AMD dovanos žaidimus perkantiems jų vaizdo plokštes, nes rinka nebėra tokia aktyvi

AMD netrukus gali tekti savo „Radeon RX 6000“ serijos vaizdo plokštes pardavinėti už mažesnę nei rekomenduojamąją kainą, nebent susigundysite jų nauja žaidimų akcija. Žaidimų dovanojimo idėja gerai žinoma kompiuterijos entuziastams ir žaidėjams. Paprastai juos matome vėlyvajame vaizdo plokščių gyvavimo cikle, kai pardavimai mažėja, arba kaip tik tada, kai konkurentas pristato naujus produktus. Pastaruosius 1,5 metų tiek AMD, tiek NVIDIA neturėjo paskatų pateikti kokių nors didelių nemokamų žaidimų pasiūlymų (nors tokių buvo), nes paprasčiausiai visos vaizdo plokštės buvo parduodamos nepriklausomai nuo kainos. Tačiau situacija vaizdo plokščių rinkoje sparčiai pasikeitė. Kainos ne tik sumažėjo iki beveik rekomenduojamo lygio, bet ir kriptovaliutų rinka šiuo metu nėra stipri. Abu šie dalykai tikrai kelią AMD galvos skausmą, nes kompanija ką tik išleido „Radeon RX 6x50XT“ vaizdo plokštes.

Norėdama pagyvinti pardavimus, AMD skuba iš anksto paskelbti savo nemokamų žaidimų rinkinį „Raise The Game“. Akcija jau vyksta, tačiau AMD stebėtinai nepaskelbė, kokie žaidimai į ją įtraukti, to dar niekada nėra buvę.

Atrodo, kad „AnandTech“ turi daugiau informacijos šia tema. Jie teigia, kad į paketą bus įtraukti tokie žaidimai kaip „Saint’s Row“ (pasirodys rugpjūčio 23 d.) arba „Sniper Elite 5“ (išleidimas gegužės 25 d.). Tačiau šie žaidimai kol kas nepatvirtinti. Sąlygose neminimi jokie lygiai, o taip paprastai būna, kai pigesnės vaizdo plokštės gauna mažiau žaidimų. Kol kas patvirtinta tik tai, kad net RX 6400 žemos klasės grafikos korta yra įtraukta. Nemokamų žaidimų akcija jau prasidėjo nuo gegužės 10 d. ir tęsis iki rugpjūčio 13 d. o visi pirkę AMD „Radeon“ vaizdo plokštę galės gauti nemokamų žaidimų. Panašu, kad ši akcija paskelbta skubotai, nes AMD nebuvo pasiruošusi net pateikti žaidimų sąrašo, tačiau greitai krentančios vaizdo plokščių kainos nepaliko kito pasirinkimo.

2 Komentarai

  1. EscO parašė:

    eisiu į skelbimus ROAST’int visų minerių 😀

  2. ojojoj parašė:

    Ar kas nors jau skaiciavo ar apsimokes jiem po liepos 1d. ten dar kasti ta nesibaigianti „auksa“?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.