AMD jau sukūrė „Zen 3“ architektūrą, dabar dirba prie „Zen 4“

AMD atskleidžiant antros kartos EPYC procesorius pranešė, kad jau baigė darbus prie „Zen 3“ architektūros, todėl inžinieriai jau pluša prie „Zen 4“. Dabar AMD išleidinėja „Zen 2“ procesorius. Pirmiausia sulaukėme „Ryzen 3000“ serijos procesorių, o dabar buvo išleisti antros kartos EPYC procesoriai serveriams. Ši nauja „Zen 2“ architektūra siūlo dviejų skaitmenų spartos pagerinimą per taktą lyginant su „Zen+“.

„Zen 3“ architektūra yra sukurta sekančiam 7 nm litografijos atnaujinimui. Naujas gamybos metodas turi leisti pasiekti kur kas didesnį tranzistorių tankį. Tai turėtų padidinti energetinį efektyvumą, o taip pat gali leisti padidinti dažnį ir tuo pačiu spartą. „Zen 3“ procesoriai turėtų būti išleidžiami kažkada 2020 metais, tikslesnės datos dabar nežinome, bet sunku būtų tikėtis, kad tai bus metų pradžia.

Planuojama, kad „Zen 4“ architektūros procesoriai debiutuos 2021 metais. Tai bus tas metas, kada 7 nm gamybos metodas bus visai subrendęs ir leis AMD kurti dar didesnius lustus. Gali nutikti ir taip, kad tuo metu jau bus paruoštas 6 nm gamybos metodas ir būtent jis bus naudojamas gaminti „Zen 4“ procesoriams. Kol kas apie šiuos procesorius žinome mažai ką. Tai nestebina, nes architektūra pradėta kurti tik dabar.

2 Komentarai

  1. Storasis parašė:

    Masiniai Intel darbuotoju atleidimai neisvengiami. Bus daug savizudybiu

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.