AMD išleido „Ryzen 4000“ APU procesorius, bus skirti tik jau surinktiems staliniams kompiuteriams

Vakar AMD oficialiai išleido „Renoir“ APU procesorius staliniams kompiuteriams. Kaip ir buvo kalbėta anksčiau, „Ryzen 4000“ serijos APU procesoriai dabar bus skirti tik kompanijoms, siūlančioms jau surinktus kompiuterius. AMD sako, kad vėliau „Renoir“ APU bus galima nusipirkti ir mažmeninėje rinkoje, bet nepateikia net apytikslės datos, kada tai įvyks.

„Renoir“ APU („Ryzen 4000“) turi kitokį branduolių dizainą, nei „Matisse“ (Ryzen 3000) procesoriai. Kadangi „Renoir“ yra monolitinis lustas, tai AMD gali naudoti mažesnį spartinančiosios atminties kiekį, neprarandant per daug spartos ir tuo pačiu gaunant kur kas geresnį atsako laiką. Gaila, bet išsamios „Ryzen 4000“ procesorių spartos analizės nėra, nes AMD nesivargino išsiuntinėti testavimo pavyzdžių apžvalgininkams, todėl galima pamatyti tik AMD darytas spartos skaidres.

Kaip vakar rašėme, stalinių kompiuterių segmentui bus siūlomi šeši procesoriai: trys su 65 W TDP ir trys su 35 W TDP. Serijos flagmanu bus „Ryzen 7 4700G“ procesorius, kurio bazinis dažnis yra 3,6 GHz, o boost režimu gali pakilti iki 4,4 GHz. Šis procesorius turi 8 branduolius ir 16 gijų.

Daugiau apie naujus procesorius AMD skaidrėse.

23 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Gal ateis laikai kai su NUC ne tik filma bus galima pasižiūrėti, bet ir Doom partiją sužaisti 🙂
    P.s. Intel Vega nesiskaito

  2. BC00 parašė:

    For now, AMD’s latest Ryzen 4000 series APUs are available in OEM systems, a market which AMD needs to exploit. AMD cannot just be a CPU maker for the DIY market. To grow, AMD needs the support of OEMs, and with Zen 2, AMD has a clear path to increased market share.

  3. neblogai parašė:

    Vartotojams skirtų modelių nepardavinėja- bet PRO- yra:) Tiesa, 4750G bei 4650G yra tik kainos (€295 bei €183) su ‘0’ sandėlyje- bet 4350G galima pirkti, už €139 : http://www.skytech.lt/100100000148mpk-cpu-ryzen-r34350g-sam4-oem65w-4100-100100000148mpk-amd-p-515515.html

    • newdiamond parašė:

      tai sitie varianta matyt bus be cooler.
      DIY. O kodel AMD galvoja, kad DIY nenaudoja imonems ? kodel AMD galvoja, kad OEM vien tik DELL ir HP, Lenovo ?
      Inida pvz. tokia simtas metu surinkinejo pati kompus. Ar jie gaus kaip OEM tuos AMD procus.

      • kernelis parašė:

        Tokios kaip Inida yra ne OEM, o SI. Tiksliu priezasciu be pacio AMD niekas nepasakys, o AMD viesai pasakys nebutinai tikras priezastis 🙂

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Aš kažkaip įtaru, kad DIY sektoriui nenorima pardavinėti dėl x8 PCIe linijų pagrindinei jungčiai. Dėl šito tai tikrai neigiamo dėmesio gautų AMD jei šitie procesoriai būtų palčiai prieinamai. Tie kas nesupranta, tai nieko ir nesupras.

          Skaičiuojama, kad su Renoir maksmaliai su RTX 2060 jei su PCIe 3.0 x8. Būtent tą tepasiūlys visos B450/x470, o ir RTX 2000 serija PCIe 3.0 palaiko.

          https://www.igorslab.de/en/manufacturers-when-gaming-notebooks-in-the-clamp-ryzen-4000-apus-in-the-bandwidth-limit-tiger-lake-comes-first-with-only-4-cores-2/

          • kernelis parašė:

            As manau, kad yra keletas susijusiu priezasciu, kurios itakojo toki sprendima. Pats PCIe 3.0 X8 buvimo faktas veikiausiai nebutu kazkoks masinis neigiamas feedback’as, jeigu APU turetu patrauklia kaina ir tas x8 limitas butu atvirai ir aiskiai deklaruotas ir sukomunikuotas. Aisku, butu paminetas tarp „cons“, bet koks skirtumas – „cons“ turi ir ZEN2 – visiems px kol kaina gera 🙂 Taciau tas x8 limitas siuos APU daro daug maziau patrauklius DIY segmentui, kuriame daug kas mastys apie dGPU, ypac kalbant apie R7 APU.

