandyme naujasis flagmanas parodė 379.8 Mpix/s rezultatą, o i7-6700 – 353.8 Mpix/s.

Testų rezultatų vertinti nesiimsime.

Sandra i7 7700k

„Kaby Lake“ bus jau trečia procesorių šeima, gaminama naudojant 14 nm litografiją („Broadwell“, „Skylake“ ir „Kaby Lake“). Didelių spartos šuolių su šiuo atnaujinimu tikėtis neverta – galimai gausime įprastą 5 % pagerėjimą procesoriams veikiant tuo pačiu dažniu, o gal net mažiau. Naujieji „Intel“ procesoriai pasirodys kartu su atnaujintais 200-osios serijos mikroschemų rinkiniais, tikriausiai kitų metų pradžioje arba šių metų gale.

Intel-Tick-Tock

41 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Ir vėl 5%… Kartais sėdi ir pagalvoji, sėdėtum su prieš 5 metus sukurtu i7-2600k užturbintu iki 5,0 Ghz ir nejustum jokio skirtumo daugelyje programų ir žaidimų.

    Kita vertus, Intel vis dėlto nusprendė pakelti taktinį dažnį iki 4,5 Ghz, kas lyginant su 4,2 Ghz 6700k jau yra rimta pažanga, skaitant kad tie 5% yra clock per clock. Kitas klausimas ar nebus taip kad overclockinsis abu visiškai vienodai :/

    • Daimonass parašė:

      Beveik garantuoju kad OC tikrai per daug nesiskirs… Nera del ko skirtis tiesiog..

    • ZeroFM parašė:

      Na bet jau praėjo 4-ios kartos tai = min 20% performance single/multi core

      • IFeelYou parašė:

        Tai aš sutinku kad 20%, bet žinai… 5 metai = 20%, plius prastesnės temperatūros, aukštų voltažų netoleravimas, mažesnis overclock ir kosminės kainos. Įdomu kiek ten realiai jaučiasi tas dalykas o ne benchmarkuose.

        • ZeroFM parašė:

          Prastesnės temp čia jau tech procesas kaltas + integruota grafika kuri absoliučiai nereikalinga .
          Būtų konkurencija tai situacija kitokia būtų , žvilgtelk į smartų rinką : kiekvienais metais +20% performance . Bet ar išnaudojamas tas hardware ? NE , softas niekada neprisivis hardware .
          Realiai dabar tikras stabdis yra iš software pusės : kreivi portai , optimizacija .

          • Wihax parašė:

            Tikriausiai nežinojai tokio dalyko kaip vaizdo plokščiu tobulėjimas ir bottleneck.
            Anksčiau užteko tiek vienai, tiek dviem GPU, bet dabar I7 6700k jau ant limito sėdi su Titan X Pascal, žemesniuose rezoliucijuose atsiranda jau Bottleneck, tad GTX Titan X Pascal, GTX 1080 Ti ir AMD High-End vaizdo plokštėm jei naudosi SLI ar CF reikia mažiausiai 1600 dolerių kainos CPU. Nekalbant, kad kitais metais ateis naujos GPU ir parodys vėl šoli, aišku žemesni, bet tikrai nei šios neužteks ant High-End Single GPU. Vieninteli dalyka matau tai, kad reikia dideli branduolių skaičių, pavizdžiui kažkada I3 6100 galėjai naudot su GTX 950, GTX 960, o dabar nei su viena iš GTX 1050, 1060. Reikia palaisniui didinti Core Skaičiu, bet tuo pačiu ir kainos neužsikeliant, nes jei po 5% kils po 3 metų 15%, kuomet 1060 nuo 960 skiriasi vidutiniškai apie 80%, o kur dar 2 GPU kartos? 200%?

            • ZeroFM parašė:

              720p/1080p 6700K+titan xp (1080ti) kažkaip nesiriša … nebent nori 180FPS+ doom-e
              Pats sau prieštarauji 😀 rašai žemesnėse rez bet paminėjai 1080 SLI , su šiom plokštėm SLI tu tik 4k loši

            • adex parašė:

              Karoce dienos anekdotas

            • Stipena parašė:

              Kolkas net gtx 1080 sli konfiguracijai pakanka i7-6700k.
              Kas supranta rusiškai, kaiptik specialiai video ta tema https://www.youtube.com/watch?v=1Ik-buclg6w Aišku visokios benchmark programos kitas reikalas ten truputi kitaip viskas vyksta. Realiai dar yra varijantas investuoti didelę sumą pinigų į labai greitus RAM 4000+, bendroj sumoj vistiek pigiau gautųsi nei i7-6950x ir spartos prieaugis jau turėtų pasijausti tuo atveju jeigu CPU nespėdavo užšerti dviejų GPU.

