AMD ir IBM vienija jėgas gaminant Trinity APU

Stipriai atsilikinėdama pažangesnio technologinio proceso diegimo lenktynėse nuo pagrindinio konkurento „Intel“, AMD nusprendė suvienyti gamybos jėgas su gigantu IBM, praneša kolegos iš XbitLabs.com.

Advanced Micro Devices (AMD) paskelbė, kad jai ir IBM pavyko susitarti dėl bendradarbiavimo gaminant naujuosius hibridius centrinius procesorius (angl. APU), geriau žinomus kodiniu pavadinimu, „Trinity“. Pastarieji priklausys sparčiausiai „Fusion A“ serijai ir konkuruos su „Intel Ivy Bridge“ itin plonų nešiojamųjų kompiuterių rinkoje (angl. Ultrabooks).

Iki šiol AMD centriniai procesoriai buvo gaminami vien tik „Globalfoundries“ kompanijos gamyklose, kurią valdo ne tik AMD, bet ir Abu Dabio finansinė organizacija ATIC. Praėjusiais metais AMD buvo nepatenkinta „Globalfoundries“ gamybos pajėgumais, o mokėjo ne už silicio plokšteles, kaip įprasta, o už tik pilnai funkcionuojančius procesorius.

Bendrovės AMD teigia, jog bendradarbiavimas su IBM jau prasidėjo ir „Trinity“ procesorių gamybą jau sėkmingai pradėta. Žinant tai, kad „Intel“ priklauso daugiau nei penki didžiausi pasaulio puslaidininkių gamybos fabrikai, šis AMD ir IBM gamybos jėgų suvienijimas neleis aplenkti itin tvirtai pirmaujančios „Intel“, kurios gamybos pajėgumas išliks keletą, o gal net ir keliolika kartų didesnis. Daugiausiai, ką šiuo atveju laimi AMD, tai pastovus ir nenutrūkstantis „Trinity“ APU tiekimas rinkai, kurioje naujieji hibridiniai procesoriai pasirodys šių metų antrajame ketvirtyje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.