AMD skelbia gerus pirmo ketvirčio finansinius rezultatus

AMD išleisdama „Ryzen“ procesorius pakyla kaip feniksas iš pelenų, nes kompanijos finansiniai rodikliai gerėjo visus 2017 metus, o 2018 metų pirmame ketvirtyje užfiksuotas ir solidus pelnas. Dabar bereikia sulaukti „Ryzen“ atitikmens grafikos srityje, o tada džiaugtis išaugusia konkurencija ir geresnėmis kainomis.

AMD per pirmą 2018 metų ketvirtį pavyko gauti 1.65 mlrd. JAV dolerių pajamų, o tai yra 40 % daugiau nei prieš metus ir 23 % daugiau nei ketvirtyje prieš tai. Grynos pajamos irgi išaugo, jos 2018 1 ketvirtyje buvo 81 mln. JAV dolerių. Palyginimui prieš metus buvo patirta 33 mln. JAV dolerių nuostolių, o 2017 ketvirtame ketvirtyje 19 mln. nuostolių.

Visą ataskaitą galite pamatyti čia.

11 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Make AMD great again!

  2. newdiamond parašė:

    Oi dar ilgas kelias per kopas…kad vel AMD great…bet aisku nuo kazko gi reikia pradeti. Bet kai yra konkurentas ir vienintelis gigantas Intel..tai sunku…nes jie tokius pelnus zere tiek laiko…kad sunku labai priespastatyti ka nors ir dar dirban ties cpu ir gpu

  3. BC00 parašė:

    Kelleris tai kaip koks klajūnas. Sakyčiau net svieto lygintojas, bet į Intel pagal tai jis per anksti perėjo 😀

  4. SoTOP parašė:

    Man tai atrodo, kad kraus Zen2 Intel’iui. Nebent 7nm tech. procesas nuvils.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Priklausys nuo dazniu ir latency. 12C mainstream’e skamba sauniai, bet yra nemazas skirtumas, ar jie veiks ant ~3.5 ar ant ~4.5GHz 🙂

      • Minde parašė:

        kuo daugiau branduoliu, tuo idomesne turi buti turbo-boost’o technologija

      • IFeelYou parašė:

        Man rodos AMD jau pradeda persistengti su tais branduoliais. Viskas yra ok, bet jiems reikėtų koncentruotis į optimizacijos ir taktinio dažnio kėlimą, o ne daryti pseudo-serverinius CPU, kurie gerai atrodo Cinebench, bet didžiojoje dalyje „žemiško“ workload’o gauna nuo 7700k/8700k ir panašių.

        • svabas parašė:

          AMD biosuose net atsirado kažkoks nustatymas pavadintas Cinebench

        • kernel_panikuoja parašė:

          Jeigu padarys normalu turbo/power mng algoritma, kad palei aktyviu stipriu thread skaiciu galetu kelti dazni iki ~5GHz ant paskiru branduoliu, tai as nieko pries branduolius. Gausis kad gauni ta pati + extra jeigu prireiktu. Bet jeigu naujas tech procesas bus ne toks, kaip tiketasi, ir paleis koki nors ten 12C 2.8-3GHz R7 3000 series, tai jo, be visisko softo re-design MT prasme tai gaus nuo Intel aukstadazniu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.