AMD: „Vega“ sparta lyginant su GTX 1080 Ti ir Titan Xp atrodo labai gerai

Tai gal kiek sena naujiena iš „TomsHardware“ „klausk manęs bet ko“ (AMA) sesijos apie „Ryzen“. Bert joje buvo išsakyta įdomi mintis apie „Vega“ spartą.

AMD atstovas Don Woligroski kalbėdamas apie „Ryzen“ prasitarė, kad „Vega“ sparta lyginant su „GeForce GTX 1080 Ti“ ar „GeForce GTX Titan Xp“ atrodo labai gerai. Savaime suprantama, kažko tiksliau pasakyta nebuvo.

Tikėkimės, kad AMD nepritempinėja tiesios ir „Vega“ bus konkurencinga aukštos spartos segmente.

PandaNation: Why are FreeSync monitors so much cheaper than their G-Sync counterparts? I know you won’t be able to say much, but how does Vega compare to the Nvidia GeForce GTX 1080 Ti and the Nvidia Titan Xp? Big fan of AMD, thinking of doing a Mini-ITX Ryzen 5 build. Keep up the good work!

DON WOLIGROSKI: FreeSync is cheaper because it’s an open standard. In many cases a panel manufacturer can make a FreeSync panel by changing their monitor’s firmware and having it meet the spec. For G-Sync, Nvidia charges a licensing fee. Because of this differentiation alone, I think the inevitable future is FreeSync.
Vega performance compared to the Geforce GTX 1080 Ti and the Titan Xp looks really nice.
I am also waiting for my MiniITX Ryzen board!

32 Komentarai

  1. Minde parašė:

    aisku tiek, kad nieko neaisku 🙂 gali buti, kad atsilieka 10%, gali buti kad lygu, gali buti, kad lenkia ir kiti variantai 🙂

    • IFeelYou parašė:

      Na jeigu nuo Titan Xp atsilieka 10%, o kainuos daug pigiau tai ne tokia ir didelė bėda 🙂 Aš spėčiau kad bus kažkas tarp 1080 ir 1080Ti. Arčiau prie 1080.

      • ZeroFM parašė:

        Tempė guma ir su Fury X ir matėm kas gavosi , manau bus lygiai tas pats . Bus max iki 10% spartesnė nei 1080 stock

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Manęs nenustebins nei labai gera, nei labai bloga sparta. Labai platus diapazonas kaip gali pasirodyti Vega

          • Maariux parašė:

            Nejaugi nenustebintų gera sparta +20% virš 1080ti ? netikiu 🙂

            • Mindaugas Klumbis parašė:

              +20% nebus, biški jau gal per gerai. Svarbu, kad ta Vega subalansuota būtų, nes Fury X dažnai be darbo sėdėdavo, todėl kartais DX12 leisdavo sužibėti, kai būdavo geriau paskirstomi darbai.

              • Maariux parašė:

                Matai, pats blokuoji galimybes 🙂 Tai kaip tave nustebinti… ? 🙂

                • Mindaugas Klumbis parašė:

                  Tai manęs nereikia stebinti. 🙂

                  Vis tiek jaučiu, kad jei ir bus gerai, tai nebus taip, kad visur blizgės. Tarkim nelabai tikiu, kad bus sutvarkytos el.sąnaudos. Pažiūrėsim.

                • Stipena parašė:

                  Mindaugai, ką ten tvarkyti su tom elektros sąnaudom?

                • IFeelYou parašė:

                  Nu nesutvarkytos 🙂 Nusiperki vaizdo plokštę už 600 eurų, ir per mėnesį tau elektros sąskaita dar 600 eurų 😀

                • Maariux parašė:

                  Temperatūras suprantu, garso lygį taip pat, bet pirkti top klasės vga už 600 eur ir graužtis nagus, kad per mėn 4 € daugiau energijos suvartoja, tai tas pats kaip į X6 dujas susidėti…
                  Trumpai tariant plati kišenė turi būti produktui ir jo eksploatacijai 🙂
                  Bet kokiu atveju, smagu kai nedaug energijos ryja, bet tokiame segmente neturėtų būti deal breaka’s.

