AMD iki 2025 m. nori padidinti dirbtinio intelekto efektyvumą 30 kartų

AMD paskelbė plataus užmojo planus, susijusius su būsimais EPYC procesoriais ir „Instinct“ akseleratoriais. Planuojama iki 2025 m. padidinti energijos vartojimo efektyvumą 30 kartų dirbtinio intelekto (DI) užduotyse. Teigiama, kad šis pagerėjimo tempas yra 2,5 karto didesnis nei per pastaruosius penkerius metus. AMD sieks aplenkti konkurentų technologinę pažangą.

Šis aukštas tikslas kyla dėl padidėjusių pramonės poreikių apdorojant DI. Nesvarbu, ar tai būtų DI mokymas, orų prognozavimas ar kiti didelio masto superkompiuterio modeliavimai, pasauliui reikia beprotiško skaičiavimo našumo. Vis dėlto pasauliui taip pat reikia efektyvių superkompiuterių, o AMD tikslai turėtų sumažinti HPC/DI mokymo sistemos energijos suvartojimą daugiau nei 96%.

AMD tyrinėja daugybę našumą ir efektyvumą didinančių technologijų savo būsimuose procesoriuose, grafikos procesoriuose ir DI spartintuvuose. Tai matėme, kai buvo išleisti AMD „Radeon RX 6000“ serijos grafikos procesoriai, kurie užtikrina stulbinantį efektyvumo pagerėjimą lyginant su senesne RX 5000 serija. Panašūs patobulinimai buvo pastebėti ir AMD „Ryzen“ ir EPYC procesorių serijoje. Nepaisant to, AMD naujasis 30 kartų efektyvumo padidinimo tikslas yra ambicingas.

Dalis AMD našumo bus pasiekta naudojant pažangesnes litografijas, o kita dalis iš naujų technologijų, tokių kaip AMD 3D lustų krovimas. (pvz., AMD planuojama „V-Cache“ technologija būsimiems „Ryzen“ ir EPYC procesoriams). Be to, patobulintas AMD našumas atsiras dėl architektūros naujovių. AMD planuoja pasiekti aukštesnį našumo lygį savo būsimose „Zen 4“ procesorių branduoliuose bei planuojamose CDNA 2 ir CDNA 3 spartintuvų architektūrose.

AMD HPC rinkoje taiko efektyvumo projektavimo metodą, ir šis požiūris duos dividendų kitur. Tai ypač pasitarnauja nešiojamų kompiuterių rinkoje, kur padidėjęs efektyvumas reiškia ilgesnį akumuliatoriaus tarnavimo laiką arba didesnį našumą. Stalinių kompiuterių naudotojams efektyvumo padidėjimas sumažins būsimų sistemų energijos sąnaudas ir sumažins aukštos klasės lustų aušinimo reikalavimus. Efektyvumas yra svarbus, todėl verta atkreipti dėmesį į naujus AMD efektyvumo tikslus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.