            • IFeelYou parašė:

              Gerai čia pavarei 😀 😀 😀 Visiškas pievas šneki. Jokio bottlenecko su jokiu 6700k tu nejauti ir nejausi. Kuo čia iš vis ta 1080 rezoliucija dėta? Bottleneckas bus nes ne 250 FPS, o 248 FPS ar kaip?
              Ir parodyk man žaidimą, kuris pilnai išnaudoja 8 branduolius? Jeigu nežinojai tai 1600 eurų procesorius neabejotinai pasirodys blogiau negu 4790k/6700k su bet kokiu dabartiniu žaidimu. Pasiskaityk truputuką prieš rašydamas: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-what-is-the-fastest-gaming-cpu

              • Stipena parašė:

                Deja, 6950X žaidimuose jau lygus arba lenkia 6700K 😉

                • IFeelYou parašė:

                  Šaltinis? Jis gali turėti nors ir šimtą branduolių, dėl savo mažo dažnio jis tikrai nepralenks procesoriaus su 4,0 Ghz baziniu dažniu. Dėl +5% IPC jis netampa 4 Ghz. Tam yra krūvos apžvalgų:
                  http://www.techspot.com/review/1187-intel-core-i7-6950x-broadwell-e/page6.html
                  http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/intel_6950x_6900k_6850k_cpu_review/17

                  Apart kelių neaiškių Youtube video dar nemačiau nei vieno rimto review kur jis lenktų 4790k ar 6700k.

                • Stipena parašė:

                  Ankstesnis mano postas, youtube nuoroda. Aišku galima čia ginčytis, bet fps apylygiai. Žiūrint į piniginę tai 6700K laimi belenkaip kaip gaming CPU. Tačiau testai, kaip žinia, atliekami idealiomis sąlygomis, o realybėje sukasi visokios antivirusinės, fone groja youtube ar dar koks biesas vyksta kompe bežaidžiant, kiek tas įtakoja sunku atsakyti nes testų tokių kaip ir nėra. Na ir yra žmonių kurie streamina ir žmonių teigimu 4 branduolių CPU jau čia eina į pavėsį ir būna dairomasi į 6 branduolius. Beja tas pats 6950X su turbo boost 3.0 turi ~4GHz. Pažiūrėjus tavo linkus panašu jog 6950X gauna, nors mano nuorodoj jis lygus arba laimi, ir kuom tikėti nežinau 🙂

                • IFeelYou parašė:

                  Čia sunku pasakyt, manau kad kol kas 6950x daugiau gauna nei laimi, bet ateityje kai žaidimai bus labiau optimizuoti, gal su Dx12 tikrai bus geresnis variantas. Juolab kaip ir minėjai kad žmonės mėgsta fone būti pasileidę krūvas programų. Turbo boost yra 3,5 Ghz, 4,0 Ghz būna tik single core boostas tam tikrose programose ar žaidimuose, nežinau ar iš single core tiek daug naudos. Bet faktas kad 6950X nepaspartinsi iki 4,9 Ghz, o čia jau 6700k bus nepralenkiamas 🙂

    • kernel_panika parašė:

      O jeigu tik neprofesionaliame programu naudojime – tai ir 8 metu senumo, neturbinto i7 920 su SSD uztektu. „Responsyvumas“ nardant po langus, narsant internete, ziurint filmus, naudojantis MS Office ar megejiskame Photoshop, AutoCAD, Matlab ir pan. (mazdaug KTU laboro lygmens) butu beveik neatskiriamas.

