AMD ruošia AGESA mikrokodo atnaujinimą, padėsiantį geriau spartinti atmintį

Pranešama, kad AMD jau daro paskutinius prisilietimus prie naujo AGESA mikrokodo, kuris pagerins „Ryzen“ procesorių suderinamumą su DDR4 atmintimi ir leis ją geriau spartinti. Dėka atnaujinimo naudotojai galės pasirinkti ir tampresnius atsako laikus, ne tik didesnį dažnį su moduliais, kurie seniau veikė ne taip, kaip norėtųsi.

AGESA 1.0.0.6 mikrokodas mus pasieks jau artimiausiu metu su BIOS atnaujinimais. Jis pridės 20 naujų registrų atminties kontroleriui, kad pagerėtų suderinamumas su įvairia atmintimi.

Iki šiol su „Ryzen“ didelį atminties dažnį pasiekti nebuvo taip lengva, tam reikėjo atminties su „Samsung B-die“ lustais. Moduliai su tokiais lustais nepigūs, o ir jų pasiūla kol kas nėra labai didelė. Tikėkimės, kad naujas mikrokodas leis didelį atminties dažnį pasiekti ir su kitais, o ne vien „B-die“ lustais.

5 Komentarai

  1. marumbas parašė:

    Laukiu, nes AGESA 1.0.0.4 mano Crusial ramui neisprende problemos.

  2. Stipena parašė:

    Na maniškė MB jau su 1.0.0.4 bet XMP 1.0 su 3200MHz nepostina, nors QVL rodo jog 3200 nepaisant to jog chipai iš SKhynix. O XMP 2.0 2933 veikia normaliai. Parašiau į supporta dėl 3200 gal duos ką žinot, gal tiesiog reikia rankiniu būdu nustatyt viską.

  3. Maariux parašė:

    Man atradimas, gal kažkam bus taip pat 🙂
    Surinkta info iš apžvalgų portalų ir padaryta išsami suvestinė. Viso yra 3 lapai. Jeigu kažkas nedraugauja su DE kalba, padės translateris 🙂

    https://www.3dcenter.org/artikel/launch-analyse-amd-ryzen-5

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.