AMD „Navy Flounder“ grafikos procesorius turi 40 CUs ir 192 bit atminties valdiklį

AMD vidiniai grafikos procesorių kodiniai pavadinimai yra tikrai painūs. Jau seniai žinome, kad „Big Navi“ („Navi 21“) turi „Sienna Cichlid“ kodinį pavadinimą, o dabar atrasti dar du nauji kodiniai pavadinimai: „Navy Flounder“ ir „Dimgrey Cavefish“. „Navy Flounder“ turėtų būti „Navi 22“ kodinis pavadinimas, o tai yra vidutinės spartos lustas. Tuo tarpu „Dimgrey Cavefish“ kodinis pavadinimas turėtų būti skirtas „Navi 23“ lustui. Tai žemos spartos lustas, kuris turėtų pakeisti RX 5500 XT lygio vaizdo plokštes.

Sužinota, kad „Navy Flounder“ luste tikrai yra 40 vykdomieji vienetai ir 192 bit atminties valdiklis. Nėra aišku ar tai apkarpytas ar pilnas lustas. Jei tai pilnas „Navi 22“ lustas, tai Stream procesorių kiekis būtų toks pats kaip ir RX 5700 XT vaizdo plokštėse (2560), bet atminties posistemė būtų apkarpyta. 192 bit atminties valdiklis leistų 6 GB arba 12 GB atminties talpą. Šiais laikais greitesnei nei RX 5700 XT vaizdo plokštei 6 GB atminties buferis atrodytų keistai, tad „Navy Flounder“ vaizdo plokštės turėtų gauti 12 GB GDDR6 atminties. Labiausiai tikėtina, kad „Navi 22“ lusto vaizdo plokštėms teks kovoti su RTX 3060 serija.

13 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Tos siauros 256/192bit magistrales pas RDNA2 man kazkaip sukelia nuojauta, jog AMD kazka primaklino su VRAM posisteme, nebus koks keliu GB HBM permatomas cache’as ikaltas ar dar kas 🙂

  2. adex parašė:

    tas flounder tai cia gal su mintim kad pasitycioti is nvidia founder? 😀

  3. Stipena parašė:

    Karinė jūrų plekšnė :mrgreen: Nu ir kodiniai pavadinimai pas AMD

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.