AMD užpatentavo grafikos procesorių čipelių dizainą

AMD pateikė naują patentą, kuriame išdėstoma, kaip atrodys grafikos procesoriai, sudaryti iš čipelių. Kitaip sakant, grafikos procesoriai sudaryti iš kelių lustų. Tai, žinoma, ateities architektūra ir AMD nedetalizuoja, kada išvysime čipeles grafikos procesoriuose, bet jau seniai aišku, kad tai yra ateitis ir dideli monolitiniai lustai kažkada turės baigti savo gyvavimo ciklą.

Iki šiol grafikos procesoriai yra monolitiniai dėl įvairių priežasčių. Iki šiol programavimas keliems lustams yra sudėtingas, būtent dėl to užmarštin nukeliavo „Crossfire“ ir SLI technologijos. Naudojant kelis lustus taip pat labai sunku susinchronizuoti atminties posistemę.

AMD mano, kad yra įmanoma išvengti aukščiau paminėtų problemų naudojant aukšto pralaidumo pasyvias kryžmines jungtis (angl. high bandwidth passive crosslinks). Pasak AMD, pirmoji grafikos procesoriaus čipelė bendrautų tiesiogiai su procesoriumi, o sekančios čipelės su pirmąja bendrautų per pasyvią kryžminę jungtį. Ta pasyvi kryžminė jungtis yra bendravimo takeliai tarp čipelių silicio pagrinde. Visas grafikos procesorius veiktų kaip sisteminis lustas ir turėtų kelis skirtingų funkcijų lustus.

Toks čipelių dizaino grafikos procesorius leistų kiekvienam grafikos procesoriui turėti savo paskutinio lygio atmintį, bet išvengti sinchronizavimo problemų. AMD mano, kad kiekvienas lustas turi turėti savo paskutinio lygio atmintį, bet ta spartinančioji atmintis bendrautu su fiziniais resursais, kad spartinančioji atmintis būtų sujungta tarp visų čipelių.

Suprantama, AMD kol kas nekomentuoja kelintos kartos RDNA architektūra tai yra, ir ar kada išvysime grafikos procesorius su čipelėmis. AMD turi daug patirties su čipelių dizainu, nes jį naudoja „Zen“ procesoriuose.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.