AMD antrajame ketvirtyje dirbo pelningai

AMD dar prieš oficialią II-ojo ketvirčio analizę nuogąstavo ir buvo įspėjusi analitikus dėl galimai mažesnių finansinių rodiklių, tačiau tai nesutrugdė kompanijai šį laikotarpį pabaigti pelningai.

Antrojo pagal dydį procesorių gamintojo pajamos antrajame metų ketvirtyje sudarė 1.41 mlrd. JAV dolerių, kas lyginant su pirmu metų ketvirčiu yra 11 % mažiau. Tiesa, grynasis pelnas siekė pakankamai nedidelius 37 mln. JAV dolerių, tačiau, lyginant su praėjusiu ketvirčiu, kuomet buvo patirta 580 mln. JAV dolerių gryno nuostolio, leidžia kompanijai didžiuotis pabaigus ketvirtį su ne tuščiomis kišenėmis.

AMD sėkmingai pabaigti ketvirtį nesutrukdė nei šlubuojanti pasaulinė ekonomika, nei kompiuterių paklausos mažėjimas, nei vartotojų išlaidų mažėjimas. Didesnių pajamų kompanija ateityje tikisi nebent po spalio 26 dienos, kuomet bus pristatyta "Windows 8" operacinė sistema, o iki tol stringantys nešiojamų kompiuterių pardavimai neturėtų padaryti didesnės žalos.

Šviesias viltis gamintojas sieja ne tik su spalio mėnesį turinčiu įvykti, stacionariems kompiuteriams skirtų, "Trinity" APUs pasirodymu, bet ir su pratęstu dabartinių "Liano" hibridinių procesorių gyvenimo laikotarpiu. Pasak įmonės, jais turėtų būti prekiaujama ir 2013 metais, mat prekė yra išties paklausi. Panašu, jog AMD yra patenkinta ir jos gamybos partnerių, "Globalfoundries" ir TSMC, tempais.

2 Komentarai

  1. yellowcard parašė:

    "AMD sėkmingai pabaigti ketvirtį nesutruGdė…" Rašoma su k. 🙂 Just sayin.

  2. BC00 parašė:

    Pataisyta, bet stenkimės pastabas į PM rašyt. Ačiū.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.