                • IFeelYou parašė:

                  Pilnai pritariu Maariux. Juokingi man tie elektros skaičiavimai kai žmogus perka tokias plokštės kaip 1080Ti. Kokią dalį namų elektros sąnaudų sudaro vaizdo plokštė? 2 eur? Jeigu rūpi elektros sąnaudos tai gal reikia ne į 1080Ti dairytis, o į paprastesnes plokštes. Aš suprantu kad protingi (ir dažnai turtingi) žmonės taupo, bet rinktis super high-end plokštę dėl kelių eurų per mėnesį tai kažkaip jau skamba kaip patologija.
                  Mašinose dujos/benzas sudaro žymiai didesnę išlaidų dalį nei elektra, todėl ten dar gal ir kažkiek pateisinčiau tokį taupymą, bet jeigu jau „dušmanas“ esi ir per mėnesį 10K km nuvairuoji tai gal tikslingiau būtų 1.4 dyzelis, o ne 5.0 benzas.
                  Nors aišku kiekvienam savo 🙂 Čia tik mano nuomonė.

                • Stipena parašė:

                  Na man tai keistas tas požiūris, kad va jeigu išleido veliau tai būtinai turi būti už konkurentus energetiškai efektyvesnė GPU, jei ne tada kažkas blogai su GPU ir reikia tvarkyti. Čia gi ne tas atvejis kaip kad buvo su gtx 480, kai el. ryjo 2x daugiau nei radeonai. Aš esu pilnai patenkintas Polaris energijos efektyvumu, dažnai man GPU net nesiekia 100W sąnaudų įjungus fps limiterį, nes na nesinori jog viršytu Freesync ribas. Priedo naudoju Radeon Chill, su kaikuriais žaidimais veikia įdealiai, esu nepatenkintas tik ant LoL šia funkcija, nes trukčioja.

  2. Maariux parašė:

    Tai vis tik nustebinti galima 🙂

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Pasibaigė grandinėlė kol laiko turėjau prisėsti. Jūsų nuomonė neturi sutapti su mano, bet AMD su energijos sąnaudomis reikia padirbėti visur. Idle, video rodyme (pvz youtube), multi monitor (nu su RX 580 ale aptvarkė, pagal TPU visai ne) ir aišku apkrovos metu.

    Kaip Marux sakė, temp svarbu, garsas svarbu, bet tai iš ko viskas atsiranda? Ogi kuo daugiau elektros siurba tuo kaista viskas daugiau ir triukšmas didėja. RX 480 ima elektros daugiau už GTX 1070, bet kovoja su GTX 1060, tai yra negerai. RX 580, čia mano akim visai fail, nes sąnaudos gali būti kone dvigubos nei GTX 1060. Sapphire modelis RX 580 su boost bios srebia tiek pat kaip GTX 1080 Ti. Aš pvz nenoriu, kad Vega imtų 400 W, kaip ją atvėsint tada?

    Beje, IFeelYou, pats gi undervoltinimą pasidaręs, tai ko darai, kad mažiau rytų elektros? Aišku, kad labiausiai dėl tylos ir mažesnių temp. Ar aš sakiau, kur kad dėl to, kad už elektrą nėra už ką sumokėt. Tiesiog AMD energijos efektyvume reikia pasitempti ir išgaudyti kliurkas tarkim su video rodymu, kai nvidia pašoka kelis W, o AMD kartais sąnaudos didėja. Ir pvz mano Sapphire RX 480 žiūrint ilgiau video pradeda įsijunginėti ventiliatorius dėl to, erzina.

    • Stipena parašė:

      Duok tu tam AMD tiek bapkių kiek Nvidia jais šika gal tada ir patenkins tavo norus. Su R9 3xx serijos sąnaudomis lyginant, jos pakilo ar sumažėjo? Jeigu sumažėjo tai nežinau kur tu čia problemos ieškai. Manau patys AMD žino kur pasitempti reikia, tiesiog kariauti su dviem drakonais (Intel ir Nvidia) nėra lengva kai neturi pinigų. Na, o mano RX480 neįsijunginėja ventiliatorius video žiūrint.

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Tu žinai, kad aš viską suprantu, tiesiog mano akim daromos labai vaikiškos klaidos. Kaip dėl video ar multi monitor, nu negali ten stebuklai būti. Video žiūrint apkrovos nėra, bet dažnis šauna į viršų ir įtampa. Negi sunku patvarkyt. Kitas dalykas, per daug užmetama įtampos. Ypač tą matau su RX 580. Daug apžvalgų nežiūrėjau, bet kai bandė Adored RX 580 savo gerai nundervoltino. 1390 MHz ėjo ant 1.040 V, kai stock lygtai 1.150 V. Kas blogiausia, kad prie stock voltų ji mažina dažnį, nes per daug elektros siurbia. Padarius tvarkingą įtampą gi viskas pagerėtų. Tarkim 1.100 V. Apžvalgose elektros grafose geriau atrodytų, o ir sparta geresnė būtų. Kas norės ir kam reikės, tas pats pasikels. Kas nesupranta ar taip ar taip nespartina. Dar galėtų kokį gudrų algoritmą pakurt, kad automatiškai jei nespartini ir įtampa tik vos didesnė nei reikia. Gi jie patikrina lustus kiek kuris gali eiti.

