2015-i metai – 8K UHD rezoliucijos aušra?

Didžiulis klausimas, ar tai, prie ko šiuo metu gana intensyviai dirba kompanija LG, per dešimtmetį pasieks įprastinę rinką. Paprastiems pirkėjams vos pradėjus žvilgčioti į 4K raiškos LCD paneles, po truputį metamas iššūkis 7680 x 4320 (8K) rezoliucijai.

Nors 8K rezoliucija teoriškai 4K raišką lenkia tik dukart, praktiškais paskaičiavimais pikselių skaičiaus padidėjimas siekia net keturis kartus, o lyginant su 1920 x 1080 (Full HD) šešiolika kartų! „CES 2015“ parodoje pademonstruotas 98" 8K UHD LG įrenginys panašu, kad įkvėpia neatsilikti ir kitus: „Apple“ dar šiais metais ketina pristatyti 8K iMac modelį, Pietų Korėja nori parengti servisą, kuris leistų 2018-ųjų žiemos olimpines žaidynes transliuoti 8K raiška, o apie transliacijų perstruktūrizavimą su 8K palaikymu galvoja ir Japonija.

Be abejonės, paklausa aukštos kokybės transliacijoms didėja ir dar 2012 metais BBC pradėjo įtikėti, kad 8K raiška perims rinką į savo rankas. Klausimas – kada, kiek tai kainuos ir koks skaičius vartotojų tai galės sau leisti..?

 

2 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    kada tv3 prades rodyt full hd 😀

  2. newdiamond parašė:

    lietuvoje kiek buvo zadeta kaip bus super kai bus skaitmenika…

    kazko nesimato…keli kanalai HD…

    kur cia bus kas nors naujo sitoj paunksmej

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.