AMD oficialiai pristato Brazos platformą

Dar vakar Intel pristatė savuosius APU procesorius Sandy Bridge, o šiandien tai daro AMD. Kompanija anonsavo Fusion serijos platformą Brazos, kurią sudaro ypač mažai energijos vartojantys pirmieji APU procesoriai.

Tai vieno branduoliu C serija, žinoma kodiniu vardu Ontario, bei E serija, žinoma Zacate vardu, kuri jau turi du fizinius branduolius. Bendrai AMD rinkai pateiks keturis lustus, kurių vardai yra C-30, C-50, E-240 ir E-350. Visi APU pagaminti naudojant 40nm procesą, pasižymi Bobcat x86 architektūros branduoliais ir turi integruotą DDR3 atminties valdiklį.

Be jokios abejonės, ypač svarbus aspektas APU yra integruotas vaizdo posistemis. Čia kompanija naudoja su DirectX 11 API suderintą AMD Radeon HD 6310M posistemį, kuris turi 80 srovių procesorių ir yra pajėgus susidoroti su HD kokybės vaizdais bei senesniais žaidimais.

Teigiama, kad Ontario ir Zacate APU bus naudojami praktiškai visur – staliniuose kompiuteriuose, nešiojamuosiuose ir internetiniuose nešiojamuosiuose. Naujove susidomėjo ir visi didžiausi rinkos žaidėjai, tad mes išvysime produktų iš tokių kompanijų kaip Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony ir Toshiba. Startas numatytas šiame ketvirtyje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.