        Atsimenu, kai aš jau spangau apie išsijungiančius ventiliatorius ant VGA ir rankiniu būdu tai pasidariau ir kažkur forume rašiau, tai vos ne keistai žiūrėjo, po kelių metų ir gamintojai tokį navarotą pasiūlė. Čia šiaip. Kad aš gal kiek kitaip į viską žiūriu nei kiti.

        Kas dėl R9 290/390 ir RX 480 lyginimo. Nematau jokių stebuklų, žiūrint, kad tai naujas gamybos metodas. Lustų dydis vien kiek skirias. Pats pagalvok kiek Polaris srėbtų jei būtų +400 mm. Aš pvz žiūriu koks regresas. Realiai tai Polaris panašus dydis kaip 7870 Pitcrain lustas, kuris jau 2012 m. virš 1200 MHz ėjo ir el sąnaudos normalios gan buvo. Kažkas AMD su tuo GCN po pirmo jo panaudojimo ne taip pasisuko, bet kitų variantų jie neturėjo. Kiek buvo atnaujinimų nei ten dažnio daug gavom, nei efektyvumo. Tikėkimės, kad Vega išaus. Nes tada GTX 2080 ne už 800 € pirksim, bet už 1000 €.

        P.S. Tik jau negalvokit, kad ant AMD varau, tiesiog kalbu ką realiai galvoju ir tiek. Vis galvoju, kad reiks Ryzen sistemikę pasidaryt 🙂

    • Maariux parašė:

      Kam rašyti jeigu galima pasižiūrėti. https://www.youtube.com/watch?v=c6sDyJzu6m8
      Manau čia yra atsakymas. AMD GCN suprojektuotas gerokai platesne „magistrale“ ,nei nVidia analogai, kuriai užmaitinti reikia daugiau energijos. Vega turės 5 kartos GCN, gal ten bus esminių patobulinimų.

    • IFeelYou parašė:

      Nesipykstam 😀

  4. kernel_panikuoja parašė:

    Man sitoje temoje idomiau tai, kiek tos sanaudos yra itakotos GPU architekturos, ir kiek pacios fizines lustu technologijos. Butu idomu hipotetiskai palyginti GloFO 14nm su TSMC 16nm su lygiai ta pacia architektura – gal pasirodytu, kad puse tu padidejusiu sanaudu vien del to ir atsiranda…

    Kas del pacio GPU (ar CPU tuo paciu) energetinio efektyvumo – sakyciau turetu buti kazkoks adekvatumo principas. Jeigu ta pacia sparta gauni pigiau, arba uz ta pacia kaina gauni daugiau spartos, tikriausiai didesnes energijos sanaudos desimciu procentu ribose prie heavy load’o yra pateisinama, ypac, kai kalba eina apie Desktop’a. Bet kai kazkuris ten 230W buldozeris konkuravo su 65W i5’tais savo laiku – tai jau nelabai patrauklus variantas 🙂

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tikrai būtų įdomu sužinoti tai ką tu sakai. Bet to, veikiausiai, nei patys AMD su nVidia negalėtų pasakyti.

    • SoTOP parašė:

      Šitie skirtingi tech. procesai neturi lemiamos reikšmės energijos sunaudojimui. TSMC galbūt šiek tiek geriau, bet pagrindinė dalis vis tiek priklauso architektūrai – Nvidia su Maxwell tiesiog sukūrė labai ekonomišką architektūrą(su tais pačiais 28nm tiesiog sudaužė Kepler pagal efektyvumą), o AMD su savo GCN variantais net nelabai ką ir gali padaryti, kadangi pati architektūra yra taip sukurta, kad efektyviai ją panaudoti nėra paprasta. Bus įdomu ką Vega su GCN5 parodys.

  5. Maariux parašė:

    Goflo/samsung vs tsmc efektyvumas buvo matomas iphone ar galaxy kazkurioje versijoje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.