AMD patvirtino, kad „Ryzen 7000“ procesorius 5,5 GHz demonstracijos metu nebuvo spartintas

AMD atstovai Robert Hallock ir Frans Azor dalyvavo „PCWorld“ laidos „The Full Nerd“ interviu, kuriame atsakė į keletą aktualių klausimų, susijusių su „Computex“ pagrindiniu pranešimu, kuriame buvo pristatyti „Ryzen 7000“ procesoriai. Be informacijos apie naują AM5 platformą ir 600 serijos pagrindines plokštes, AMD pateikė naujos informacijos apie „Zen 4“  architektūra paremtus „Ryzen 7000“ procesorius. Nors naujosios serijos procesoriai nebus išleisti bent iki rugsėjo, žmonėms buvo įdomu, ką konkrečiai AMD norėjo (ir ko nenorėjo) pasakyti savo gerbėjams.

Viena iš tokių temų buvo „Ghostwire: Tokyo“ žaidimo demonstracija su 16 branduolių „Ryzen 7000“ procesoriumi, veikiančiu 5 GHz+ dažniu. Robert Hallock patvirtino, kad šiame bandyme nebuvo naudojamas joks specialus aušinimas. Iš tikrųjų AMD šioje demonstracijoje naudojo 280 mm „Asetek“ AIO aušintuvą su skysčiu. Procesorius veikė AMD inžinerinėje platformoje su 2×16 GB DDR5, o pats procesorius yra inžinerinis pavyzdys pagamintas balandį.

Dar svarbiau tai, kad šis procesorius nebuvo spartintas ir veikė gamykliniais dažniais, o daugumos branduolių dažnis viršijo 5 GHz. Kelių branduolių dažnis svyravo nuo 5,2 iki 5,5 GHz, tačiau galiausiai tai priklausys nuo žaidimo. Vis dėlto AMD nori pasakyti, kad nebuvo jokio spartinimo ir šiame teste ar naudotame procesoriuje nebuvo nieko ypatingo.

Be to, Hallock dar kartą patvirtino, kad AMD „Computex“ skaidrėse pateiktas 170 W teiginys iš tiesų reiškia PPT (lizdo galią), o ne atskiro procesoriaus TDP. Pagrindinė priežastis, dėl kurios buvo padidinta PPT galia AM5 lizdui, buvo siekis padidinti branduolių dažnį daugiagijose užduotyse. Didesnis PPT suteikia galimybę ir didesniems TDP reitingams, todėl neabejotina, kad tai prisidėjo prie didesnio „Ryzen 7000“ procesorių dažnio, kuris matomas žaidimo demonstracijoje.

 

2 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Kažin, kuo atsakys Intel’is ir kada?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.