AMD su TSMC yra optimistiški, „Zen 4“ 2021 metais

AMD jau ne kartą minėjo, kad ateityje laukia daug naujų „Zen“ architektūros procesorių. Kitais metais turi būti išleidžiami „Zen 3“ procesoriai, kurie bus paskutiniai AM4 platformai. Šie procesoriai turi priklausyti „Ryzen 4000“ serijai ir jie neteks CCX dizaino. Natūralu, kad po to seks „Zen 4“, o AMD ir TSMC tikisi šiuos procesorius išleisti jau 2021 metais.

„Zen 4“ procesoriai bus gaminami naudojant TSMC 5 nm litografiją. Jau dabar žinome, kad serveriams skirti „Zen 4“ bus perkelti į „Genoa“ platformą ir procesoriai turės SP5 lizdą. „Zen 4“ pasikeitimai palies ir masėms skirtus procesorius. Šie procesoriai priklausys „Ryzen 5000“ serijai, kurie turėtų būti talpinami į AM5 pagrindines plokštes, o taip pat turi gauti PCIe 5.0 ir DDR5 atminties palaikymą. Jei visa tai išsipildys, tai 2021 metais „Zen 4“ architektūros laukia daug penketų.

6 Komentarai

  1. Guja parašė:

    Naudinga info tiems kas sėdi be PC ir galvoja-pirkti ar DAR truputi palaukti naujovių,palankių kainų.NVDIA Ampere neaišku kada,taigi abejonių vis mažiau.NEBENT Intel kažką stebuklingo pasiūlytų,kas mažai tikėtina..

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tai kitais metais tie patys Skylake branduoliai, tik vietoj 8 gausim 10. Čia ir bus visos naujienos iš Intel staliniams kompiuteriams. Manyčiau, kad Nvidia be 2020 galo/2021 pradžios nepaleis Ampere, nes yra gandų, kad Samsungo 7 nm stringa. Žvelgiant į GPU rinką, tai Nvidia nėra kur skubėt.

      • adex parašė:

        na su nvidia tai dabar nezinia ka ir begalvoti, anksciau buvo viskas gan paprasta 1.5-2 metu periodais nvidia ,,tradiciskai“ isleisdavo naujas plokstes, dabar po ,,super“ nezinia ka galvoti ar atskaitos taska tam tradiciniam 1.5-2 metu laikotarpiui imti nuo rtx2000 serijos ar nuo Super.
        beje del CCX dizaino netekimo ar tai kaip ir confirmed? ir vietoje ccx0+ccx1 kombinacijos bus tiesiog ,,cielas“ 8c16th die size su bendru cash?

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Aš taip suprantu, kad patvirtina dėl CCX atsisakymo. Bus bendra L3 atmintis 8 branduoliams.

          Dėl Nvidia sunku iš tikro ką pasakyti. Priklausys nuo to kokia rinkoje situacija. Jei konkurencijos nebus tikrai neskubės leisti ant nesubrendusio Samsung 7 nm techproceso. Dar klausimas, kaip ten Samsungui sekasi su tuo 7 nm, o gal netyčia ir pas TSMC ras vietos Nvidia.

    • Povilas parašė:

      Na kas be pc sedi tai info sakyciau labai confusina:) jeigu labiau del zaidimu tai pc vistiek pirkt ar naujint reiks, zvelgiant i ateitnacius metus.

  2. Guja parašė:

    Confusina:) be abejo.Jei PC būtų reikalingas NE žaidimams,viskas būtų lengva.Taip pat būtų paprasta jei turėtum solidu biudžetą.Dabar gi tenka rinktis sveiko proto ribose.Žinoma kaip kas TAI supranta..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.