            Tai va ir gaunasi toks kontekstas: DIY segmente sie APU butu labiau nisiniai (HTPC/ultra budget gaming whatever it pan.), nei universaliai paklausus, be to, DIY segmente AMD’ui jau ir taip sekasi labai gerai. Tuo tarpu OEM rinkoje AMD’ui sekasi daug prasciau ir jo brand’as ten daug maziau atpazistamas, tuo tarpu OEM rinkoje daugiausiai nebus jokiu dGPU, o „ofisiniai balti kompai“, kur iGPU yra reikalingas fyceris.

            AMD viska ivertino, ir veikiausiai nusprende eiti i OEM only, bent kolkas. Makes sense, ypac, kai tu APU kiekis tikrai ribotas. Bent jau oficialiai, nes „bulk“ package’uose veikiausiai vistiek bus galima nusipirkti, tai kaip ir win-win.

          • SoTOP parašė:

            Renoir staliniuose x16 turi.

          • newdiamond parašė:

            o tai ar tikrai aktualu x8 ar x16 kai zmogas perka APU ?

            • kernelis parašė:

              Jeigu neketina detis dGPU – tai ne, taciau gali buti atveju, kai zmogas perka APU ir dGPU nusiperka veliau, tada x16 gali buti gan svarbu. Bet is esmes jau faktiskai desktopiniai APU x16 confirmed, tai nera problemos cia.

                • kernelis parašė:

                  Tragedijos nera, bet 3.0 x8 jau saturuotas, tad uzsilimituoti nuo pat pirkimo nelabai gerai. Taip pat su naujom GPU kartom stabdyt gali daug daugiau, ypac jei pasiteisins gandai, kad RDNA3 gali tureti HBC/SSD cache’a.

                  Be to, yra tokie nisiniai mazo VRAM kiekio atvejai, kaip kad RX5500 4G, kur 3.0 x8 itaka jauciama jau dabar gan nemaza 🙂

                  Kaip sakiau, bet kuriuo atveju bus x16, tai nera prasmes test sios temos.

                • BC00 parašė:

                  Labai nišinis dalykas tas RX 5500, kai vienu scenarijumi nepakanka spartos, o kitas (x16) vis tiek nieko neišsprendžia.
                  Aišku įdomu kiek tas efektyvumas padidėja dėl paliekamo x8, matomai šiai dienai tai geresnis sprendimas nei overall vienas kitas plius fps. Atrodo ir Renoir įpėdinis dar tebeturės x8.

        • newdiamond parašė:

          galima terminais gincytis, bet tokie kaip Inida is MS gauna OEM legalias kopijas
          SUprantu, kad tu OEM skaitai tik „baltus“ kompus, t.y. ant kuriu zinomas zenkliukas

          • kernelis parašė:

            OEM santrumpoje ranktine raide yra O – Original. OEM’ai paprastai darosi savo custom PCB ir korpusus. Nebutinai turi savo gamyklas, gali uzsakyti pas koki foxconn’a, bet esme ta, kad kalba neina apie off the shelf komponentus o kazka custom. Visi tie, kurie perka jau padarytus komponentus ir juos surinkineja/integruoja yra SI.

            MS pavyzdys nelabai ka apsprendzia, nes MS OEM versijas is esmes gali nusipirkti bet kas. Cia viskas priklauso nuo to, kokia yra kompanijos policy. „OEM only“ gali paprasciausiai reiksti minimum quantity 10K ar pan, nebutinai griezta requirement’a imones tipui, taciau techniskai OEM’u nera daug, o SI dachuja ir dar biskutis.

  4. BC00 parašė:

    Įdomu, įdomu, net ir kaina 4350G mažesnė nei kitur EU 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.