AMD teigia, kad „Ryzen 7 7800X3D“ yra 20 % greitesnis žaidimuose už i9-13900K

AMD pateikė oficialią būsimo 8 branduolių „Ryzen 7 7800X3D“ procesoriaus su „3D V-Cache“ spartą žaidimuose. Buvo pasidalinta tik keliomis skaidrėmis, su atrinktais žaidimais 1080p raiška, o ten kur atrinkti žaidimai ir pačių gamintojų testai viskas dažniausiai būna kiek pagražinta.

Skaidrėse matome sekančius žaidimus: „Rainbow Six Siege“, „Total War: Three Kingdoms“, „Red Dead Redemption 2“ ir „Horizon Zero Dawn“. Atsižvelgiant į AMD skaičius, „Ryzen 7 7800X3D“ būtų 13-24 % spartesnis už „Core i9-13900K“. Vidutiniškai matome 19,5 % geresnį našumą.

AMD taip pat pateikia palyginimą tarp dviejų 8 branduolių „Ryzen“ procesorių su „3D V-Cache“, tik vienas procesorius yra „Zen 3“, o kitas „Zen 4“ architektūros. Naujasis procesorius yra 21-30 % spartesnis už „Ryzen 7 5800X3D“. Vidutiniškai tai yra 24 % geresnis rezultatas. Šiam palyginimui AMD pateikė tris žaidimus: „Warhammer Dawn of War II“, CS:GO ir DOTA2.

Įvairūs šaltiniai jau išbandė „Ryzen 9 7950X3D“ imituodami (atjungdami 8 branduolius) 7800X3D spartą. Testų metų paaiškėjo, kad „Ryzen 7 7800X3D“ turėtų būti tik 5 % spartesnis už „Ryzen 9 7950X3D“ žaidimuose. Tyrint omenyje, kad  „Ryzen 9 7950X3D“ ir i9-13900K yra panašios spartos žaidimuose, tai iš „Ryzen 7 7800X3D“ tikėtis 20 % pranašumo prieš i9-13900k tikėtis tikrai neverta.

9 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Čia turbūt skirta tiems entuziastams, kurie nusiteikę prieš apžvalgų žiūrėjimą, arba perka surinktą AK ir per daug nesidomi. Nes tikri entuziastai tik išmoks, kad AMD apie savo gaminių pajėgumą AAA žaidimuose stipriai meluoja. Nors išties norėdami, galėtų padaryti visokių MMO ir panašių žaidimų skaidrių (kuriuose 3D-cache valdo, o greitas procesorius yra išties naudingas), ir be jokio melo pritraukti tą rinką.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Pastaruoju metu daug kas nesupranta AMD marketingo. Kažkoks trumparegiškas ir kvailas būdas reklamuoti savo produktus meluojant.

      • SoTOP parašė:

        Jus abu tai akivaizdžiai nesuprantat. Tarkim šito straipsnio antraštė – melas. AMD nesako, kad 7800X3D yra 20% greitesnis. Ką iš tikrųjų AMD sako yra kad keliuose specifiniuose žaidimuose 7800X3D yra 20% greitesnis. Tarp šitų dviejų teiginių yra milžiniškas skirtumas.

        O kad kompanijos visada savo produktus rodo geriausiomis sąlygomis tai absoliučiai niekam neturėtų būti naujiena.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Na, na, RDNA3 skaidriu gal jau nepameni. AMD seniau normalias skaidres darydavo, dabar tai gryba pjauna. Gerai, kad dar nors ne Raja Koduri pasaku lygis.

          • SoTOP parašė:

            RDNA3 tai taip, ten jau praktiškai nesąmones jie rodė, bet lygiai tas pats pas Nvidia su DLSS3 palyginimais ir teiginiais kad jų naujos kortos „3X“ spartesnės. Vėlgi, išskirti AMD nėra dėl ko.

            • Mindaugas Klumbis parašė:

              Ne, tikrai nenoriu isskirti AMD. Seniau AMD gan teisingus testus rode, bet kazko pagedo, matyt per gerai save vertint pradejo. NVIDIA pasakos skaidrese jau ne pirmi metai, o paskutines nesamones su DLSS3 tai apgailetinai atrodo. Intel irgi ne ka geresni. Man tik klausimas, ar jie visi durni, ar mus durnais laiko. Nors atsakymas kaip ir aiskus.

      • adex parašė:

        o kas butent meluojama? cia standartinis marketingas, visu naudojamas. isskiriami geriausi scenarijai ir pateikiami su esminiais zodziais ,,UP TO“.

  2. Hellas parašė:

    As suprantu, kad didzioji dauguma vis dar sedi su 1060 ir losia ant Full HD, nu bet common, man atrodo jau seniai laikas nebe 1080 testuoti. Jus BENT jau padarykit 1080, 1440 ir 4k palyginimus, bet tada aisku skirtumas bus nebe toks ispudingas ir apskritai vargu ar jis bus, nes net 2-3 kartu senesni procesoriai rodys tuos pacius greicius. Man asmeniskai jau kokie metai 3 nebeidomi 1080 ir is dalies 1440, nes jeigu losiu tai tik 4k, tad labai erzina tokie lyginimai.

    • SoTOP parašė:

      Jeigu tu žaidi 4K, pasižiūri kiek tavo planuojama pirkti/turima vaizdo korta duoda FPS, tada pasižiūri 1080p CPU testus ir perki CPU kuris duoda daugiau FPS negu tavo vaizdo korta.

      Nėra jokios prasmės testuoti procesorius 4K. Plius rimtai žaisti 4K reikia brangios vaizdo kortos, todėl labai taupyti renkantis CPU nėra prasmės, ypač kadangi yra nemažai žaidimų ir situacijų kur tu ir 4K busi procesoriaus stabdomas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.