AMD oficialiai nusprendė nužudyti ATI vardą

Mes kiek ankščiau rašėme, kad AMD ketina pašalinti ATI vardą ir nemelavome. AMD oficialiai pranešė, kad atsisako ATI vardo ir grafiniai posistemiai, kaip ATI Radeon ar ATI FirePro, nuo šiol bus žinomi AMD Radeon ir AMD FirePro vardais.

Naujos kartos vaizdo posistemiai iš artėjančios Radeon HD6000 šeimos jau nebetūrės ATI vardo, tik AMD, įskaitant bet kokį reklamavimą ir vaizdo plokščių prekybą. AMD pareiškė, kad taip bandys sustiprinti ir taip stiprų AMD vardą bei tapti išskirtiniu gamintoju, kuris siūlys to paties vardo centrinius procesorius bei vaizdo plokštes.

Kaip jūs vertinate šį sprendimą? Mano nuomone, tai yra geras ir logiškas sprendimas, bet kokiu atveju ATI priklauso AMD, o bendras vardas tik sustiprins pozicijas, nes AMD bus vienintelis rinkoje gamintojas, kurio tas pats vardas puoš centrinius ir vaizdo procesorius.

15 Komentarai

  1. daniukas21 parašė:

    as ir manau kad geras sprendimas 🙂 dabar ir vaizduskes bus kaip reklama 🙂

  2. Maariux parašė:

    Buvo daug nuomoniu ir gan kritisku straipsniu su ivairiais irodymais, kad ATI kaipo prekybinio zenklo atsisakymas neigiamai paveiks AMD kompanija, o marketingui vadovaujancios galvos turetu buti nukirstos.
    Mano manymu anksciau ar veliau toks zingsnis turejo buti zengtas.
    Kodel?
    1. Pagrindine ir svariausia priezastis – per visus siuos metus po AMD ir ATI susijungimo daug kas susipazino su esama situacija, jog ATI priklauso AMD. Daugumai tai nebus didele naujiena ar visiskas nesusipratimas pamacius \"AMD Radeon\" uzrasa.

    2. GPU logotipo stilius daug maz isliko nepakites, spalvine gama liko ta pati.

    3. Kaip jau minejo kompanija, visa jos produkcija priklausys vienam zenklui.

  3. Metanabol parašė:

    Dabar kai stums ant AMD nereikės painioti sąvoku AMD/ATI ir taip galima bus apstumti 2 zuikius 1 šūvių. AMD š!

  4. Esthreel parašė:

    Visiskai kvailas sprendimas. Papastinsiu ka rasiau kitur situo klausimu.
    Are they totally stupid? AMD is known for CPU, ATi was building this brand name for years, now ATi is the most powerful consumer GPU on the market. ATi is the card to go. What if Nokia would start making vacuum cleaners? would you consider them better over dyson? Or dyson started making phones? This is branding. You build a brand for the ONE type of product, the more you extend the line the more you are destroying it. AMD is not that powerful brand.. AMD is CHEAP. Intel stands for premium, AMD for price. No way this change will bring any good for them…
    Its\’ like what would happen if we join McDonlads with Starbucks, McD is good at burgers, Starbucks – coffee. But if we remove the McDonalds brand and call of them Starbucks. With both, coffee and burgers, somehow you won\’t think that starbucks is good at making them. Even if it is only the name change, You would more like to buy that burger from place you have been and place there they were making them for decades. Sorry AMD, I am so disappointed about you.

  5. Maariux parašė:

    Esthreel,
    Mes neperkam brando, mes perkam kokybes ir kainos santiki.
    Jeigu VIA isleistu kokybe, sparta ir kaina pranesesnes VGA, as jas pirkciau. Nesvarbu, kad tai VIA(aka nestiprus brandas VGA rinkoje)
    Pakeitus lipduka, sparta ir kokybe nepasikeis.
    VGA pavadinimai liko seni.

