AMD paduota į teismą dėl apgavystės

AMD dar viena nemaloni žinia. Investuotojai padavė kompaniją į teismą dėl apgavystės ir lūkesčių neišpildymo susijusio su pirmaisiais AMD APU procesoriais „LIano“.

AMD prieš išleisdama „LIano“ visaip gyrė šią architektūrą, teigė kad tai bus viską keičiantis ir geriausias kompanijos gaminys. Realybėje viskas buvo kiek kitaip. Procesorių išleidimas nusikėlė dėl gamybos sutrikimų, sparta nebuvo tokia kokia žadėta, tad „LIano“ negalėjo konkuruoti su „Intel“ produktais. Po to AMD teko kiek ankščiau nei buvo planuota išleisti sekančios kartos APU „Trinity“ procesorius. Galutinis rezultatas tas, kad galų gale šių „LIano“ procesorių sandėliuose liko už  100 mln. JAV dolerių.

Investuotojai niršta dėl to, kad kompanija neįvertino savo galimybių, nesugebėjo parduoti prigamintų procesorių, o $ 100 mln. vertės prekės turėjo būti nurašytos. Dėl to kompanija ko ne per nakt neteko ir tiek pat vertės. Po to kai rinka suvokė, kad „LIano“ pardavimai labai maži, AMD vertė nukrito nuo $8.35 2012 m. birželį iki $ 2.18 tų pačių metų spalį. 

2 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    nu jo amerika….paduoti i teisma galima ir del to kad kazkas apgavo zmogu, nes pasake kad zeme yra visatos centras

  2. zirnis parašė:

    cia yra visai normali praktika, jie apgavo investuotojus su savo pasakomis, zadejo viena, o nieko nesigavo.

    galetu ir pas mus tokie dalykai prasideti, pvz Nauseda ir panasus pasakojo 2006-2007 metais kaip palanku imti paskolas, pirkti busta, bet nepasake, kad to meto busto kainos niekaip neatitiko musu pragyvenimo lygio del to daugybe zmoniu nukentejo ir dar kes desimtmecius. Bet tylu ramu dabar, verciama kalte ant paciu zmoniu, kad jiem praplove smegenis bankininkai ir turto spekuliantai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.