AMD galimai ruošia 10 branduolių atsaką i9-9900K

Pasklido įdomios naujienos apie galimą 10-ies branduolių procesorių AM4 platformai. Šis procesorius turėtų kovoti prieš dar neišleistą i9-9900K. Teoriškai viskas atrodo tikėtina, bet pagalvojus labiau tokia informacija labai abejotina.

Visa diskusija prasidėjo dėl to, kad pasklido „Cinebench R15“ testo nuotrauka su „Ryzen 2800X“ procesoriumi, kuris turi 10 branduolių ir 20 gijų. Norint AMD turėti tokį procesorių jiems tektų visiškai pakeisti CCX blokų dizainą. Dabar „Ryzen“ lustas susideda iš dviejų CCX, kurių kiekviename yra 4 branduoliai ir viso 8 branduoliai. Mažai tikėtina, kad AMD imtų deginti pinigus kurdama naują procesorių labai trumpam laikui, nes kitais metais turi pasirodyti „Zen 2“ procesoriai.

6 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    O gal tiesiog kaip anksčiau būdavo 12C broką, su 1/2 neveikiančiu branduoliu realizuoja?

  2. pasimetes parašė:

    Neblogai trolina, aišku 10 branduolių neblogai, bet kažkaip jau imti, kad daugiau +2 core, nemanau jog apsimokėtu, nes zen 2 kaip ir ne už kalnų.

  3. SoTOP parašė:

    Tiesiog šitą cinebench informaciją galima su notepad redaguoti 🙂

  4. BC00 parašė:

    Techniškai visiškai neįmanomas dalykas prie dabartinės Zen architektūros…

  5. gedz parašė:

    Amd atsakas tam i9 9900k jau seniai yra, tai būtų 12 coru 1920x uz 400 euru. Liko tik inteliui kazka patiekti prekybai, nes dabar tai labai nekažkas – tik Core i5-8400 uz 310 euru (!) ir keli celeronai yra prieinami nusipirkti šiuo momentu (bet jau iš skytech ir naujausios intelio kartos) :)) Aisku ir 1920x yra prašluoti iš parduotuvių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.