AMD mažina pirmos kartos „Threadripper“ procesorių kainas

AMD, tikriausiai, dar turi nemažai neparduotų pirmos kartos „Threadripper“ procesorių, nes oficialiai mažina jų kainas. Kainų pasikeitimus jau matėme kiek anksčiau, dabar pilnai aišku, kad tai noras, kuo greičiau išvalyti sandėlius ir parduoti senesnius procesorius.

Bene pats „skaniausias“ procesorius iš pirmos kartos žvelgiant į kainą/spartą tikrai bus 1920X. Šis dvylikos branduolių procesorius kainuos 400 USD arba panašiai eurų. 16 branduolių 1950X jau neturi tokio gero kaina/sparta santykio palyginus su 12 branduolių modeliu, nes šis procesorius kainuos 800 USD, dvigubai brangiau už papildomus 4 branduolius.

17 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Nice. Siaip butu pasaka, jei per sventes 2920X nukristu iki ~450, tikrai svarstyciau kaip varianta.

    • BC00 parašė:

      Čia po šitos info? 😀
      Intel Core i9 9900K – EUR 732

      • kernel_panikuoja parašė:

        Ne, siaip apskritai. Realistiskai ziurint 9900K bus kazkur 450-500EUR, o normalesne motke (as OC nedarau) – 180-220EUR. Visumoj tai jau TR entry „teritorija“. TR brangesne motke bus ant ~100, bet uz juos gauni atitinkamus fycerius, nors man nelabai ju reikia. Tai ziuresiu ziema testus, kaip ten abu performins man Linux’e.

        Kolkas as labiau tik uzsi’hype’ines del to 9900K. Gal finale paaiskes, kad perf padidejimas ten, kur man reikalinga, visiskai bus nevertas kainos padidejimo. Ateitis parodys 🙂

        Atvirai pasakius, tai as jau viena karta uzsilipau ant AMD multicore greblio, todel i Ryzen asmeniskai sau ziuriu labai atsargiai, nes nenoriu pakartot istorijos 🙂 As kazkada emiau Phenom X6 1100T vietoje i7 920. Bet po to teko pastebeti, kad maziau, bet stipresniu branduoliu turejimas man asmeniskai butu buve geriau. Nesakau, kad 1100T buvo blogas ar whatever, tiesiog anas man butu buves optimaliau visumoj. Gal del to as komentaruose kartais labiau filosofiskai preferinu Intel’io stipresnius core’us.

        • pasimetes parašė:

          Lol gerai užlenkė jie čia kaina, Well lost child welcome back to amd… 😀

        • BC00 parašė:

          Aš paėmiau tikrai nerealią kainą, bet pas kažką ir toks preorderis už 750 buvo 🙂 čia 560 su VAT 21 proc jau arčiau galimos kainos, bet drįstu spėti, kad ir po launcho už 500 gali nepavykti pasiimti 9900K. Vis tik galvoju, kad AMD atsakymo į jį neturės ir Intel įkainuos 9900K tiek, kiek ji pati norės.

          • kernel_panikuoja parašė:

            Nu as uz 9900K daugiau kai ~470 tikrai nemokesiu. Beprotyste pirkt mainstream CPU uz daugiau. Ir tai jau per daug. Tada geriau siek tiek pridet ir proper HEDT AMD ar to pacio Intel imti 🙂 Arba sutaupyt ir imti normalu mainstream.

            Gerai, kad vietoje 550 po random (nebuvo) 650 PSU nusipirkau, matau gali ir prireikti, o maniau liksiu neisnaudojes 😀

  2. Gnytasis parašė:

    Man atrodo dar iki intel ir nvidia produktu isleidimo amd neuzmigs ir pristatys kaska tikrai 🙂 speju iki kokios rugsejo 10 suzinosim 🙂

    • kernel_panikuoja parašė:

      Abejoju. Butu buve kazkokiu leak’u ar whatever. Nebent tas kazkas bus 2700H ar kazkoks ne visai naujas part’as, o siaip inkrementinis upgrade’as. Bet su desktop’inem dalim greiciausiai nieko nebus, nes per mazai laiko tam. Intel’is isleidzia Spali, o Zen2 turetu buti kitu metu pavasari – kazi ar AMD del tokio laikotrapio ardysis, juolab, kad pagal kaina iki ~9700K vistiek normaliai konkuruos, kad ir netures 9900K analogo.

      As kokia 95% isitikines, kad siu metu Q4 demesis pas AMD’a bus ant EPYC2 push’ui, tikrai ne desktop’u CPU/GPU.

      • adex parašė:

        numes kokio nors am4 3700x 12c ar 16c leakus pries pat 9900k isleidima ir vel svarstysi kad reikia palaukti 😀

        • kernel_panikuoja parašė:

          Gal 🙂 Man is esmes desktop’as net nera butinas, tik siaip „nice to have“.

          Kas del Zen 2, tai man ne tiek branduoliu skaicius idomu, kiek tarkime, ar padarys 256bit FMAC support’a, kokie bus latency’iai ir daznis. Ir ar bus kokiu nors uarch pakeitimu, ar daug maz tik shrink’as.

          Jei neziurint kainos, tai 9900K vienintelis trukumas saugumo skyles. Bet pats CPU turetu buti ziauriai geras all-rounder’is.

          • Gnytasis parašė:

            Nu man jau sistema reiktu keist is esmes visa pradesu nuo gpu o poto cpu, mb ir ram eile 🙂 Aisku mano prioritetas zaidimai tai kaip suprantu is jusu postu butu geriau stipresnis single core, ant tokio kaip cs go pasijaucia nemenkai.

          • adex parašė:

            blogiausia kas tau gali nutikti tai numestu koki nors 8c modeli is vieno ccx su gerais latency ir 4.5+ghz boost all cores, pavadinimu 3500x, nu ir bl va tada tai pizda butu klausimas ka daryti, nes butu galima tiketis ~200 pinigu kainos 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.