      Taip yra ne be reikalo. Ypac lyginant 2600k (kuris turejo pakankamai auksta dazni). Nors Intel’is pastaruosius ~7 metus deklaravo, kad ju „tick-tock“ strategijos metu (aisku dabar si strategija negalioja su 14nm pratesimu) buvo pristatoma visiskai nauja mikroarchitektura kas antroje procesoriu kartoje – tai nera visai tiesa. Jeigu nekreipsime demesio i fizinius pakeitimus (litografija, branduoliu kieki, cache dydi, itampos valdyma, sasaju daznius) tai siai dienai skylake ir kabylake yra ne kas kita, o to pacio Nehalem’o inkrementaliniai update’ai. Taip, zinoma – kai kur galbut jie patobulino cache organizacija, branch-prediction’a, pridejo nauju instrukciju, optimizavo IPC. Visgi visa tai – tai tik Nehalem’o tuninimas ir fork’inimas naujam techprocesui. Nieko panasaus i perejima nuo Netburst prie Core arba nuo originalaus Pentium prie Pentium Pro. Visa tai ivertinus, tai 5% spartos prieaugis yra tikrai neblogai, nes kas kart reikia permynkyt ta pacia Nehalem’o x86-64’to implementacijos tesla ieskant nauju budu, kur dar kazka kazkur optimizuoti ir taip principe gerai isbaigtoje mikroarchitekturoje. Is dalies cia klasikine problema – kai kazka padarai gerai, padaryti dar geriau jau tama problema 🙂 Ir klausimas – kiek tas imanoma ir kiek apskritai to reikia. Nepridedant nauju ISA instrukciju ir neatsisakant suderinamumo, o vien tik mikroarchitekturos pakeitimais islauzti kazka daugiau nei keli procentai faktiskai yra technically infeasible. Isimtis yra tada, jeigu esama mikroarchitektura savo sandara nera pazangi, kaip, pavyzdziui, AMD Bulldozer’is (ir jo fork’ai). Kartais yra racionaliau (ir pigiau, zinoma) prideti daugiau instrukciju, branduoliu, pakelt dazni ir padidint energetini efektyvuma nei is pagrindu perdarinet mikroarchitektura. Mes, kaip entuziastai, aisku noretume matyti kas kart +15-20% mikroarchitekturos improve’mentus, bet tai nei visada imanoma, nei visada ekonomiskai pagrista. Nei visada techniskai pazangus procesorius yra ekonomiskai sekmingas, kaip kad Cell’as.
      Is kitos puses itakos turejo ir Intel strategija. Pastaruosius kelis metus jie inirtingai norejo prastumti x86’ta i mobilia rinka, todel desktop’e demesys buvo sumazintas. Bet velgi, del visa to turime 4.5W 2 branduoliu Intel normalius core-based (ne atom) procesorius, kas ultrabook’uose yra geris.
      Galu gale dar reikia prisiminti ir softo optimizacijas. Dalis nauju sprendimu procesoriuje realiai yra panaudojami tik po kurio laiko – turi buti atnaujinami kompiliatoriai, kurie sugebetu optimizuoti naujai mikroarchitekturai ir instruction set’o pletiniams + softas, kuris naudoja tuos kompiliatorius. Realybe yra tokia, kad turbut namaza dalis esamos programines prebuild’intos (apie compile-optimize pats nesneku) irangos geriausiai optimizuota buna 1-3m senumo procesoriams.
      Anyway, turetu but yet another good CPU is Intel’io – darosi jau nuobodu 😀

  2. SarzzeR parašė:

    Juokas juokais, bet mačiau kaip vienam twitch streamer’iui sudėjo PC su i7 6700K + 2x Titan X pascal, tai įdomu kaip ten bus. 😀 Žinoma, kad i7 6700K žaidimuose pasirodo labai gerai, bet kažin kaip dorosis su 2 Titan X VGA. P.S. su custom CPU cooling pa’OC’ins ir gal derinsis visai gerai. 🙂

  3. Wihax parašė:

    [Nekalbant, kad kitais metais ateis naujos GPU ir parodys vėl šoli, aišku žemesni, bet tikrai nei šios neužteks ant High-End Single GPU.]

    Čia turėjau omenyje apie Intel I7 7700K.

    Scalingas lyginant 1080P, 1440P, 4K.
    https://www.youtube.com/watch?v=0yrkky6zZQo
    Kuo mažesnė rezoliucija tuo daugiau dirba CPU lyginant su GPU, todėl aukštesniuose rezoliucijuose dažnai pradingsta CPU Bottleneck’as.
    Su GTX Titan X Pascal Sli ir Intel I7 6700K nepažaisi 1440P ar žemesniuose rezoliucijuose, tiktais 4K.
    Be to buvo kalbėta, na taip jeigu nori GTX Titan X Pascal Sli reikia bent Intel I7 6850K.

    Aišku ta bėda gali kaip ir Vulcan išgelbėt.

    In Digital Foundry’s Review of the New Pascal Titan X they found that at that level of GPU performance their overclocked i7 6700 @ 4.6Ghz wasn’t fast enough to keep up with the new TITAN X(p) at 1080p resolutions. Is this the end of ultra high refresh gaming? Or can DX12 and Vulkan save the day?

  4. Wihax parašė:

    Taipogi paskaičiau Geforce Foruma tai vienas iš jų sakė, kad „My 4790k is a bottleneck in some situations at 1440p. “ čia apie Single GTX Titan X Pascal.
    Be to tikriausiai esat tik 60 Hz žaide, kad nekalbat apie 144 Hz ar 200 Hz, o dabar įšeis ir 240 Hz monitorius.

  5. Wihax parašė:

    Ir jus žiūrite viska sausai. Negi kai kas nors žaidžiat nebūna backgrounde ko nors įjungta. Antivirusinė, galbūt muzika klausotes, Torrent, naršyklė, visokios atnaujinimo užklausos.

