AMD nesugeba pateikti pakankamo kiekio „Fiji Pro“ lustų

Šiandien yra ta diena, kai bus pradėta prekiauti „Radeon R9 Fury“ vaizdo plokštėmis, o apžvalgas galėjome pamatyti jau liepos 10 dieną. „Radeon R9 Fury“ apžvalgose pasirodė tikrai neprastai, daugumoje testų laimi prieš „GeForce GTX 980“, o kai kur įkanda ir GTX 980 Ti, bet didžiausia AMD problema išlieka „Fiji“ lustų tiekimas.

Daugelis tikriausiai pastebėjo, kad „Radeon R9 Fury“ apžvalgose galėjome išvysti tik „Asus“ ar „Sapphire“ vaizdo plokštes. Tokia situacija susiklostė dėl to, kad AMD tiesiog neturi pakankamo kiekio „Fiji“ grafikos procesorių visiems partneriams. Tuo tarpu tiek „Asus“, tiek „Sapphire“ neatskleidžia kiek „Fiji“ lustų gavo, bet spekuliuojama, kad kiekis abiejų gamintojų netenkina. Kitiems AMD partneriams dar liūdniau, jie net nekalba kada pirkėjams galės pasiūlyti „Radeon R9 Fury“ vaizdo plokštes. Jeigu įdomu, į nuskriaustųjų būrį papuola: „Gigabyte“, MSI, XFX, „Club3D“ ir „PowerColor“.

Pagrindinė priežastis dėl ko AMD negali pateikti padoraus kiekio „Fiji“ grafikos procesorių – tai nesugebėjimas pagaminti pakankamo kiekio pilnai funkcionuojančių lustų, kurie būtų tinkami montuoti į vaizdo plokštes. Net praėjus kelioms savaitėms po „Radeon R9 Fury X“ pristatymo parduotuvėse vis dar sunku surasti šią vaizdo plokštę. Tokia pati situacija tikriausiai tęsis ir su paprasta Fury.

Ką tik pristatyta „Radeon R9 Fury“ naudoja kiek apkarpytą „Fiji Pro“ grafikos procesorių ir siūlo tikrai gerą spartą už savo kainą. Planuojantys pirkti tokią vaizdo plokštę ir pamatę ją prekyboje už priimtiną kainą nė nedvejodami turėtų traukti pinigus ir ją įsigyti.

4 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Tikėkimės greitai išspręs bėdas AMD, reikia gi konkurencijos didesnės.

  2. ZeroFM parašė:

    ,,konkurencija“ vėl grįš į savo vėžes kai nvidia naujas vga pristatys ir vėl metriniu žingniu priekyje bus .

  3. newdiamond parašė:

    taip dar ne toks lygis kaip intel vs amd..

    bet panasu kad tuojs bus nvidia vs amd…

    panasu kad ten nebeliko protu…

  4. Katonas parašė:

    Tai tiek vis mažina darbo jėgą, tyrimams biudžetas tikrai nedidėja. Natūralus rezultatas, kad nėra didelio progreso. Aš vis dar tikiuosi, kad pakils kaip feniksas iš pelenų AMD kitais metais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.