  6. Esthreel parašė:

    Na cia taip tu manai, Maariux. Parduoda siais laikais vardas, o ne daiktas ar kaina. Apple augo nesveikai, nes jie tai supranta, o su tais kurie man priestarauja as nesigincysiu, as gerbiu jusu nuomone. Plius jei neesi n00bas ir taip zinai kas gera, be brando, bet tokiu yra labai nedaug, todel reikia labai dirbti prie vardo… Cia mes daugelis informatikai, ar seip entuziastai, tai mum pa PX, tas vardas, bet juk kiti zmones nesupranta nieko apie tas plokstes kazkokias ir pns, jie zaidimus zaidzia, o ta zaidimas veikia su kompu, jiem nerupi ten visokios architekturos, TDP… Tokie paprastiem zmonem kad parduot reikia vardo, va geras laptopas, ir ATi plokste galinga, vadinas gerai eis zaidimai. Jis karta sita isgirdo ir zinos kad tas ATi gerai zaidimam, net nesuirupindamas kas tas yra. Kita kompa jei pirks, gal vel ta ATi nores, o pyst tokios nebera… Is kur as tai zinau? Labai daug domiuos tech. naujienom, ir esu pasineses ant visu situ dalyku, studijuoju reklama 3kursas, Dirbau elektronikos prekyboj konsultantu 1 metus. Nesijaudink as tikrai zinau apie ka sneku.

  7. Herkus_LT_ parašė:

    As kaskaip manau, kad jam lb paprastai paaiskins, jog ati dbr pakeite varda i AMD ir zmogelis sau rame sazinia gaus ta plokste, o del ati vardo keitimo tai manau, kad jau senai taip reikejo padaryt, tai tikrai sustiprins ju pozicijas rinkoje… paprasti zmones prades mastyt, kad jeigu ta pati firma gamina ir vaizda ir proca, tai gal yra kaskoks geresnis suderinamumas tarp daliu ir taip tik kils amd prekiu perkamumas…

  8. JisVisadaSalia parašė:

    Esthreel
    Nebesvaik tu informatike. Yra tik dvi GPU – ATI ir Nvidia. Iš esmės tarp jų skirtumo didelio nėra, nebent pardavėjas yra sukčius ir bando prakišti, tai, kas užsistovėjo sandėlyje.

  9. Esthreel parašė:

    Ai ka jus suprantat…

  10. nanoWorld parašė:

    As tai manau, kad AMD turi rimtesnius analitikus, nei 3 kurso reklamos studentai, todel svaistytis tokiom frazem kaip \"kvailas sprendimas\" yra juokinga.
    Dar manau, kad daug daugiau uz ATI yra zinomas prekinis zenklas Radeon, kuris yra ne be reikalo paliktas, ir butent kuris ir yra visur linksniuojamas, snekant apie vaizdo plokstes. Situacija pasikartos kaip su Thinkpad\’ais – tai buvo IBM prekinis zenklas, po to patapo Lenovo, nuo to nei kiek nesuprastejo.

  11. Ambient parašė:

    ATI liks tik nostalgija, o kaip vadinsis visiskai dzin.

  12. matrix parašė:

    Marketingas daro savo. AMD taip bando prisivilioti cpu pirkeju ir tiek. Db reklamoje gales sakyti kad turi spartos karuna ir niekas ju i teisma nepaduos 😀
    Na jei truputi apmastant cia gaili buti tik pasirodymo pirmoji dalis, jei amd buldozeriai prilygs bent jau dabartiniam i7, tai amd vardas augs kaip ant mieliu 🙂
    O siaip man apmaudu kad dingo ATI vardas, gi pripazinkim kad ATI graziau atrodo raudonam fone nei AMD 🙂
    nanoWorld, na taip radeon vardas ir gerai zinomas, bet tarkim jis man asocijuojasi tik su 9550 ir x850 ar panasiom vga 🙂
    Na truputi juokingai atrodys ant korpuso uzklijuoti intel ir amd logotipai 😀

  13. Atavar parašė:

    Kaip kazkas minejo taciau ATI kaip brandas JAU yra mires. Jy zino tik tie kas domisi. Didziajai daugumai tera 2 pavadinimai \"geforce\" ir \"radeon\"…
    Esu ne karta girdejes:
    -kokia vaizdo plokste pas tave?
    -radeon/gerofce
    -kokia konkreciai (modelis)?
    -nu geforce/radeon

    Nvidia siek tiek labiau zinomas masese, nes paskutinius pora metu ATI kaip brando reklama buvo nutraukta, reklamuotas tik \"radeon\". Taigi cia logiskas zingsnis, link jo ir buvo eita.

  14. nanoWorld parašė:

    >>matrix

    Intel ir AMD logotipu nebus ant korpuso 🙂 tam yra specialus Radeon OEM logotipai (apatiniai du):

    http://images.anandtech.com/doci/3878/newlogos_575px.jpg

  15. grabavozas parašė:

    \"grafiniai posistemiai\". Is didelio rasto, iseinam is krasto.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.