    • IFeelYou parašė:

      O tai naršyklei ir torrentui reikalingas CPU už 1600 eurų? 6700k su naršykle nesusitvarko? Tai gal tada geriau Xeoną pirkt su 24 branduoliais, galėsi dar ir kalkuliatorių pasileist backgrounde 😀

      • Wihax parašė:

        Ne užtenka ir Intel I7 6700K, bet jei tavo GPU galingas, žaidi, kad ir 1080p ir tuo pačiu pilna backgrounde dirbančių programų, kas gan stipriai „ėda“ kuomet vienu metu dirba ir žaidi.
        Aš kalbėjau tik apie High End GPU, be to GTX Titan X Pascal Sli užtenka I7 6850K visur.

    • ZeroFM parašė:

      Čia jau GPU neturi smarvės tarkim visų game ant 2K 140FPS išlaikyt ką jau kalbėt apie tavo minimus 240FPS …
      antivirusinės nenaudoju ~7m , kai geiminu viskas išjungta ko nereikia , firewall off, update off

    • Minde parašė:

      yra dalis tavo zodziuose tiesos, bet nedidele. Realiai kodel nera didelio butelio kaklelio dabar, nes taip optimizuoti zaidimai. Butu pavz kokia siaures korejos kompanija isleidusi super kvantini proca, tai ir jis vietomis battlenekintu, nes temptu visa gruza.
      Taip, tiesa, kad kuo didesne reza, tuo daugiau GPU darbo, bet tai nera taip dratiskai.
      Kad CPU truksta – jau seniai tiesa. Butu jis 100 kartu galingesnis, butu atitinkamai ir darbo gaves, tikrai butu ka skaicuoti.
      Bet nera padetis tokia tragiska. Dabar Fizika atlieka GPU. Jei dar zaidimu personazu dirbinius intelektus perkels and GPU, isvis bus gerai.

      Tai tiek.

  6. Wihax parašė:

    Gerai, gerai baigiam. Jūs teisus.

    • Wihax parašė:

      Gal kas pamokysite to ko nežinau?

    • IFeelYou parašė:

      Tu nepyk, tiesiog branduolių kiekis žaidimuose dar ne viskas. Ateityje gal kažkas pasikeis, bet dabar labai retas žaidimas išnaudoja daugiau negu 4 branduolius, ir bent jau šiuo metu 4 brand. didelio dažnio CPU yra geriau žaidimams tiek pagal kainą, tiek pagal FPS.

      • Wihax parašė:

        Tai tą žinau.

      • Minde parašė:

        biski isikisiu. Jau turejau panasia diskusija pries metus, pasidariau tada analize. Ir ji sako, kad is populiariu zaidimu beveik visi isnaudoja 4 branduolius. Dideleje populiariausiu zaidimu jauciamas skirtumas tarip galingiausio intel i5 ir i7. Ir taip buvo praitais metais. Fps nebutinai ta parodys labai akivaidziai jei ziuresi vidurkius. Pvz paskutiniame zaidime kur zaidziau Wither vidurkio skirtumo didelio nera tarp i5 ir i7, bet tam tikrose apkrautose vietose mieste, su i5 krenta smarkiai fps, su i7 kritimas mazesnis.

        Istikruju as pasiimciau koki i5 su 12 branduoliu po 3Gz (gal ateis tokie laikai). Ir manau jis daugiau ateveju laimetu pries i76700K negu pralaimetu.

        • Minde parašė:

          Kazkaip mazai ziniu, ar drtx12 nueme gruza nuo vieno PC branduolio grafikos skaiciavimas, nes drtx11 moka bendrauti tik su vienu branduoliu. Tiesa, zaidimas yra ne ne vien grafika, ten daug visko sukasi, pvz eismas mieste , bla bla. Tad drtx12 pagal ideja turetu nuimti viena pagridnine is vieno stipraus branduolio priklausomybiu. Bet analizes siuo klausimu neskaiciau, ir siaip tylu. Kazkaip liete tik asynchronini skaiciavima

  7. Wihax parašė:

    Pats matau, kad nusišnekėjau.

  8. Stipena parašė:

    Būtų įdomu pažiūrėti testų rezultatus su Path of Exile kuris sukasi DX9 ir gali naudoti vieną branduolį arba visus su kokia GTX 1080.
    Gan įdomus video su performance atvaizdavimu 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=ajVc-uwdJ0Y
    Edit: Žaidimo atnaujinimas su performance update’u išeis už 3 dienų 🙂

  9. neblogai parašė:

    Sprendžiant iš šiandienos Tomshardware straipsnio apie mažiems/ploniems įrenginiams skirtus Kaby Lake Y bei U serijos procesorius- CPU greičio padidėjimas turėtų būti ne iš geresnio IPC, o iš didesnių dažnių. Rašoma apie tai, kad intelis stengėsi palikti didesnius tarpus tarp galios tiekimo tranzistoriams takelių, tai yra, kad čia bus tik Skylake CPU pagamintas mažesniam el. nutekėjimui, bei su keliom naujom GPU funkcijom/naujais hardware video kodekais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.