„AMD Radeon Vega“ įamžinta nuotraukose; video; skaidrės

Pastaruoju metu apie „Vega“ girdėjome nemažai, bet pačios vaizdo plokštės nuotraukos pamatyti niekas nesitikėjo. Laimė nusišypsojo Linus iš gerai žinomo „Youtube“ kanalo „LinusTechTips“. Jis pirmas galėjo pamatyti „Vega“ ir tuo pasidalinti su kitais.

Nuotraukose matome inžinerinį „Vega“ pavyzdį. Vaizdo plokštės dizainas yra tikrai negalutinis, veikiausiai vėliau bus pritaikytas ir kitoks aušinimo sprendiniams. Gale esantys papildomi jungikliai yra skirti sekti vaizdo plokštės darbą. AMD nusprendė paslėpti energijos tiekimo kabelius, kad nematytumėme, kokio papildomo maitinimo reikia. Spėjamas kad ten slepiasi vienas aštuonių kontaktų kabelis. Taip maksimalus TDP būtų 225 W.

Interneto platybėse taip atsirado naujos skaidrės su dalinėmis „Vega“ specifikacijomis skirtos tik vidinėms AMD prezentacijoms. Kitaip tariant, jos neturėjo pasiekti mūsų akių. Tiesa, jos kartą jau buvo nutekintos, bet dabar atnaujinti kai kurie duomenys.

Skaidrėje su „Vega 10“ duomenimis skelbiama, kad grafikos procesorius turės 64 vykdomuosius blokus, arba kitaip tariant 4096 Stream procesorius. Pagal pateiktą skaičiuojamąją galią „Vega 10“ turėtų tiksėti apytiksliu 1.5 GHz dažniu. Skaidrėje sakoma, kad „Vega 10“ pristatymas numatomas pirmame 2017 pusmetyje, o dvigalvis monstras su dviem lustais turėtų pasirodyti antroje 2017 metų pusėje. „Vega 10“ energijos sąnaudos turėtų neviršyti  225 W.

Kita skaidrė žvelgia dar toliau – į „Vega 20“. Jos išleidimas numatomas 2018 metų antroje pusėje, Stream procesorių skaičius turėtų likti nepakitęs, bet jų dažnis turėtų išaugti. Grafikos procesorius bus gaminamas pasitelkiant 7 nm gamybos metodą ir palaikys PCIe 4.0 standartą. Tokios vaizdo plokštės kol kas turi labai platų TDP reitingo intervalą: 150 – 300 W.

4 Komentarai

  1. samanius1124 parašė:

    4x8pin 😀

  2. ZeroFM parašė:

    8+6 pin ne kitaip . rx480 stock springsta su 6pin

  3. adex parašė:

    Video matosi ant modulinio psu kad arba 6 arba 8 pin nes vienas laidas pajungta. Aisku cia tik enginerinis pavyzdys, bet greiciausiai reference kortos bus 8 pin. O kas tikites aukstu tdp tai veltui triedziate, su laiku isitikinsite

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.