AMD „FidelityF Super Resolution“ technologija bus išleidžiama pavasarį

Pristatydama pirmąsias RX 6000 serijos vaizdo plokštes AMD pranešė, kad turi DLSS analogą, „FidelityFX Super Resolution“, bet šios technologijos išleidimo datos taip ir nepateikė. AMD užsiminė, kad „FidelityFX Super Resolution“ bus paremta „Microsoft DirectML“ technologija, bet daug nedetalizavo. Kol kas neaišku, ar AMD planuoja sukurti vieną standartą pasitelkiant DirectML, kurį siūlytų žaidimo industrijai ar nori sukurti tik savo versiją, kurios naudojimui reikėtų bendradarbiavimo su žaidimų studijomis. Labiau tikėtina, kad tai yra antrasis variantas.

Pagal naujausią informaciją, AMD planuoja didelį tvarkyklių atnaujinimą šį pavasarį, o tai reiškia, kad ne anksčiau kaip kovo mėnesį. Su naujomis tvarkyklėmis gausime ne tik „FidelityFX Super Resolution“ palaikymą, bet ir patobulintą „Radeon Boost“ technologiją.

„Radeon Boost“ nenaudoja dirbtinio intelekto, kad pagerintų žaidimų spartą. Vietoj to technologija dinamiškai keičia rezoliucija kai yra greitas veiksmas. Todėl esant daug veiksmo kadrų kiekis pakyla, bet tai tuo pačiu duoda spartos netolygumą. Nauja „Radeon Boost“ versija rezoliuciją mažins tik tose vaizdo vietose, kur yra greitas veiksmas. Dabartinė technologija sumažina rezoliuciją visam kadrui, todėl žaidžiant pirmo asmens šaudyklę ginklas veiksme atrodo prasčiau nei turėtų. To su nauja „Radeon Boost“ versija nebus.

2 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Niekas neatkreipė dėmesio, kad jau kuris laikas esame nusigyvenę iki to, kad spartos ieškoma kokybės sąskaita? Kai senais laikais NVIDIA yra pabandžiusi slaptais būdais padidinti spartą pabloginant vaizdo kokybę buvo prikalta prie kryžiaus. Dabar su tuo lengvai susitaikoma, gal todėl, kad yra atvirumo 😀

    • jagiux parašė:

      Aš pastebėjau,neesu patenkintas tuo kaip atrodo dabartiniai žaidimai,teksturoms trūksta aiškumo kartais atsiranda mirgėjimas lyg viska matytum per krentanti sniega ,tas turbūt ir bus pasekmė viso to didesnės spartos ieškojimo

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.