AMD Bulldozer architektūros Opteron procesoriai jau čia

Mums vėlavo AMD Bulldozer architektūra pagrįsti staliniams kompiuteriams skirti FX serijos procesoriai, vėlavo ir verslo rinktai skirtos serveriams pritaikytos versijos. Kad ir kaip bebūtų, AMD Opteron 6200 ir Opteron 4200 serijų procesoriai jau čia.

Pasak AMD, Opteron 6200 serijos serverių procesoriai yra pirmieji rinkoje centriniai procesoriai, kurie turi net iki šešiolikos branduolių. Visgi tiesa yra tokia, jog tokie procesoriai turi du aštuonių branduolių modulius viename luste, o ne šešiolika nepriklausomų branduolių.

Pigesni naujos kartos AMD serverių procesoriai rinkoje bus žinomi Opteron 4200 serijos vardu. Šią seriją taip pat sudaro lustai pagrįsti naująja Bulldozer architektūra, tačiau kitaip, nei Opteron 6200, šioje serijoje serveriams skirti procesoriai teturi iki aštuonių branduolių.

Verta pažymėti, kad Opteron 6200 ir Opteron 4200 serijos lustai yra labai svarbūs AMD. Kompanija jau kuris laikas vis labiau praranda rinkos dalį konkurentui Intel serverių segmente, tačiau su naujaisiais lustais AMD tikisi šiokio tokio proveržio. O kaip bus iš tikrųjų, sužinosime tik kitais metais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.